კიტრისა და პომიდვრის სალათა – ერთ-ერთი ყველასთვის საყვარელი კერძია და ალბათ, ეს ინფორმაცია ბევრისთვის უცნაური და მოულოდნელი იქნება. თუმცა მეცნიერები და დიეტოლოგები შემდეგს ამტკიცებენ:
1. კიტრი ტუტოვან პროდუქტებს მიეკუთვნება, ხოლო პომიდორი – მჟავე. მათი შერევით ყალიბდება მარილები, რომლებიც ხვდება ორგანიზმში, ილექება და არ გადამუშავდება.
2. კიტრი შეიცავს ასკორბინაზას – ფერმენტს, რომელიც შლის ასკორბინის მჟავას. ცნობილია, რომ პომიდორში დიდი რაოდენობით არის ვიტამინი C, ამიტომაც კიტრისა და პომიდვრის სალათის მირთმევის შემთხვევაში ეს ვიტამინი ორგანიზმის მიერ არ შეითვისება. გამოდის, რომ აბსოლუტურად უსარგებლო სალათს ჭამთ. გაგრძელება