მრგვლად შემწვარ ქათამს სხვადასხვანაირად ამზადებენ: ღუმელში, შამფურზე, ლუდის ქილაზე წამოცმულსაც კი. არსებობს მიკროტალღურში ქათმის მომზადების მეთოდიც.
ჩვენ გთავაზობთ ქათმის ქვაბში შეწვის ვარიანტს, რომელშიც ერთ ეშმაკურ ხრიკს გამოიყენებთ, შედეგად კი უგემრიელესად შემწვარ ქათამს მიიღებთ.
მომზადების წესი:
თავდაპირველად დაამარინადეთ მთლიანი ქათამი, რისთვისაც გამოიყენეთ სხვადასხვა სანელებელი. გაუკეთეთ ჩანაჭრები ქათამს, რათა მარინადმა კარგად შეაღწიოს ხორცში.
იხილეთ სრულად: gemrielia.ge