2015 წლის ტოპ-5 ყველაზე მადისაღმძვრელი ქართული კერძის რეცეპტი
2015 წლის ტოპ-5 ყველაზე მადისაღმძვრელი ქართული კერძის რეცეპტი
ვემშვიდობებით 2015-ს და ვეგებებით ახალ, 2016 წელს. როგორც ყველამ, ჩვენც უნდა შევაფასოთ გასული წელი და დავგეგმოთ მომავალი.
ამიტომაც გადავწყვიტეთ, შეგვეკრიბა ნახვებისა და გამოხმაურების მიხედვით ტოპ-5 ყველაზე პოპულარული და მადისაღმძვრელი კერძი.
ვფიქრობთ, ახალ წლის სუფრისთვის ეს რეცეპტები ცუდი იდეა არ არის და აუცილებლად გამოგადგებათ.

და აი, ისინიც...

ყველაზე ფაფუკი ხაჭაპური



ინგრედიენტები:


ფქვილი 1 კგ

თბილი წყალი ან რძე 500 მლ

საფუარი 1,5 ს.კ.

შაქარი 1 ს.კ. 

მარილი 1/2 ჩ.კ.

ზეთი 1/3 ჭიქა

იმერული ჭყინტი ყველი

500 გრ რძე ან არაჟანი

კარაქი თავზე მოსასმელად

მომზადების წესი:


1. თბილ წყალში გახსენით საფუარი, მარილი, შაქარი და დადგით 5-10 წუთი. ფქვილი დაყარეთ გროვად, გაუკეთეთ ღრმული, ჩაასხით ამ ღრმულში მომზადებული საფუარი და მოზილეთ ცომი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ბოლოს დაასხით ზეთი და კარგად კიდევ ერთხელ გადაზილეთ. შეფუთეთ და დადგით ასაფუებლად.

2. გახეხეთ ყველი, დაასხით რძე ან არაჟანი, ოღონდ ძალიან არ გაათხელოთ.

3. ცომი რომ აფუვდება, ამოქენით გუნდები და დააწყვეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე. 10 წუთის შემდეგ გააბრტყელეთ გუნდები, ჩაუდეთ გულში ყველი, ყველს მოაყარეთ ფქვილი და შეუკარით თავი. გააბრტყელეთ ორივე მხრიდან და გამოაცხვეთ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ან ტაფაზე. გამომცხვარს თავზე მოუსვით კარაქი.

კიდევ 4 რეცეპტი იხილეთ....

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
დახვეწილი დესერტი თეთრი ღვინისა და ბანანისგან - ჟელე ღვინის ნაზი არომატით
15:56 / 24-08-2016
ამ დესერტს თავისუფლად შეუძლია ჩაანაცვლოს ნებისმიერი ალკოჰოლური სასმელი თქვენს სუფრაზე! უბრალოდ, ვალდებული ხართ, მოსინჯოთ მისი მომზადება.
როგორ შევინახოთ სანთლის მეშვეობით საზამთრო ცოცხლად ახალ წლამდე
17:54 / 23-08-2016
ალბათ, ცოტა ადამიანი თუ მოიძებნება, ვისაც საზამთრო არ უყვარს. ზოგიერთ აღამოსავლურ ქვეყანაში იმდენად უყვართ ეს ხილი, რომ საშობაოდაც ინახავენ.
ბოსტნეულის ასორტის მარინადი არყით, სტერილიზაციის გარეშე
16:58 / 22-08-2016
ინგრედიენტები მოცემულია 3-ლიტრიანი ქილისთვის.
როგორ გავუხანგრძლივოთ ხილსა და ბოსტნეულის სიცოცხლე 14 რჩევა სპეციალისტისგან
15:55 / 20-08-2016
მწიფე პომიდორი, არომატული ატამი და ტკბილი ბანანი დახლზე მუდამ მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ სახლში, რატომღაც მალევე კარგავს მიმზიდველობას, გემოს, არომატს...
ნამდვილი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო სანელებლით!
15:23 / 10-08-2016
ბორშჩის მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღორის ნეკნებით, რბილი ხორცით, ასევე ბარკლებით. მთავარია, ბულიონი იყოს ნოყიერი და კარგად გაჯერებული.
როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
16:05 / 03-08-2016
ბევრი დიასახლისი ერიდება სიმინდის დაკონსერვებას. ხშირად არასწორად დახუფვის შედეგად ქილები ფეთქდება ან ფუჭდება.
ალბათ არასოდეს მოგიმზადებიათ ქათამი ამ რეცეპტით! გარედან ხრაშუნა, გულში კი წვნიანი ნაგეთსები
17:07 / 30-07-2016
მინიმალური ინგრედიენტებით მიიღებთ ნოყიერ და უგემრიელეს კერძს. და კიდევ: ის ფაქტობრივად წამში კეთდება!
ფუნთუშები, რომლებიც ელვის სისწრაფით მზადდება და ასევე სწრაფად იჭმება!
15:57 / 26-07-2016
ეს ფუნთუშები განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. როცა შინ, ოჯახის წევრებს ჩაისთვის ან ყავისთვის რაიმე მისაყოლებელი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი გამოიყენეთ.
ალუბლისა და ვაშლის კომპოტი ზამთრისთვის
14:24 / 19-07-2016
ალუბლისა და ვაშლისგან უგემრიელესი და ძალიან არომატული კომპოტი გამოდის. მისი მირთმევა შეგიძლიათ როგორც მაშინვე, ასევე შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ ზამთრის ცივი საღამოებისთვის.
იდეალური კარაქის კრემის მომზადების სუპერმარტივი მეთოდი!
13:50 / 16-07-2016
დესერტებისთვის უამრავი, სხვადასხვა სახეობის კრემის გამოყენაბაა შესაძლებელი, მაგრამ დღეს გასწავლით კლასიკური კარაქის კრემის მომზადების მომზადების ყველაზე მარტივ მეთოდს.
არქივის კალენდარი