5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
კერძის გაცხელება ნიშნავს – ფაქტობრივად, ხელახლა მოამზადო ის. არასოდეს გააცხელოთ კერძი ერთ ჯერზე მეტად. დიეტოლოგები ამტკიცებენ, რომ ყველაზე სასარგებლო კერძი – ახალმომზადებულია.
თუმცა ახალ-ახალი კერძის მომზადება დიასახლისებისთვის რთულია, ამიტომაც ხშირად გვირჩევნია, ერთხელ გავაკეთოთ დიდი რაოდენობით საჭმელი, რომ რამდენიმე დღე გვეყოს.

ითვალისწინებენ რა დიეტოლოგები და ექიმები თქვენს ძვირფას დროს, გთავაზობენ რამდენიმე პროდუქტს, რომელთა გაცხელებაც რამდენჯერმე კატეგორიულად არ შეიძლება.

1. კარტოფილი – ძალიან ნოყიერი პროფუქტია, თუმცა მხოლოდ მომზადების შემდეგ. უკიდურეს შემთხვევაში, მიირთვით კარტოფილი ცივად, ოღონდ არ გააცხელოთ ის. ახალმომზადებული კარტოფილი შეიცავს დიდი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
რაოდენობით სახამებელს, რომელიც დიდი ხნით გვანაყრებს. თუკი მომზადებულ კარტოფილს მაცივარში შეინახავთ ან მას გააცხელებთ, სახამებელი და სხვა სასარგებლო ნივთიერებები მასში გაქრება და მისგან არანაირი სარგებელი აღარ იქნება.

2. ნიახური, სტაფილო და ისპანახი – ეს ის პროდუქტებია, რომლებიც დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს. მაგრამ როცა ჩვენ მათ ვათბობთ, ეს ნივთიერებები მავნებელ, ჯანმრთელობისთვის საშიშ ნიტრატებად გადაიქცევა. აქედან დასკვნა: მოხარშეთ სუპი, მიირთვით მაშინვე. იმ შემთხვევაში, თუკი მაინც მოგიწიათ წვნიანის გაცხელება, ამოიღეთ იქიდან ნიახური და სტაფილო და ისე მიირთვით. ისპანახის შემთხვევაში, მის მეორედ გაცხელებაზე აღარც კი იფიქროთ. ჭარხლის გაცხელებასაც არ გირჩევთ. აჯობებს ის ცივად მიირთვათ. სრულად...


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ქიშმიშის დაუჯერებლად სასარგებლო თვისებები, რომლებიც არავინ იცის, მხოლოდ 1 მუჭა დაგიცავთ კიბოსგან
17:32 / 25-03-2017
ქიშმიშის სასარგებლო თვისებების შესახებ საქართველოში უძველესი დროიდან იცოდნენ. დღეს ამ ცოდნას მეცნიერებიც ადასტურებენ.
მიხაკი მხოლოდ სანელებელი არაა, გაიგეთ მისი სასწაულმოქმედი თვისებების შესახებ
11:45 / 24-03-2017
მიხაკი ყველა დიასახლისს აქვს სამზარეულოში. იგი სასწაულ არომატსა და გემოს ანიჭებს კერძებსა და დესერტებს, მაგრამ მას სამკურნალო თვისებებიც აქვს.
19 ყველაზე მავნე პროდუქტი
14:12 / 21-03-2017
სამწუხაროდ, ჩვენს დროში რთულია ჯანსაღი საკვების მოპოვება, თუმცა უნდა იცოდეთ, მავნე საკვები რომელია.
40 წლის შემდეგ ეს ჩაი კვირაში ერთხელ მაინც ყველამ უნდა დალიოს
12:52 / 20-03-2017
ბეგქონდარას ჩაის ათეული წლებია მიირთმევენ სხვადასხვა დაავადების დროს. მას იყენებენ იარის დასამუშავებლად, დამწვრობისას, ინფექციების პროფილაქტიკისთვის.
გურმანების ჰოროსკოპი
11:21 / 17-03-2017
როგორ გგონიათ, ვარსკვლავების გავლენა მარტოოდენ თქვენს ხასიათსა და ვიზუალურ თავისებურებებზე ახდენს გავლენას?
როგორ მოვამზადოთ ფრეში, რომელიც იმუნიტეტს გააძლიერებს
11:18 / 14-03-2017
გთავაზობთ ძალიან სასარგებლო სასმლის რეცეპტს, რომელიც ამაგრებს იმუნიტეტს და აუმჯობესებს ჯანმრთელობას.
ღვინის თერაპია: 5 მიზეზი, რატომ შეიძლება და საჭიროა ღვინის დალევა
13:02 / 11-03-2017
შაბათის საღამო საუკეთესო მიზეზია ღვინის დასალევად. გარდა ამისა, ღვინო სამკურნალოცაა.
სასწაულმოქმედი ნექტარი - თაფლის სამკურნალო თვისებები
14:40 / 07-03-2017
თაფლი ძველად მთავარ სამკურნალო საშუალებად ითვლებოდა. თავად ჰიპოკრატე მოუწოდებდა ყველას, ყოველდღიურად მიეღოთ თაფლი.
საოცარი შოკოლადის ტორტი 30 წუთში - ნამდვილი აფროდიზიაკი!
16:39 / 23-02-2017
ეს შოკოლადის ტორტი - მართლაც ცდუნებაა. რადგანაც შავი შოკოლადი - ძლიერი აფროდიზიაკი-პროდუქტია, ღირს დახარჯოთ რამდენიმე წუთი სამზარეულოში, რათა მოამზადოთ ეს უგემრიელესი დესერტი არა მხოლოდ თქვენთვის, არამედ თქვენი რჩეულისთვისაც!
”შოკოლადის ტალღები” - რუმინული ნამცხვარი, რომელიც ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება
10:55 / 21-02-2017
რაღაც ტკბილი მოგინდათ, მაგრამ ბევრი დრო არ გაქვთ? გთავაზობთ ძალიან მარტივ რეცეპტს 5 ინგრედიენტით, რომელსაც სწრაფად მოამზადებთ.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი