5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
კერძის გაცხელება ნიშნავს – ფაქტობრივად, ხელახლა მოამზადო ის. არასოდეს გააცხელოთ კერძი ერთ ჯერზე მეტად. დიეტოლოგები ამტკიცებენ, რომ ყველაზე სასარგებლო კერძი – ახალმომზადებულია.
თუმცა ახალ-ახალი კერძის მომზადება დიასახლისებისთვის რთულია, ამიტომაც ხშირად გვირჩევნია, ერთხელ გავაკეთოთ დიდი რაოდენობით საჭმელი, რომ რამდენიმე დღე გვეყოს.

ითვალისწინებენ რა დიეტოლოგები და ექიმები თქვენს ძვირფას დროს, გთავაზობენ რამდენიმე პროდუქტს, რომელთა გაცხელებაც რამდენჯერმე კატეგორიულად არ შეიძლება.

1. კარტოფილი – ძალიან ნოყიერი პროფუქტია, თუმცა მხოლოდ მომზადების შემდეგ. უკიდურეს შემთხვევაში, მიირთვით კარტოფილი ცივად, ოღონდ არ გააცხელოთ ის. ახალმომზადებული კარტოფილი შეიცავს დიდი
რაოდენობით სახამებელს, რომელიც დიდი ხნით გვანაყრებს. თუკი მომზადებულ კარტოფილს მაცივარში შეინახავთ ან მას გააცხელებთ, სახამებელი და სხვა სასარგებლო ნივთიერებები მასში გაქრება და მისგან არანაირი სარგებელი აღარ იქნება.

2. ნიახური, სტაფილო და ისპანახი – ეს ის პროდუქტებია, რომლებიც დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს. მაგრამ როცა ჩვენ მათ ვათბობთ, ეს ნივთიერებები მავნებელ, ჯანმრთელობისთვის საშიშ ნიტრატებად გადაიქცევა. აქედან დასკვნა: მოხარშეთ სუპი, მიირთვით მაშინვე. იმ შემთხვევაში, თუკი მაინც მოგიწიათ წვნიანის გაცხელება, ამოიღეთ იქიდან ნიახური და სტაფილო და ისე მიირთვით. ისპანახის შემთხვევაში, მის მეორედ გაცხელებაზე აღარც კი იფიქროთ. ჭარხლის გაცხელებასაც არ გირჩევთ. აჯობებს ის ცივად მიირთვათ. სრულად...


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვამზადოთ მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი ყვავილოვანი კომბოსტო
15:04 / 28-05-2016
თუნდაც დიდად არ გიყვარდეთ კერძები ყვავილოვანი კომბოსტოსგან, აუცილებლად გასინჯეთ ეს ბოსტნეული ახალი რეცეპტით.ყველიან საფანელში ამოვლებული დაბრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო – შეუძლებელია არ შეგიყვარდეთ!
შოკოლადის სოუსსა და ქოქოსის ფანტელში ამოვლებული ფაფუკი ბისკვიტი
17:02 / 27-05-2016
უგემრიელესი, ნაზი, ფაფუკი და უგემრიელესი ბისკვიტი მარტივად და სწრაფად მზადდება!
აუცილებლად გასინჯეთ ტაფამწვარი ამ საოცარი რეცეპტით...
14:58 / 25-05-2016
მექსიკური ტაფამწვარი გულსართით უამრავი ვარიაციით შეიძლება რომ მომზადდეს. შეგიძლიათ დაუმატოთ გულსართში შემწვარი სოკო, სხვადასხვა მოთუშული ბოსტნეული, წვრილად დაჭრილი: ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, ხახვი... სალათის ფოთლებიც კი უხდება გულსართად!
როცა გაიგებთ, რა სარგებლობა მოაქვს ჯანმრთელობისთვის ლიმონის კრემს, რეგულარულად მოამზადებთ მას!
12:08 / 25-05-2016
ჩვენთვის ლიმონის კრემი ეგზოტიკაა, მაშინ, როცა ამერიკაში მას საუკუნეებია, რაც ამზადებენ. კრემს იქ მიირთმევენ ფუნთუშებთან, იყენებენ ტორტებისა და ნამცხვრების გულსართად. მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ ლიმონის კრემი შესანიშნავი საშუალებაა გაციების დროს.
როგორ მოვხარშოთ სიმინდი 10 წუთში – დაუმატეთ ქვაბში მხოლოდ 2 ინგრედიენტი!
12:35 / 24-05-2016
ვის არ უყვარს მოხარშული სიმინდი? მაგრამ საათობით მისი ხარშვა ცოტა მოსაბეზრებელია. სეზონი ახლოვდება და ზუსტად ის დროა, რაღაც განსაკუთრებული ვისწავლოთ. იმისათვის, რომ სიმინდი მალე მოიხარშოს, იყოს რბილი და წვნიანი, მიჰყევით ჩვენს ინსტრუქციას.
აიღეთ ერთი მუჭა საზამთროს კურკა და ჩაყარეთ ის მდუღარეში: შედეგი გაგაოცებთ!
16:30 / 18-05-2016
თავად საზამთრო რომ ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის და ამასთან, უგემრიელესია – ეს ყველამ კარგად ვიცით, მაგრამ ის, რომ მისი კურკები არასოდეს უნდა გადაყაროთ, ალბათ, ჯერ არ გსმენიათ.
როგორ მოვამზადოთ იტალიური ფუნთუშები 10 წუთში!
15:32 / 17-05-2016
ფუნთუშები რძეზე – როცა ჩაისთან რაღაც გემრიელი გინდა და ცოტა დრო გაქვს...
მარწყვი ჟელეში – ამაზე გემრიელი და მსუბუქი ნამცხვარი არ არსებობს!
17:54 / 16-05-2016
სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.
კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
14:42 / 14-05-2016
კერძების მომზადება ერთგვარი რიტუალია. მათი მომზადებისას გარკვეული წესების დაცვაა საჭირო. გამოცდილმა დიასახლისმა ზუსტად იცის, როგორი თანმიმდევრობით იმოქმედოს კულინარული შედევრის შესაქმნელად.
ეს 8 პროდუქტი მუდმივად უნდა იყოს თქვენს მაცივარში
12:37 / 13-05-2016
ჯანსაღ კვებაზე შექმნილი ბესტსელერების ავტორმა დევიდ ზინჩენკომ  New York Times-ში 8 პროდუქტის შესახებ გამოაქვეყნა სტატია. ეს პროდუქტები თითქმის ყოველდღე უნდა მიირთვათ.
არქივის კალენდარი