შოკოლადის ტორტი "არაბული ზღაპრები"
შოკოლადის ტორტი "არაბული ზღაპრები"
რჩევა: იმისათვის, რომ კრემი ბისკვიტს კარგად გაუჯდეს, მომზადებული ტორტი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი იმავე დროით შედგით მაცივარში.
ინგრედიენტები:

ბისკვიტისთვის:

კაკაო 4 ს/კ

კარაქი 150 გრ

შაქარი 150 გრ

კვერცხი 2 ცალი

ფქვილი 250-300 გრ

სოდა მწიკვი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

კრემისთვის:
ლიმონი 1 ცალი, მოზრდილი

შაქარი 200 გრ

კარაქი 150 გრ

მანანის ბურღული 4-5 ს/კ

რძე 200 მლ

მინანქრისთვის:
შავი ან რძიანი შოკოლადი 200 გრ

მომზადების წესი იხილეთ...
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ხაჭოს ტორტი სუფლეთი "ანგელოზის ცრემლები"
12:49 / 31-05-2016
ეს ხმამაღალი სახელწოდება ტორტს უბრალოდ არ აქვს. საქმე ისაა, რომ როცა დესერტი კარგად გაცივდება, ზედაპირზე წარმოიქმნება პატარა, ყვითელი წვეთები-მძივები. სწორედ ამიტომ ნამცხვარმა მიიღო ულამაზესი სახელწოდება "ანგელოზის ცრემლები".
როგორ მოვამზადოთ მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი ყვავილოვანი კომბოსტო
15:04 / 28-05-2016
თუნდაც დიდად არ გიყვარდეთ კერძები ყვავილოვანი კომბოსტოსგან, აუცილებლად გასინჯეთ ეს ბოსტნეული ახალი რეცეპტით.ყველიან საფანელში ამოვლებული დაბრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო – შეუძლებელია არ შეგიყვარდეთ!
შოკოლადის სოუსსა და ქოქოსის ფანტელში ამოვლებული ფაფუკი ბისკვიტი
17:02 / 27-05-2016
უგემრიელესი, ნაზი, ფაფუკი და უგემრიელესი ბისკვიტი მარტივად და სწრაფად მზადდება!
აუცილებლად გასინჯეთ ტაფამწვარი ამ საოცარი რეცეპტით...
14:58 / 25-05-2016
მექსიკური ტაფამწვარი გულსართით უამრავი ვარიაციით შეიძლება რომ მომზადდეს. შეგიძლიათ დაუმატოთ გულსართში შემწვარი სოკო, სხვადასხვა მოთუშული ბოსტნეული, წვრილად დაჭრილი: ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, ხახვი... სალათის ფოთლებიც კი უხდება გულსართად!
როცა გაიგებთ, რა სარგებლობა მოაქვს ჯანმრთელობისთვის ლიმონის კრემს, რეგულარულად მოამზადებთ მას!
12:08 / 25-05-2016
ჩვენთვის ლიმონის კრემი ეგზოტიკაა, მაშინ, როცა ამერიკაში მას საუკუნეებია, რაც ამზადებენ. კრემს იქ მიირთმევენ ფუნთუშებთან, იყენებენ ტორტებისა და ნამცხვრების გულსართად. მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ ლიმონის კრემი შესანიშნავი საშუალებაა გაციების დროს.
როგორ მოვხარშოთ სიმინდი 10 წუთში – დაუმატეთ ქვაბში მხოლოდ 2 ინგრედიენტი!
12:35 / 24-05-2016
ვის არ უყვარს მოხარშული სიმინდი? მაგრამ საათობით მისი ხარშვა ცოტა მოსაბეზრებელია. სეზონი ახლოვდება და ზუსტად ის დროა, რაღაც განსაკუთრებული ვისწავლოთ. იმისათვის, რომ სიმინდი მალე მოიხარშოს, იყოს რბილი და წვნიანი, მიჰყევით ჩვენს ინსტრუქციას.
აიღეთ ერთი მუჭა საზამთროს კურკა და ჩაყარეთ ის მდუღარეში: შედეგი გაგაოცებთ!
16:30 / 18-05-2016
თავად საზამთრო რომ ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის და ამასთან, უგემრიელესია – ეს ყველამ კარგად ვიცით, მაგრამ ის, რომ მისი კურკები არასოდეს უნდა გადაყაროთ, ალბათ, ჯერ არ გსმენიათ.
როგორ მოვამზადოთ იტალიური ფუნთუშები 10 წუთში!
15:32 / 17-05-2016
ფუნთუშები რძეზე – როცა ჩაისთან რაღაც გემრიელი გინდა და ცოტა დრო გაქვს...
მარწყვი ჟელეში – ამაზე გემრიელი და მსუბუქი ნამცხვარი არ არსებობს!
17:54 / 16-05-2016
სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.
კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
14:42 / 14-05-2016
კერძების მომზადება ერთგვარი რიტუალია. მათი მომზადებისას გარკვეული წესების დაცვაა საჭირო. გამოცდილმა დიასახლისმა ზუსტად იცის, როგორი თანმიმდევრობით იმოქმედოს კულინარული შედევრის შესაქმნელად.
არქივის კალენდარი