იდეალური კარტოფილის პიურეს მომზადების წესები
იდეალური კარტოფილის პიურეს მომზადების წესები
ჩვენ ყველას გვიყვარს და სიამოვნებით ვამზადებთ გარნირად ამ კერძს.

მაგრამ ცოტამ თუ იცის კარტოფილის პიურეს მომზადების ყველა საიდუმლო. შედეგად კი კერძი ხშირად გამოდის წებოვანი, მშრალი ან გაციებისას ფერს იცვლის.

იმისათვის, რომ ეს პრობლემები თავიდან აიცილოთ და იდეალური პიურე მოამზადოთ, გაითვალისწინეთ რამდენიმე წესი:

1. დიდხანს ნუ დატოვებთ გაფცქვნილ, უმ კარტოფილს ცივ წყალში.

2. ჩაყარეთ კარტოფილი ადუღებულ მარილწყალში. სხვაგვარად ზედა ფენა უფრო სწრაფად მოიხარშება და მასში არსებული სახამებელი შაქრად გადაიქცევა.

3. არ დაასხათ კარტოფილს ბევრი წყალი, ის ოდნავ უნდა ფარავდეს ბოსტნეულს. ხარშეთ საშუალო და მეტიც, დაბალ ცეცხლზე თავდახურულ ჭურჭელში. გაგრძელება
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
გიმხელთ ყველაზე პრიალა მინანქრის მომზადების საიდუმლოს
16:14 / 27-09-2016
სწორად მომზადებულ მინანქარში საკუთარ ანარეკლსაც დაინახავთ.
13 შეუთავსებელი პროდუქტი - მათი ერთად მირთმევა კატეგორიულად აკრძალულია!
13:10 / 27-09-2016
კვების ჯანსაღი რეჟიმის დროსაც შეუთავსებელი პროდუქტები იწვევს იმუნიტეტის დასუსტებას. აი, 13 მაგალითი, რომელსაც უნდა მოერიდოთ
რომელ კერძზე გადის მამაკაცის გულისკენ მიმავალი გზა მისი ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
13:17 / 24-09-2016
როგორც ამბობენ, "მამაკაცის გულისკენ მიმავალი გზა, კუჭზე გადის" და ეს მრავალნაცადი, უდავო ჭეშმარიტებაა. თუმცა მამაკაციც არის და მამაკაციც. ზოდიაქოს თორმეტი ნიშანი, თორმეტ ფსიქოტიპად იყოფა; შესაბამისად, ჩვენი საყვარელი მამრების სასურველი მენიუც სხვადასხვაგვარია. მოდი, ერთად გადავავლოთ თვალი სტატისტიკას, რომელის მიხედვითაც ასტროლოგები მამაკაცის გასტრონომიულ მიდრეკილებებსა და ზოდიაქოს ნიშანს შორის ავლებენ პარალელს...
რომელი ყვავილები ვჭამოთ და რატომ
13:00 / 24-09-2016
შეგიძლით ვახშამი ჰავაიურ დღესასწაულს დაამსგავსოთ, იისა და ვარდის ფურცლები თეფშზე დაილაგოთ და მიირთვათ. თუმცა, ჯერ გავერკვეთ, რომელი ყვავილების ჭამა შეგვიძლია, როგორ და რისთვისაა სასარგებლო. ძველადვე მიხვდა ხალხი, რომ ყვავილების თაიგულით მხოლოდ ტკბობა კი არა, მათი დაგემოვნებაც შეიძლებოდა. მარტივი მაგალითი _ ვარდის მურაბაა. თუმცა, ვარდის გარდა სხვა ყვავილების ჭამაც შეგვიძლია.
ყველაზე გემრიელი თევზის ღვეზელი: ჰაეროვანი, არომატული და წვნიანი!
16:13 / 16-09-2016
ღვეზელი თევზის გულსართით - არა მხოლოდ სრულფასოვანი ვახშამია მთელი ოჯახსითვის, არამედ სადღესასწაულო სუფრის ღირსეული მშვენებაც არის.
გაჭერით 1 ლიმონი 4 ნაწილად, მოაყარეთ მარილი და დადეთ სამზარეულოში - ეს ხრიკი თქვენს ცხოვრებას სამუდამოდ შეცვლის
23:17 / 12-09-2016
ლიმონი პლანეტაზე წარმოუდგენლად სასარგებლო ხილია. ის საკვებსა და სასმელებს მეტად არომატულს ხდის. დიეტოლოგები მიიჩნევენ, რომ ლიმონი აძლიერებს გულს, თმას და კანის ფერს ჯანსაღ ელფერს აძლევს. ლიმონს ხშირად იყენებენ ვირუსული, ბაქტერიული და მიკრობული დაავადებების დროს.
ტკბილი წიწაკის აჯიკა სერბულად - საოცარი არომატით!
17:39 / 12-09-2016
აივარი - ბალკანური სამზარეულოს კერძია. სერბებიც და ხორვატებიც, მაკედონიელებიც კი მას თავიანთ ნაციონალურ კერძად თვლიან.
პურის გამოყენების უცნაური ხერხები
23:50 / 08-09-2016
ნამდვილი კულინარებისთვის სრულყოფილების ზღვარი არ არსებობს, ისინი ყოველთვის რაღაც ახალს იგონებენ. აღმოჩნდა, რომ ჩვეულებრივ პურს, გარდა მისი პირდაპირი დანიშნულებისა, კიდევ სხვა ბევრი ფუნქცია შეიძლება დავაკისროთ. ალბათ, ბევრ თქვენგანს არც მოსვლია აზრად, რომ გარდა იმისა, რომ პური ძალიან გემრიელი და ჩვენი საყვარელი საჭმელია, სამზარეულოში ძალიან კარგი დამხმარეც შეიძლება იყოს.
გარედან ხრაშუნა, შიგნით კი რბილი ხვეულები რამდენიმე წუთში
13:01 / 06-09-2016
ნაზი, ჰაეროვანი ხვეულები ნაღების არომატით გულგრილს ვერავის დატოვებს. მისი განსაკუთრებული მომხიბვლელობა იმაშია, რომ ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება. თუმცა მას ერთი ნაკლი აქვს: ძალიან სწრაფად იჭმება!
ყველაზე სწრაფი კრემი, რომლისთვისაც მხოლოდ 2 ინგრედიენტი და 10 წუთი დაგჭირდებათ!
14:29 / 29-08-2016
ეს კრემი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეკლერებისთვის ან სხვა დესერტების მოსართავად: საკონდიტრო შპრიცის მეშვეობით თავისუფლად შეძლებთ ნებისმიერი ფორმების გაკეთებას.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი