რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
ტოლმა კავკასიელი ხალხის უსაყვარლესი კერძია და მის წარმოშობაზე მეზობელი სომხეთი და აზერბაიჯანი დღემდე დაობს. ტოლმა უყვართ საქართვლოშიც.
ყველა დიასახლისმა იცის მისი რამდენიმე ვარიანტი, განსაკუთრებით კი პოპულარულია ტოლმა ვაზის ფოთოლში.

მაგრამ თუ ყველა დიასახლისისთვის ცნობილია მისი ძირითადი ინგრედიენტები, ძალზე ცოტა თუ ფლობს
ტოლმის განსაკუთრებული გემოსა და არომატის საიდუმლოს.

ჩვენ გაგაცნობთ რამდენიმე რჩევას, რომელიც 98 წლის ქალბატონისგან მოვისმინეთ და რომლის კულინარიულ ხელოვნებაში ეჭვი არ გვეპარება, რათა "სამეფო ტოლმის" ხელოვნებას თქვენც დაეუფლოთ. სრულად...

კომენტარები (5)
მარინა
ათენიდან-ბერძნულსაც ვაკეთებ და ქართულსაც,მაგრამ ქართული წესით გაკეთებული მაინც სულ სხვაა. კვერცხ-ლიმონის ათქვეფილ სოსუის დასხმის აზრს კი ვერ ვხედავ,თUმცა ასე ვაკეთებ.
ნინო
სადავო სხვა არ აქვთ, ახლა ტოლმის წარმოშობაზე არ იდავონ?
მაია -ს
უკაცრავად მაია და ხინკალიც ირანულია?
ათენიდან
ბერძნებმა ტოლმა იციან, მომზადების ბოლოს ზემოდან ასხამენ ლიმონისა და კვერცხის სოუსს (ავღოლემონო) და ვაზის ფოთოლში ამზადებენ,იმასთან ვერ მივა ქართულად მომზადებული, უზარმაზარი მუთაქებივით რო ცურავს წვენში.
მაია
ტოლმა და საერთოდ, ყველა კერძი, რომელიც მზადდება გატარებული ხორცით, ირანულია. სომხეთში და აზერბაიჯანში ირანიდან შევიდა.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
დახვეწილი დესერტი თეთრი ღვინისა და ბანანისგან - ჟელე ღვინის ნაზი არომატით
15:56 / 24-08-2016
ამ დესერტს თავისუფლად შეუძლია ჩაანაცვლოს ნებისმიერი ალკოჰოლური სასმელი თქვენს სუფრაზე! უბრალოდ, ვალდებული ხართ, მოსინჯოთ მისი მომზადება.
როგორ შევინახოთ სანთლის მეშვეობით საზამთრო ცოცხლად ახალ წლამდე
17:54 / 23-08-2016
ალბათ, ცოტა ადამიანი თუ მოიძებნება, ვისაც საზამთრო არ უყვარს. ზოგიერთ აღამოსავლურ ქვეყანაში იმდენად უყვართ ეს ხილი, რომ საშობაოდაც ინახავენ.
ბოსტნეულის ასორტის მარინადი არყით, სტერილიზაციის გარეშე
16:58 / 22-08-2016
ინგრედიენტები მოცემულია 3-ლიტრიანი ქილისთვის.
როგორ გავუხანგრძლივოთ ხილსა და ბოსტნეულის სიცოცხლე 14 რჩევა სპეციალისტისგან
15:55 / 20-08-2016
მწიფე პომიდორი, არომატული ატამი და ტკბილი ბანანი დახლზე მუდამ მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ სახლში, რატომღაც მალევე კარგავს მიმზიდველობას, გემოს, არომატს...
ნამდვილი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო სანელებლით!
15:23 / 10-08-2016
ბორშჩის მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღორის ნეკნებით, რბილი ხორცით, ასევე ბარკლებით. მთავარია, ბულიონი იყოს ნოყიერი და კარგად გაჯერებული.
როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
16:05 / 03-08-2016
ბევრი დიასახლისი ერიდება სიმინდის დაკონსერვებას. ხშირად არასწორად დახუფვის შედეგად ქილები ფეთქდება ან ფუჭდება.
ალბათ არასოდეს მოგიმზადებიათ ქათამი ამ რეცეპტით! გარედან ხრაშუნა, გულში კი წვნიანი ნაგეთსები
17:07 / 30-07-2016
მინიმალური ინგრედიენტებით მიიღებთ ნოყიერ და უგემრიელეს კერძს. და კიდევ: ის ფაქტობრივად წამში კეთდება!
ფუნთუშები, რომლებიც ელვის სისწრაფით მზადდება და ასევე სწრაფად იჭმება!
15:57 / 26-07-2016
ეს ფუნთუშები განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. როცა შინ, ოჯახის წევრებს ჩაისთვის ან ყავისთვის რაიმე მისაყოლებელი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი გამოიყენეთ.
ალუბლისა და ვაშლის კომპოტი ზამთრისთვის
14:24 / 19-07-2016
ალუბლისა და ვაშლისგან უგემრიელესი და ძალიან არომატული კომპოტი გამოდის. მისი მირთმევა შეგიძლიათ როგორც მაშინვე, ასევე შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ ზამთრის ცივი საღამოებისთვის.
იდეალური კარაქის კრემის მომზადების სუპერმარტივი მეთოდი!
13:50 / 16-07-2016
დესერტებისთვის უამრავი, სხვადასხვა სახეობის კრემის გამოყენაბაა შესაძლებელი, მაგრამ დღეს გასწავლით კლასიკური კარაქის კრემის მომზადების მომზადების ყველაზე მარტივ მეთოდს.
არქივის კალენდარი