რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
ტოლმა კავკასიელი ხალხის უსაყვარლესი კერძია და მის წარმოშობაზე მეზობელი სომხეთი და აზერბაიჯანი დღემდე დაობს. ტოლმა უყვართ საქართვლოშიც.
ყველა დიასახლისმა იცის მისი რამდენიმე ვარიანტი, განსაკუთრებით კი პოპულარულია ტოლმა ვაზის ფოთოლში.

მაგრამ თუ ყველა დიასახლისისთვის ცნობილია მისი ძირითადი ინგრედიენტები, ძალზე ცოტა თუ ფლობს
ტოლმის განსაკუთრებული გემოსა და არომატის საიდუმლოს.

ჩვენ გაგაცნობთ რამდენიმე რჩევას, რომელიც 98 წლის ქალბატონისგან მოვისმინეთ და რომლის კულინარიულ ხელოვნებაში ეჭვი არ გვეპარება, რათა "სამეფო ტოლმის" ხელოვნებას თქვენც დაეუფლოთ. სრულად...

კომენტარები (5)
მარინა
ათენიდან-ბერძნულსაც ვაკეთებ და ქართულსაც,მაგრამ ქართული წესით გაკეთებული მაინც სულ სხვაა. კვერცხ-ლიმონის ათქვეფილ სოსუის დასხმის აზრს კი ვერ ვხედავ,თUმცა ასე ვაკეთებ.
ნინო
სადავო სხვა არ აქვთ, ახლა ტოლმის წარმოშობაზე არ იდავონ?
მაია -ს
უკაცრავად მაია და ხინკალიც ირანულია?
ათენიდან
ბერძნებმა ტოლმა იციან, მომზადების ბოლოს ზემოდან ასხამენ ლიმონისა და კვერცხის სოუსს (ავღოლემონო) და ვაზის ფოთოლში ამზადებენ,იმასთან ვერ მივა ქართულად მომზადებული, უზარმაზარი მუთაქებივით რო ცურავს წვენში.
მაია
ტოლმა და საერთოდ, ყველა კერძი, რომელიც მზადდება გატარებული ხორცით, ირანულია. სომხეთში და აზერბაიჯანში ირანიდან შევიდა.
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
12 პროდუქტი, რომლებიც თითქმის არ შეიცავს კალორიებს
15:52 / 22-05-2017
წარმოგიდგენთ პროდუქტების ჩამონათვალს, რომლებიც ფაქტობრივად, არ შეიცავს კალორიებს. მათი მირთმევა შეგიძლიათ შეუზღუდავი რაოდენობით.
კულინარია და ლიტერატურა: რას მიირთმევენ წიგნის გმირები
13:41 / 21-05-2017
გახსოვთ, რას მიირთმევენ თქვენი საყვარელი წიგნის გმირები? ამერიკელმა სტუდენტმა დინა ფრაიდმა ფოტო გადაუღო 10 ლიტერატურულ ნაწარმოებში ნახსენებ კერძებს.
რამდენი ხანი უნდა შევინახოთ მაცივარში ესა თუ ის პროდუქტი?
13:35 / 21-05-2017
ყველა პროდუქტს აქვს შენახვის ვადა. მაინც რა ვადით უნდა შევინახოთ ისინი მაცივარში?
რით შევაზავოთ კერძი: 8 საუკეთესო სანელებელი
15:17 / 20-05-2017
სამზარეულოში ყველა დიასახლისს აქვს სანელებლები, მაგრამ ზოგმა მათი სწორად გამოყენება არ იცის.
13 სასარგებლო რჩევა: რას, როდის და როგორ მოვაყაროთ მარილი
14:19 / 19-05-2017
მარილის გამოყენებას თავისი ნიუანსები აქვს და ისინი ზოგჯერ გამოცდილმა კულინარებმაც არ იციან.
იცით, რომ იტალიელებმა მაკარონის 100-ზე მეტი ფორმა მოიფიქრეს? იცოდეთ, რა განსხვავებაა მათ შორის!
12:25 / 19-05-2017
სპაგეტის ყველა ვამზადებთ, მაგრამ თითქმის არავინ იცის, რომ იტალიელებმა 100 სახეობის მაკარონი მოიგონეს.
10 მოულოდნელი და პრაქტიკული მეთოდი, ჩაის პაკეტების ხელმეორედ გამოსაყენებლად
11:54 / 17-05-2017
ეს რჩევები განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვინც პაკეტის ჩაის მიირთმევს.
კულინარიული ხრიკი: როგორ დავჭრათ ხახვი ცრემლების გარეშე?
16:00 / 16-05-2017
ხახვი - დიასახლისებისთვის ალბათ ყველაზე ნაკლებად საყვარელი ბოსტნეულია. არავის უნდა ტირილი მისი დაჭრის დროს. თუმცა, ეს გარდაუვალია.
ფარშირებული ახალი კომბოსტო ”კალე” - გემრიელი, უჩვეულო კერძი
13:41 / 15-05-2017
”ხუჭუჭა კომბოსტო”, იგივე კომბოსტო ”კალე” ძალიან უხდება ასეთ კერძებს. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ინგრედიენტებთან.
როგორ უნდა დაჭრათ სწორად ხორცი: 3 რჩევა ყასბისგან
15:21 / 09-05-2017
მწვადების შეწვის სეზონი უკვე მოვიდა. უმრავლესობა ადამიანებისა, ხორცს არასწორად ჭრის. გთავაზობთ გამოცდილი ყასბის რჩევებს:
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი