საოცარი "ტირამისუს" კიდევ ერთი, განსხვავებული რეცეპტი
საოცარი "ტირამისუს" კიდევ ერთი, განსხვავებული რეცეპტი
ალბათ, არ არსებობს დიასახლისი, ვისაც ერთხელ მაინც არ უცდია ამ იტალიური დესერტის მომზადება. "ტირამისუს" უამრავი რეცეპტი არსებობს. დღეს კიდევ ერთ, ცოტათი განსხვავებულ, მაგრამ უგემრიელეს ვარიანტს გთავაზობთ.
ინგრედიენტები:

სიროფისთვის:

100 მლ ახალმოხარშული ყავა
20-50 გრ შაქარი (შეგიძლიათ ყავისფერი შაქარი გამოიყენოთ)
20-40 გრ ამარეტო ან სხვა ლიქიორი სურვილისამებრ

ყავის ბისკვიტი:

4 კვერცხის გული
115 გრ ფქვილი
5 კვერცხის ცილა
115 გრ შაქარი
9 გრ ხსნადი ყავა + 30 მლ ახალმოხარშული ყავა;

მასკარპონეს მუსი:

185 გრ ნაღები
45 მლ მაგარი ყავა
100 გრ შაქარი
3 კვერცხის გული
400 გრ მასკარპონე
40 გრ მწარე შოკოლადი

დეკორისთვის:

30 გრ მწარე კაკაოს ფხვნილი.
მომზადების წესი იხილეთ...

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ყველაზე სწრაფი კრემი, რომლისთვისაც მხოლოდ 2 ინგრედიენტი და 10 წუთი დაგჭირდებათ!
14:29 / 29-08-2016
ეს კრემი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეკლერებისთვის ან სხვა დესერტების მოსართავად: საკონდიტრო შპრიცის მეშვეობით თავისუფლად შეძლებთ ნებისმიერი ფორმების გაკეთებას.
ამაზე უკეთესი საზაფხულო სასმელი არ არსებობს – ჟოლოს უალკოჰოლო მოჰიტო!
17:32 / 26-08-2016
ცხელ დღეებში გამაგრილებელ სასმელზე უკეთესი არაფერია...  განსაკუთრებით, მაშინ, თუ ეს სასმელი საოცრად არომატულიც არის. არ გაუშვათ ჟოლოს სეზონი ისე, რომ არ მოამზადოთ ეს უალკოჰოლო მოჰიტო.
დახვეწილი დესერტი თეთრი ღვინისა და ბანანისგან - ჟელე ღვინის ნაზი არომატით
15:56 / 24-08-2016
ამ დესერტს თავისუფლად შეუძლია ჩაანაცვლოს ნებისმიერი ალკოჰოლური სასმელი თქვენს სუფრაზე! უბრალოდ, ვალდებული ხართ, მოსინჯოთ მისი მომზადება.
როგორ შევინახოთ სანთლის მეშვეობით საზამთრო ცოცხლად ახალ წლამდე
17:54 / 23-08-2016
ალბათ, ცოტა ადამიანი თუ მოიძებნება, ვისაც საზამთრო არ უყვარს. ზოგიერთ აღამოსავლურ ქვეყანაში იმდენად უყვართ ეს ხილი, რომ საშობაოდაც ინახავენ.
ბოსტნეულის ასორტის მარინადი არყით, სტერილიზაციის გარეშე
16:58 / 22-08-2016
ინგრედიენტები მოცემულია 3-ლიტრიანი ქილისთვის.
როგორ გავუხანგრძლივოთ ხილსა და ბოსტნეულის სიცოცხლე 14 რჩევა სპეციალისტისგან
15:55 / 20-08-2016
მწიფე პომიდორი, არომატული ატამი და ტკბილი ბანანი დახლზე მუდამ მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ სახლში, რატომღაც მალევე კარგავს მიმზიდველობას, გემოს, არომატს...
ნამდვილი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო სანელებლით!
15:23 / 10-08-2016
ბორშჩის მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღორის ნეკნებით, რბილი ხორცით, ასევე ბარკლებით. მთავარია, ბულიონი იყოს ნოყიერი და კარგად გაჯერებული.
როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
16:05 / 03-08-2016
ბევრი დიასახლისი ერიდება სიმინდის დაკონსერვებას. ხშირად არასწორად დახუფვის შედეგად ქილები ფეთქდება ან ფუჭდება.
ალბათ არასოდეს მოგიმზადებიათ ქათამი ამ რეცეპტით! გარედან ხრაშუნა, გულში კი წვნიანი ნაგეთსები
17:07 / 30-07-2016
მინიმალური ინგრედიენტებით მიიღებთ ნოყიერ და უგემრიელეს კერძს. და კიდევ: ის ფაქტობრივად წამში კეთდება!
ფუნთუშები, რომლებიც ელვის სისწრაფით მზადდება და ასევე სწრაფად იჭმება!
15:57 / 26-07-2016
ეს ფუნთუშები განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. როცა შინ, ოჯახის წევრებს ჩაისთვის ან ყავისთვის რაიმე მისაყოლებელი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი გამოიყენეთ.
არქივის კალენდარი