ალბათ, არ არსებობს დიასახლისი, ვისაც ერთხელ მაინც არ უცდია ამ იტალიური დესერტის მომზადება. "ტირამისუს" უამრავი რეცეპტი არსებობს. დღეს კიდევ ერთ, ცოტათი განსხვავებულ, მაგრამ უგემრიელეს ვარიანტს გთავაზობთ.
ინგრედიენტები:
სიროფისთვის:
100 მლ ახალმოხარშული ყავა
20-50 გრ შაქარი (შეგიძლიათ ყავისფერი შაქარი გამოიყენოთ)
20-40 გრ ამარეტო ან სხვა ლიქიორი სურვილისამებრ
ყავის ბისკვიტი:
4 კვერცხის გული
115 გრ ფქვილი
5 კვერცხის ცილა
115 გრ შაქარი
9 გრ ხსნადი ყავა + 30 მლ ახალმოხარშული ყავა;
მასკარპონეს მუსი:
185 გრ ნაღები
45 მლ მაგარი ყავა
100 გრ შაქარი
3 კვერცხის გული
400 გრ მასკარპონე
40 გრ მწარე შოკოლადი
დეკორისთვის:
30 გრ მწარე კაკაოს ფხვნილი.
მომზადების წესი იხილეთ...