ქათმის ფრთები "კოკა-კოლაში" ("კელე ცზი ჩი") - ჩინური სამზარეულოს ეს თანამედროვე კერძი 80-იან წლებში გახდა პოპულარული.
არსებობს მოსაზრება, რომ კერძი ქალაქ ცზინანის რესტორანში გაკეთდა პირველად... მაშინ, როცა მოუხერხებელმა მზარეულმა შემთხვევით "კოკა-კოლა" გადაასხა დასამარინადებლად მომზადებულ ფრთხებს.
როცა კერძი მომზადდა, აღმოაჩინეს, რომ ამ გაზიანი სასმლის წყალობით, ხორცი ლამაზად მომინანქრებული შეიწვა და საოცრად წვნიანი, რბილი და პიკანტური გემოსი გამოვიდა.
ასე დამარინადებული ხორცის რეცეპტი სწრაფად გავრცელდა მთელ მსოფლიოში.
ინგრედიენტები:
ქათმის ფრთები 1 კგ
სოიოს სოუსი 50 მლ
"კოკა-კოლა" 200 მლ (არადიეტური)
ზეთი შესაწვავად
ჯანჯაფილი, ნიორი და სხვა სანელებლები სურვილისამებრ
მომზადების წესი იხილეთ...