ვის არ უყვარს მანდარინი? ალბათ ასეთი ხალხი ძალიან ცოტაა.
ხშირად როდესაც მივირთმევთ ასეთ არომატულ ხილს, მის უმთავრეს და ღირებულ ნაწილს სანაგვეზე ვისვრით ხოლმე. ეს ნაწილია - მანდარინის კანი.
მანდარინის კანი შეიცავს: ეთერზეთებს, ორგანულ მჟავებს, პექტინს, კაროტონიდებს ფიტონციდებს, ვიტამინებს С და А, დიდი რაოდენობით შეიცავს ანტიოქსიდანტებს. ასეთი ფასეულობის გადაგდება უბრალოდ მიუღებელია.
ნივთიერება ნობილეტინი და ტანჟერინი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში და სიმსივნეს უწევს წინააღმდეგობას. კალიუმი აუცილებელია არტერიული წნევის დასარეგულირებლად და შაქრის დოზის დასარეგულირებლად.
მანდარინის კანის გამოყენება
1 - თუ გაწუხებთ მეტეორიზმი და დისბაქტერიოზი
ხმელი მანდარინის კანი დაამატეთ ნებისმიერ მომზადებულ კერძს, მაგალითად, შვრიის ფაფებს, ხაჭოს, საკმარისია 1 ჩაის კოვზი მანდარინის ქერქისგან დამზადებული ფხვნილი ან მისი რაოდენობის მქონდე კანი.
2 - ბრონქიტის დროს
გამომშრალ კანს, დაასხით 1, 5 ჭიქა წყალი და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 5 წუთი, შემდეგ დახურულ ქილაში საშუალება მიეცით ეს ყველაფერი კარგად შეერწყას ერთმანეთს. მიიღეთ 0, 5 გრ. 2-3 ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.
3 - მშრალი ხველისა და დასუსტებული იმუნური სისტემის დროს
2 სუფრის კოვზ გამომშრალ კანს დაასხით 1 ჭიქა არაყი, დატოვეთ ერთი კვირის განმავლობაში ბნელ ადგილას. ნაყენის 20 წვეთი ჩაასხით ადუღებულ წყალში და დალიეთ 3-ჯერ დღეში ჭამის წინ. გაგრძელება