არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
ცხელი გლინტვეინი ერთ-ერთია იმ მიზეზთაგან, რომლის გამოც ზამთარი მიყვარს. აბა, წარმოიდგინე, საახალწლოდ მორთული ქუჩები ღამით, სადაც ყველაფერი ბრჭყვინავს და ციმციმებს, კაფეებიდან საახალწლო მუსიკის ხმები ისმის, შენ კი საყვარელ ადამიანთან ან მეგობრებთან ერთად სეირნობ და გაყინულ თითებს - ცხელი, მათრობელა გლინტვეინის ჭიქა გითბობს. მას ყლუპ-ყლუპად, აუჩქარებლად სვამ და გრძნობ, როგორ იღვრება სხეულში სასიამოვნოდ ცხელი სითხე...
ან...
გარეთ თოვს. თეთრი ფანტელები სწრაფად და ქაოტურად ეშვება ქვემოთ, თითქოს გასწრობანას თამაშობენ. შენ კი სახლში ხარ... შუბლით ფანჯრის მინას მიყრდნობილი უყურებ თოვას, ხარბად ისუნთქავ ახალმოხარშული გლინტვეინის სურნელს, რომელიც სამზარეულოდან გამოდის და მთელ სახლში ვრცელდება. ტელევიზორში კი საახალწლო ფილმი გადის...
გლინტვეინს განსაკუთრებული სურნელი აქვს, ბედნიერების სურნელი...

მისი მომზადება ჩემთვის ერთგვარი რიტუალია. მას აუჩქარებლად, სიამოვნებით ვამზადებ. დოზებს და ინგრედიენტების თანმიმდევრობას სწორად ვიცავ. სწორედ ამიტომ გამოდის ის განსაკუთრებული. ყველაზე მთავარი ამ ჯადოსნურ სასმელში - ღვინოა, რომელიც ხარისხიანი უნდა იყოს. გლინტვეინისთვის საუკეთესო - მშრალი, წითელი ღვინოა.
5 საიდუმლო იდეალური გლინტვეინისთვის


1. სწორად ვამატებთ სანელებლებს
გლინტვეინის მომზადებისას, ნუ იჩქარებ სანელებლების დამატებას დაფქული სახით. ინგრედიენტებმა ღვინოს თავისი არომატი უნდა შესძინოს და არ უნდა შეგიშალოს ხელი ამ სასმლისგან სიამოვნების მიღებაში.
2. ღვინო და ხილი ცალ-ცალკე
სასმელი უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ღვინოს ერთ ჭურჭელში გააცხელებ, ხოლო ხილს და სანელებლებს - მეორეში (სანელებლებს ცოტაოდენი წყალი ან ფორთოხლის წვენი უნდა დაასხათ).
ბოლოს, ცხელ ღვინოს ბადეში გაწურული ხილისა და სანელებლების სიროფი უნდა შეურიო.
3. სწორად გააცხელე ღვინო
ნუ მიიყვან ღვინოს ადუღების პირას, რადგან ალკოჰოლი აორთქლდება, ხოლო სასმელი კომპოტს დაემსგავსება. გააცხელე ის ნელ ცეცხლზე, სანამ მსუბუქი ორთქლი არ გაჩნდება ზედაპირზე. ამის შემდეგ გადადი შემდეგ ეტაპზე - გაფილტრე.
4. გაფილტრე
არ დაგავიწყდეს გლინტვეინის ბადე-საწურში გატარება. ღვინო უფრო გამჭვირვალე გახდება და დანარჩენი ინგრედიენტები პირში არ მოგედება.
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ამას გარდა, გლინტვეინში დარჩენილ ციტრუსს შეუძლია მას გემო შეუცვალოს და სიმწარე მისცეს.
5. დალევის წესი
გლინტვეინის სუფრაზე მიტანას მომზადებაზე არანაკლებ მნიშვნელოვანი როლი აქვს. ღვინის ბოკალი არ გამოდგება. თუ გლინტვეინის სპეციალური ჭიქები არ გაქვს, მაშინ მაღალი ჭიქები უნდა გამოიყენო. ეს განსაკუთრებულ კომფორტს შექმნის.
გლინტვეინის მრავალი ვარიაციიდან, ყველაზე ხელმისაწვდომი, მარტივი და ძალიან გემრიელი რეცეპტი შევარჩიე.
გლინტვეინი ფორთოხლით

ინგრედიენტები:
ღვინო წითელი, მშრალი - "შავკაპიტო"1 ბოთლი  
ან "მუკუზანი" წითელი, ნახევრად ტკბილი  

1 დიდი ფორთოხალი
0,5 ფორთოხლის წვენი (ახალგამოწურული)
დარიჩინის ჩხირი 2 ღერი
ყავისფერი შაქარი 120 გრ (თუ არ გაქვთ, თეთრი)
მუსკატის კაკალი (დაფქული) მწიკვი

მომზადების წესი:

პატარა ქვაბში ჩაწურეთ ფორთოხალი, დაუმატეთ შაქარი და სანელებლები (დარიჩინის ჩხირი დაამტვრიეთ და ისე ჩაყარეთ). დადგით ნელ ცეცხლზე, 10-15 წუთის განმავლობაში.
ცალკე ქვაბში ჩაასხით ღვინო და და ისიც ნელ ცეცხლზე დადგით. როდესაც გაცხელდება, გაწურული ხილი და სანელებლები დაუმატეთ და დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი გააჩერეთ. სურვილისამებრ დაუმატეთ წყალი (თუ ზედმეტად მაგარი მოგეჩვენებათ).

გაანაწილეთ ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით!


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
15:22 / 04-04-2017
სანამ ერთ შეფუთვა ორცხობილას ბოლომდე შეჭამდეთ ან კიდევ ერთ ბოკალ ღვინოს დაისხამდეთ, დაფიქრდით იმის შესახებ, რომ საკვები მოქმედებს არა მხოლოდ თქვენს წონასა და ჯანმრთელობაზე, არამედ თქვენი კანის მდგომარეობაზე.
13:02 / 11-03-2017
შაბათის საღამო საუკეთესო მიზეზია ღვინის დასალევად. გარდა ამისა, ღვინო სამკურნალოცაა.
12:21 / 21-02-2017
კეთილშობილი სასმელები მძიმე სამუშაო დღის შემდეგ საღამოებს გვილამაზებს, ამასთან, საშუალებას გვაძლევს, სხეულის ფორმა შევინარჩუნოთ. დიეტოლოგები ირწმუნებიან, რომ წითელი ღვინო სასარგებლოა წონაში დასაკლებად.
13:29 / 30-12-2016
კარგი ღვინო, გემრიელ კერძებთან და კარგ კომპანიასთან ერთად, ყველაზე სასიამოვნო მოგონებებს დაგიტოვებთ.
14:26 / 27-12-2016
ალკოჰოლის დიეტა უძველესი დროის დოკუმენტებშიც გვხვდება. მის შემქმნელად ინგლისის მეფე - ვილჰელმ დამპყრობელს მიიჩნევენ, რომელიც XI საუკუნეში ცხოვრობდა.
11:15 / 21-04-2016
ორი საოცარი ინგრედიენტის შერწყმის წყალობით მართლაც უნიკალურ სამკურნალო საშუალებას ვიღებთ და ეს ნაცადია!
13:52 / 20-12-2015
ვისკი საუერი - ლაქლაქა
თუ სუფთა ვისკის სვამს, არაუშავს, მაგრამ თუ გაზავებულს, ლაქლაქა და არაფრის მაქნისია. იგი ვისკის იმიჯის შესაქმნელად სვამს და არა გემოს გამო. თავს მოგაწონებთ კარგი მანქანით, მდიდრული ბინით, სხეულით... მაგრამ ლაქლაქა, ტრაბახა და არაფრის მაქნისი შეგრჩებათ ხელში.
11:00 / 08-11-2015
ყველას თავისი მეთოდი აქვს, დამღლელი დღის ბოლოს მოდუნდეს. ვიღაც ტელევიზორს უყრებს, სხვა მეგობრებს ხვდება. ზოგს კი ურჩევნია, ერთი ბოკალი ღვინით მოიხსნას მთელი დღის დაძაბულობა.
11:27 / 01-10-2015
დოლჩე ვიტას მოყვარული იტალიელებისგან ბევრი რამ შეგვიძლია ვისწავლოთ, მაგალითად, როგორ გავილამაზოთ ცხოვრება, დავტკბეთ ყოველი წამით და თავი დავაღწიოთ უსიამოვნო სიტუაციებს. გთავაზობთ რამდენიმე დაუწერელ კანონს, რომლითაც ისინი ხელმძღვანელობენ:
12:51 / 08-09-2015
არ არსებობს "კარგი" და "ცუდი" ალკოჰოლი. არ არსებობს მისი "ელიტური" და "მდარე" სახეობები. არსებობს სასმელები, რომლებიც შენს ხასიათს შეეფერება და რომელიც მასთან შეუფერებელია.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
20 შემთხვევა, როცა ძმარი შეუცვლელია
14:55 / 27-04-2017
ძმარი ყველა ოჯახში მოიძებნება, მისი გამოყენების უჩვეულო წესებს კი ჩვენ გასწავლით.
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ჩახოხბილი უძველესი, ტრადიციული რეცეპტით
15:14 / 20-04-2017
ჩახოხბილი უძველესი ქართული კერძია. მისი სახელწოდება ხოხობს უკავშირდება და ჩაშუშულ ხოხობს აღნიშნავს.
როგორ და რა რაოდენობის კვერცხი და პასკა უნდა ჭამოთ - ექიმი-ენდოკრინოლოგის რჩევა
13:01 / 15-04-2017
ქრისტიანები აღდგომას კვერცხითა და პასკით ეგებებიან. პასკას სააღდგომოდ საგანგებოდ აცხობენ და იესო ქრისტეს აღდგომის რწმენის ნიშნად მიირთმევენ, რადგანაც იგი იმ მთის სიმბოლოა, რომელზეც ჯვარს აცვეს ქრისტე. ის ასევე აღდგომის სიხარულისა და ქრისტიანთა ერთობის სიმბოლოცაა.
ყველაზე ორიგინალური იდეა სააღდგომოდ - გაახვიეთ კვერცხი ფერად ქსოვილში და ნახეთ შედეგი! (+ვიდეო)
12:10 / 10-04-2017
აღდგომა რამდენიმე დღეშია და ტრადიციისამებრ, ხვალ, წითელ პარასკევს კვერცხი უნდა შევღებოთ. რა თქმა უნდა, ჩვენს სააღდგომო სუფრაზე კვერცხი, ძირითადად, წითელი იქნება, თუმცა მის გასამრავალფეროვნებლად ეს იდეა გამოგადგებათ.
როგორ შევღებოთ კვერცხები ხახვის ფურცლებით
11:49 / 05-04-2017
საქართველოში სააღდგომოდ ენდრო ყველგან იყიდება და კვერცხების შეღებვა პრობლემას არ წარმოადგენს, მაგრამ უამრავ ჩვენს თანამემამულეს საზღვარგარეთ ენდროს შოვნა უჭირს.
9 დაუჯერებელი მიზეზი, რომ ყოველდღე ძილის წინ ნიახური უნდა მიირთვათ
15:05 / 03-04-2017
სპეციალისტების რჩევით, უნდა მიირთვათ ნიახურის ღეროები, რადგან ყველაზე მეტი სასარგებლო ნივთიერება სწორედ მასშია.
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია: რომელი პროდუქტი რა დროს უნდა მივირთვათ (+ ინფოგრაფიკა)
14:37 / 03-04-2017
მიუხედავად იმისა, რომ ეს პროდუქტები სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, მათი სხვადასხვა დროს მიღება შესაძლოა ჯანმრთელობაზე უარყოფითად აისახოს.
დაავადებების 66 % იკურნება საკვებით! აი, რა უნდა იყიდოთ
13:02 / 01-04-2017
ბულგარელი გენეტიკოსი, პროფესორი ქრისტო მემერსკი 63 ქვეყნის 200 უნივერსიტეტში კიხულობს ლექციებს მისი აზრით, სიბერე ეს დაავადებაა.
ყავის სარგებლობა და არომატი რამდენიმეჯერ გაიზრდება, თუკი მას ამ საიდუმლო ინგრედიენტს დაუმატებთ!
12:18 / 28-03-2017
თუკი ყავა გიყვართ და მის გარეშე დღეს ვერ იწყებთ, თქვენთვის სასიხარულო სიახლე გვაქვს. მრავალრიცხოვანი კვლევის შედეგად ნაპოვნია იდეალური ინგრედიენტი, რომელიც ამ მატონიზირებელ სასმელს კიდევ უფრო სასარგებლოსა და გემრიელს ხდის.
"საქართველოს კულინარიული ატლასი"
10:33 / 27-03-2017
კულტურათა გზაჯვარედინზე თავმოყრილი ყველა გემო, ტრადიცია და უამრავი რეცეპტი ერთ წიგნში
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი