არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
ცხელი გლინტვეინი ერთ-ერთია იმ მიზეზთაგან, რომლის გამოც ზამთარი მიყვარს. აბა, წარმოიდგინე, საახალწლოდ მორთული ქუჩები ღამით, სადაც ყველაფერი ბრჭყვინავს და ციმციმებს, კაფეებიდან საახალწლო მუსიკის ხმები ისმის, შენ კი საყვარელ ადამიანთან ან მეგობრებთან ერთად სეირნობ და გაყინულ თითებს - ცხელი, მათრობელა გლინტვეინის ჭიქა გითბობს. მას ყლუპ-ყლუპად, აუჩქარებლად სვამ და გრძნობ, როგორ იღვრება სხეულში სასიამოვნოდ ცხელი სითხე...
ან...
გარეთ თოვს. თეთრი ფანტელები სწრაფად და ქაოტურად ეშვება ქვემოთ, თითქოს გასწრობანას თამაშობენ. შენ კი სახლში ხარ... შუბლით ფანჯრის მინას მიყრდნობილი უყურებ თოვას, ხარბად ისუნთქავ ახალმოხარშული გლინტვეინის სურნელს, რომელიც სამზარეულოდან გამოდის და მთელ სახლში ვრცელდება. ტელევიზორში კი საახალწლო ფილმი გადის...
გლინტვეინს განსაკუთრებული სურნელი აქვს, ბედნიერების სურნელი...

მისი მომზადება ჩემთვის ერთგვარი რიტუალია. მას აუჩქარებლად, სიამოვნებით ვამზადებ. დოზებს და ინგრედიენტების თანმიმდევრობას სწორად ვიცავ. სწორედ ამიტომ გამოდის ის განსაკუთრებული. ყველაზე მთავარი ამ ჯადოსნურ სასმელში - ღვინოა, რომელიც ხარისხიანი უნდა იყოს. გლინტვეინისთვის საუკეთესო - მშრალი, წითელი ღვინოა.
5 საიდუმლო იდეალური გლინტვეინისთვის


1. სწორად ვამატებთ სანელებლებს
გლინტვეინის მომზადებისას, ნუ იჩქარებ სანელებლების დამატებას დაფქული სახით. ინგრედიენტებმა ღვინოს თავისი არომატი უნდა შესძინოს და არ უნდა შეგიშალოს ხელი ამ სასმლისგან სიამოვნების მიღებაში.
2. ღვინო და ხილი ცალ-ცალკე
სასმელი უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ღვინოს ერთ ჭურჭელში გააცხელებ, ხოლო ხილს და სანელებლებს - მეორეში (სანელებლებს ცოტაოდენი წყალი ან ფორთოხლის წვენი უნდა დაასხათ).
ბოლოს, ცხელ ღვინოს ბადეში გაწურული ხილისა და სანელებლების სიროფი უნდა შეურიო.
3. სწორად გააცხელე ღვინო
ნუ მიიყვან ღვინოს ადუღების პირას, რადგან ალკოჰოლი აორთქლდება, ხოლო სასმელი კომპოტს დაემსგავსება. გააცხელე ის ნელ ცეცხლზე, სანამ მსუბუქი ორთქლი არ გაჩნდება ზედაპირზე. ამის შემდეგ გადადი შემდეგ ეტაპზე - გაფილტრე.
4. გაფილტრე
არ დაგავიწყდეს გლინტვეინის ბადე-საწურში გატარება. ღვინო უფრო გამჭვირვალე გახდება და დანარჩენი ინგრედიენტები პირში არ მოგედება.
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ამას გარდა, გლინტვეინში დარჩენილ ციტრუსს შეუძლია მას გემო შეუცვალოს და სიმწარე მისცეს.
5. დალევის წესი
გლინტვეინის სუფრაზე მიტანას მომზადებაზე არანაკლებ მნიშვნელოვანი როლი აქვს. ღვინის ბოკალი არ გამოდგება. თუ გლინტვეინის სპეციალური ჭიქები არ გაქვს, მაშინ მაღალი ჭიქები უნდა გამოიყენო. ეს განსაკუთრებულ კომფორტს შექმნის.
გლინტვეინის მრავალი ვარიაციიდან, ყველაზე ხელმისაწვდომი, მარტივი და ძალიან გემრიელი რეცეპტი შევარჩიე.
გლინტვეინი ფორთოხლით

ინგრედიენტები:
ღვინო წითელი, მშრალი - "შავკაპიტო"1 ბოთლი  
ან "მუკუზანი" წითელი, ნახევრად ტკბილი  

1 დიდი ფორთოხალი
0,5 ფორთოხლის წვენი (ახალგამოწურული)
დარიჩინის ჩხირი 2 ღერი
ყავისფერი შაქარი 120 გრ (თუ არ გაქვთ, თეთრი)
მუსკატის კაკალი (დაფქული) მწიკვი

მომზადების წესი:

პატარა ქვაბში ჩაწურეთ ფორთოხალი, დაუმატეთ შაქარი და სანელებლები (დარიჩინის ჩხირი დაამტვრიეთ და ისე ჩაყარეთ). დადგით ნელ ცეცხლზე, 10-15 წუთის განმავლობაში.
ცალკე ქვაბში ჩაასხით ღვინო და და ისიც ნელ ცეცხლზე დადგით. როდესაც გაცხელდება, გაწურული ხილი და სანელებლები დაუმატეთ და დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი გააჩერეთ. სურვილისამებრ დაუმატეთ წყალი (თუ ზედმეტად მაგარი მოგეჩვენებათ).

გაანაწილეთ ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით!


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
13:29 / 30-12-2016
კარგი ღვინო, გემრიელ კერძებთან და კარგ კომპანიასთან ერთად, ყველაზე სასიამოვნო მოგონებებს დაგიტოვებთ.
14:26 / 27-12-2016
ალკოჰოლის დიეტა უძველესი დროის დოკუმენტებშიც გვხვდება. მის შემქმნელად ინგლისის მეფე - ვილჰელმ დამპყრობელს მიიჩნევენ, რომელიც XI საუკუნეში ცხოვრობდა.
11:15 / 21-04-2016
ორი საოცარი ინგრედიენტის შერწყმის წყალობით მართლაც უნიკალურ სამკურნალო საშუალებას ვიღებთ და ეს ნაცადია!
13:52 / 20-12-2015
ვისკი საუერი - ლაქლაქა
თუ სუფთა ვისკის სვამს, არაუშავს, მაგრამ თუ გაზავებულს, ლაქლაქა და არაფრის მაქნისია. იგი ვისკის იმიჯის შესაქმნელად სვამს და არა გემოს გამო. თავს მოგაწონებთ კარგი მანქანით, მდიდრული ბინით, სხეულით... მაგრამ ლაქლაქა, ტრაბახა და არაფრის მაქნისი შეგრჩებათ ხელში.
11:00 / 08-11-2015
ყველას თავისი მეთოდი აქვს, დამღლელი დღის ბოლოს მოდუნდეს. ვიღაც ტელევიზორს უყრებს, სხვა მეგობრებს ხვდება. ზოგს კი ურჩევნია, ერთი ბოკალი ღვინით მოიხსნას მთელი დღის დაძაბულობა.
11:27 / 01-10-2015
დოლჩე ვიტას მოყვარული იტალიელებისგან ბევრი რამ შეგვიძლია ვისწავლოთ, მაგალითად, როგორ გავილამაზოთ ცხოვრება, დავტკბეთ ყოველი წამით და თავი დავაღწიოთ უსიამოვნო სიტუაციებს. გთავაზობთ რამდენიმე დაუწერელ კანონს, რომლითაც ისინი ხელმძღვანელობენ:
12:51 / 08-09-2015
არ არსებობს "კარგი" და "ცუდი" ალკოჰოლი. არ არსებობს მისი "ელიტური" და "მდარე" სახეობები. არსებობს სასმელები, რომლებიც შენს ხასიათს შეეფერება და რომელიც მასთან შეუფერებელია.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
10 ყველაზე მავნე პროდუქტების დუეტი
13:18 / 18-02-2017
სასურველია, ყველა დიასახლისმა იცოდეს, რომელი პროდუქტების შეთავსება არ შეიძლება, რათა მავნე საკვები არ მიიღოს.
გულის ფორმის ღვეზელები ფენოვანი ცომითა და უგემრიელესი გულსართით!
14:59 / 13-02-2017
ეს ლამაზი ღვეზელები ნამდვილად დაამშვენებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრას, ხოლო მისი გემო თქვენი რჩეულის გულსაც საბოლოოდ მოიგებს.
რა უნდა ეწეროს ეტიკეტზე ნამდვილ "სგუშონკას" -მწარმოებლის რჩევები
16:08 / 07-02-2017
შესქელებული რძე ძალიან დიდი რაოდენობით არის წარმოდგენილი სავაჭრო დახლებზე.
რომელ კერძზე გიჟდებიან ზოდიაქოს ნიშნები? ცხარე, მჟავე, ტკბილი...
12:32 / 02-02-2017
ასტროლოგები დარწმუნებულები არიან, რომ ჩვენი გემოვნების მისწრაფებები ვარსკვლავებზეა დამოკიდებული.
რა დაავადებებს კურნავს თაფლი
16:27 / 01-02-2017
თაფლი ძველად მთავარ სამკურნალო საშუალებად ითვლებოდა.
გაღვივებული წიწიბურა ვიტამინების საბადოა
11:45 / 28-01-2017
წიწიბურას ბურღულეულის დედოფალს ეძახიან. მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით.
#CHEFმარკეტერი- ყველაზე გემრიელი კონკურსი მარკეტერებისთვის
18:26 / 26-01-2017
ჟურნალი „გემრიელია“ 2012 წლიდან ყველა დიასახლისისთვის საყვარელი ჟურნალია.
ნამდვილი ნეტარება: ჰავაიური ფუნთუშა საკუთარი ხელით!
14:30 / 24-01-2017
ფუმფულა, არომატული და ნოყიერი ჰავაიური ფუნთუშები განსაკუთრებით გემრიელია ჩაისთან, ოჯახის წევრებთან და მეგობრებთან ერთად ზამთრის ცივი საღამოების დროს.
როგორ მიირთმევენ ღვინოს იტალიელები: ”კი არ ვსვამთ – ვმკურნალობთ!”
12:37 / 23-01-2017
რუსეთი პერმანენტულად ებრძვის ალკოჰოლიზმს, ევროპელები კი სვამენ.
10 პროდუქტი იმუნიტეტის ასამაღლებლად
12:14 / 21-01-2017
მზის ნაკლებობა, სიცივე და ვირუსები გაცივებისკენ გვიბიძგებს. ეს რომ არ მოხდეს ჩართეთ თქვენს რაციონში შემდეგი პროდუქტები:
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
3031 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28