არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
არომატული გლინტვეინის გარეშე ზამთარი წარმოუდგენელია - 5 საიდუმლო იდეალური გემოს მისაღებად
ცხელი გლინტვეინი ერთ-ერთია იმ მიზეზთაგან, რომლის გამოც ზამთარი მიყვარს. აბა, წარმოიდგინე, საახალწლოდ მორთული ქუჩები ღამით, სადაც ყველაფერი ბრჭყვინავს და ციმციმებს, კაფეებიდან საახალწლო მუსიკის ხმები ისმის, შენ კი საყვარელ ადამიანთან ან მეგობრებთან ერთად სეირნობ და გაყინულ თითებს - ცხელი, მათრობელა გლინტვეინის ჭიქა გითბობს. მას ყლუპ-ყლუპად, აუჩქარებლად სვამ და გრძნობ, როგორ იღვრება სხეულში სასიამოვნოდ ცხელი სითხე...
ან...
გარეთ თოვს. თეთრი ფანტელები სწრაფად და ქაოტურად ეშვება ქვემოთ, თითქოს გასწრობანას თამაშობენ. შენ კი სახლში ხარ... შუბლით ფანჯრის მინას მიყრდნობილი უყურებ თოვას, ხარბად ისუნთქავ ახალმოხარშული გლინტვეინის სურნელს, რომელიც სამზარეულოდან გამოდის და მთელ სახლში ვრცელდება. ტელევიზორში კი საახალწლო ფილმი გადის...
გლინტვეინს განსაკუთრებული სურნელი აქვს, ბედნიერების სურნელი...

მისი მომზადება ჩემთვის ერთგვარი რიტუალია. მას აუჩქარებლად, სიამოვნებით ვამზადებ. დოზებს და ინგრედიენტების თანმიმდევრობას სწორად ვიცავ. სწორედ ამიტომ გამოდის ის განსაკუთრებული. ყველაზე მთავარი ამ ჯადოსნურ სასმელში - ღვინოა, რომელიც ხარისხიანი უნდა იყოს. გლინტვეინისთვის საუკეთესო - მშრალი, წითელი ღვინოა.
5 საიდუმლო იდეალური გლინტვეინისთვის


1. სწორად ვამატებთ სანელებლებს
გლინტვეინის მომზადებისას, ნუ იჩქარებ სანელებლების დამატებას დაფქული სახით. ინგრედიენტებმა ღვინოს თავისი არომატი უნდა შესძინოს და არ უნდა შეგიშალოს ხელი ამ სასმლისგან სიამოვნების მიღებაში.
2. ღვინო და ხილი ცალ-ცალკე
სასმელი უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ღვინოს ერთ ჭურჭელში გააცხელებ, ხოლო ხილს და სანელებლებს - მეორეში (სანელებლებს ცოტაოდენი წყალი ან ფორთოხლის წვენი უნდა დაასხათ).
ბოლოს, ცხელ ღვინოს ბადეში გაწურული ხილისა და სანელებლების სიროფი უნდა შეურიო.
3. სწორად გააცხელე ღვინო
ნუ მიიყვან ღვინოს ადუღების პირას, რადგან ალკოჰოლი აორთქლდება, ხოლო სასმელი კომპოტს დაემსგავსება. გააცხელე ის ნელ ცეცხლზე, სანამ მსუბუქი ორთქლი არ გაჩნდება ზედაპირზე. ამის შემდეგ გადადი შემდეგ ეტაპზე - გაფილტრე.
4. გაფილტრე
არ დაგავიწყდეს გლინტვეინის ბადე-საწურში გატარება. ღვინო უფრო გამჭვირვალე გახდება და დანარჩენი ინგრედიენტები პირში არ მოგედება.
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ამას გარდა, გლინტვეინში დარჩენილ ციტრუსს შეუძლია მას გემო შეუცვალოს და სიმწარე მისცეს.
5. დალევის წესი
გლინტვეინის სუფრაზე მიტანას მომზადებაზე არანაკლებ მნიშვნელოვანი როლი აქვს. ღვინის ბოკალი არ გამოდგება. თუ გლინტვეინის სპეციალური ჭიქები არ გაქვს, მაშინ მაღალი ჭიქები უნდა გამოიყენო. ეს განსაკუთრებულ კომფორტს შექმნის.
გლინტვეინის მრავალი ვარიაციიდან, ყველაზე ხელმისაწვდომი, მარტივი და ძალიან გემრიელი რეცეპტი შევარჩიე.
გლინტვეინი ფორთოხლით

ინგრედიენტები:
ღვინო წითელი, მშრალი - "შავკაპიტო"1 ბოთლი  
ან "მუკუზანი" წითელი, ნახევრად ტკბილი  

1 დიდი ფორთოხალი
0,5 ფორთოხლის წვენი (ახალგამოწურული)
დარიჩინის ჩხირი 2 ღერი
ყავისფერი შაქარი 120 გრ (თუ არ გაქვთ, თეთრი)
მუსკატის კაკალი (დაფქული) მწიკვი

მომზადების წესი:

პატარა ქვაბში ჩაწურეთ ფორთოხალი, დაუმატეთ შაქარი და სანელებლები (დარიჩინის ჩხირი დაამტვრიეთ და ისე ჩაყარეთ). დადგით ნელ ცეცხლზე, 10-15 წუთის განმავლობაში.
ცალკე ქვაბში ჩაასხით ღვინო და და ისიც ნელ ცეცხლზე დადგით. როდესაც გაცხელდება, გაწურული ხილი და სანელებლები დაუმატეთ და დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი გააჩერეთ. სურვილისამებრ დაუმატეთ წყალი (თუ ზედმეტად მაგარი მოგეჩვენებათ).

გაანაწილეთ ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით!


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
13:29 / 30-12-2016
კარგი ღვინო, გემრიელ კერძებთან და კარგ კომპანიასთან ერთად, ყველაზე სასიამოვნო მოგონებებს დაგიტოვებთ.
14:26 / 27-12-2016
ალკოჰოლის დიეტა უძველესი დროის დოკუმენტებშიც გვხვდება. მის შემქმნელად ინგლისის მეფე - ვილჰელმ დამპყრობელს მიიჩნევენ, რომელიც XI საუკუნეში ცხოვრობდა.
11:15 / 21-04-2016
ორი საოცარი ინგრედიენტის შერწყმის წყალობით მართლაც უნიკალურ სამკურნალო საშუალებას ვიღებთ და ეს ნაცადია!
13:52 / 20-12-2015
ვისკი საუერი - ლაქლაქა
თუ სუფთა ვისკის სვამს, არაუშავს, მაგრამ თუ გაზავებულს, ლაქლაქა და არაფრის მაქნისია. იგი ვისკის იმიჯის შესაქმნელად სვამს და არა გემოს გამო. თავს მოგაწონებთ კარგი მანქანით, მდიდრული ბინით, სხეულით... მაგრამ ლაქლაქა, ტრაბახა და არაფრის მაქნისი შეგრჩებათ ხელში.
11:00 / 08-11-2015
ყველას თავისი მეთოდი აქვს, დამღლელი დღის ბოლოს მოდუნდეს. ვიღაც ტელევიზორს უყრებს, სხვა მეგობრებს ხვდება. ზოგს კი ურჩევნია, ერთი ბოკალი ღვინით მოიხსნას მთელი დღის დაძაბულობა.
11:27 / 01-10-2015
დოლჩე ვიტას მოყვარული იტალიელებისგან ბევრი რამ შეგვიძლია ვისწავლოთ, მაგალითად, როგორ გავილამაზოთ ცხოვრება, დავტკბეთ ყოველი წამით და თავი დავაღწიოთ უსიამოვნო სიტუაციებს. გთავაზობთ რამდენიმე დაუწერელ კანონს, რომლითაც ისინი ხელმძღვანელობენ:
12:51 / 08-09-2015
არ არსებობს "კარგი" და "ცუდი" ალკოჰოლი. არ არსებობს მისი "ელიტური" და "მდარე" სახეობები. არსებობს სასმელები, რომლებიც შენს ხასიათს შეეფერება და რომელიც მასთან შეუფერებელია.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
იცოდით მოხარშული ბანანი რა სასწაულს ახდენს?
19:29 / 14-01-2017
ბანანის მთავარი შემადგენელი კომპონენტებია კალიუმი, მაგნიუმი და ფოსფორი.
მაიონეზი თეთრი ლობიოსგან: ყველაზე მოულოდნელი რეცეპტი, რაც კი აქამდე გიცდიათ!
12:23 / 11-01-2017
ვინ იფიქრებდა, რომ უბრალო, იაფი პროდუქტებისგან უგემრიელესი მაიონეზის მომზადებაა შესაძლებელი! მას არ სჭირდება კვერცხი, ამიტომაც გამოდის სამარხვო.მსუბუქი, ჰაეროვანი და დაბალკალორიულია...
ლიმონის ფუმფულა კექსი სიმინდის ფქვილით
14:56 / 10-01-2017
რჩევა: ამ ნამცხვრისთვის სასურველია გამოვიყენოთ წმინდად დაფქული სიმინდის ფქვილი, მჭადისთვის განკუთვნილი ფქვილი არ არის მიზანშეწონილი. ამ ტიპის ფქვილს სუპერმარკეტებში ვიყიდით.
ნუ იყიდი ხაჭოს, თუ ის შეიცავს ამას! სამწუხარო სიმართლე საყვარელ პროდუქტზე
14:28 / 10-01-2017
ნატურალური ხაჭო სასარგებლო პროდუქტია,  მთავარია, იცოდეთ მისი ცხიმიანობა.
დროა, გადაყაროთ სალათები - საახალწლო კერძების შენახვის ვადები
12:54 / 03-01-2017
მიუხედავად იმისა, რომ დიასახლისები ირწმუნებიან, ოჯახს ერთი კვირის განმავლობაში ერთ ქვაბ "ოლივიეს" ვამყოფინებთო, ჩავხედოთ სიმართლეს თვალებში - ეს ჯანმრთელობისთვის საზიანოა.
10 დეტოქს-პროდუქტი, რომელიც დღესასწაულებზე გიხსნით
12:48 / 03-01-2017
წვეულებები, კორპორატივები, საახალწლო სუფრები... მოამარაგეთ ორგანიზმი ამ პროდუქტებით, ღვიძლსა და თირკმელებზე დატვირთვის შესამსუბუქებლად!
როგორ მივუსადაგოთ კერძები ღვინოს? რეკომენდაციები საახალწლო სუფრისთვის
13:29 / 30-12-2016
კარგი ღვინო, გემრიელ კერძებთან და კარგ კომპანიასთან ერთად, ყველაზე სასიამოვნო მოგონებებს დაგიტოვებთ.
„ადრე ამ ცომის მოზელა მთელი რიტუალი იყო“ – ჰაეროვანი ფენოვანი ცომის საიდუმლოებები...
10:10 / 27-12-2016
ჩემს ბავშვობაში, როცა საკონდიტროები ასე ფართო არჩევანს არ გვთავაზობდნენ, ყველა თავმოყვარე დიასახლისი თვითონ უზრუნველყოფდა სადღესასწაულო სუფრას ნამცხვრებით თუ ღვეზელებით.
"საშობაო ნაძვის ხე" ფენოვანი ცომისა და შოკოლადისგან - გააოცეთ ახლობლები!
15:25 / 23-12-2016
ახალი წელი ახლოვდება და სადღესასწაულო სუფრისთვის ორიგინალური და გემრიელი რეცეპტების შეგროვებას ვაგრძელებთ. ამ გემრიელი ნაძვის ხის მოსამზადებლად მხოლოდ და მხოლოდ 4 ინგრედიენტი და სულ ცოტა დრო დაგჭირდებათ.
რა დაგვიჯდება საახალწლო სუფრა და როგორ მოვაწონოთ თავი „ცეცხლოვან მამალს“?
10:00 / 20-12-2016
ახლოვდება ყველასათვის საყვარელი დღესასწაული - ახალი წელი. ამ ჯადოსნურ ღამეს, როდესაც ერთი წელი მეორეს ცვლის, ბევრ ადამიანს უჩნდება ახალი იმედები და სურვილები.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
262728293031 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31