ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
სწრაფად მოსამზადებელი მჟავეულის ასორტი
14:03 / 25-04-2015
დაასხით ბოსტნეულს და გააჩერეთ თავდახურული 2-3 დღე თბილ ადგილას. შემდეგ გადაიტანეთ მაცივარში.
უგემრიელესი პელმენები ქოთანში
14:05 / 24-04-2015
5 წუთი ხარშეთ, შემდეგ გადაიტანეთ ქოთანში კარაქთან ერთად, მოასხით არაჟანი, ყველი ან სოკო არაჟნით და მოამზადეთ ღუმელში 15 წუთი.
გაყინული ლიმონის საოცარი თვისებები. ცნობილი რესტორნების ქსელის მფლობელის რჩევები!
13:01 / 24-04-2015
კარგად ვიცით, რამდენად სასარგებლოა ეს ციტრუსი, მაგრამ ყველამ არ იცის, როგორ მიიღოს მისგან მაქსიმალური სარგებელი. არადა, ეს ძალიან მარტივია. საკმარისია, კარგად გავრეცხოთ ლიმონი, მოვათავსოთ საყინულეში რამდენიმე საათით, შემდეგ კი გავხეხოთ კანიანად და კურკებიანად.
შემწვარი ქათამი ახალი ტყემლისა და ნიგვზის სოუსში - ამ კერძის გემოს ვერასდროს დაივიწყებთ!
11:20 / 21-04-2015
შეურიეთ ამ სოუსს ქათმის შეწვის შემდეგ დარჩენილი ცხიმი (რამდენიმე კოვზი) და მოასხით შემწვარი ქათმის ნაჭრებს.
როგორ გავაკეთოთ ულამაზესი ფუნთუშები ვარდის ფორმით
12:12 / 20-04-2015
ასეთი დესერტის მომზადება საოცრად ადვილია, შედეგი კი - როგორი შესანიშნავი!
ნედლად შებოლილი ძეხვეული - დელიკატესი არაჩვეულებრივი ფურშეტისა და ტრადიციული სუფრისთვის
11:17 / 16-04-2015
ნედლად შებოლილი ძეხვეული, მისი დამზადების უნიკალური და მრავალსაუკუნოვანი ტექნოლოგიიდან გამომდინარე, დელიკატესად მიიჩნევა და მსოფლიოს მრავალი ქვეყნის სუფრაზე ტრადიციულად გამორჩეული ადგილი უკავია.
ქათმის რულეტები შებოლილი ყველით
13:22 / 15-04-2015
მარილი არ სჭირდება, რადგან ყველი, სოუსი და ბეკონი მარილიანია. საჭირო ცხიმსაც ბეკონი გამოუშვებს
უგემრიელესი ჩიზქეიქი გამოცხობის გარეშე
15:27 / 14-04-2015
ზემოდან გააფორმეთ სურვილის მიხედვით, შოკოლადით, ხილით და ა.შ.
შემწვარი ბატკნის ნეკნები
15:25 / 11-04-2015
შეგიძლიათ მოაყაროთ დაფქული კოწახური.
ყველაზე ორიგინალური იდეა სააღდგომოდ - გაახვიეთ კვერცხი ფერად ქსოვილში და ნახეთ შედეგი! (+ვიდეო)
12:40 / 09-04-2015
აღდგომა რამდენიმე დღეშია და ტრადიციისამებრ, ხვალ, წითელ პარასკევს კვერცხი უნდა შევღებოთ. რა თქმა უნდა, ჩვენს სააღდგომო სუფრაზე კვერცხი, ძირითადად, წითელი იქნება, თუმცა მის გასამრავალფეროვნებლად ეს იდეა გამოგადგებათ.
არქივის კალენდარი