ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
14:52 / 06-02-2016
ტოლმა კავკასიელი ხალხის უსაყვარლესი კერძია და მის წარმოშობაზე მეზობელი სომხეთი და აზერბაიჯანი დღემდე დაობს. ტოლმა უყვართ საქართვლოშიც.
იდეალური კარტოფილის პიურეს მომზადების წესები
16:00 / 04-02-2016
ჩვენ ყველას გვიყვარს და სიამოვნებით ვამზადებთ გარნირად ამ კერძს.
შოკოლადის ტორტი "არაბული ზღაპრები"
14:27 / 03-02-2016
რჩევა: იმისათვის, რომ კრემი ბისკვიტს კარგად გაუჯდეს, მომზადებული ტორტი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი იმავე დროით შედგით მაცივარში.
სანდოა თუ არა მარკეტებში ნაყიდი ქიშმიში და ჩირი
16:41 / 02-02-2016
ჩირი ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო ნუგბარად ითვლება და მშობლებიც ცდილობენ, არ მოაკლონ შვილებს.
"ზებრა" ანა კოსტავას რეცეპტით
11:02 / 02-02-2016
"ზებრის" ეს რეცეპტი, დარწმუნებულნი ვართ, ძალიან მოგეწონებათ, რადგან მარტივია და ხელმისაწვდომი ინგრედიენტები სჭირდება. გამოდის ფაფუკი და ნაზი.
ნიგვზიანი ღვეზელი
17:26 / 30-01-2016
ეს ცომი 2 კვირა შეგვიძლია მაცივარში გავაჩეროთ. რაც უფრო დიდი ხნით იქნება სიცივეში, მით უფრო ხარისხიანი გამოვა მისგან მომზადებული ღვეზლები და ნამცხვრები.
შუ ლიმონის კრემითა და გამდნარი შოკოლადით
15:42 / 29-01-2016
შუები ძირიდან ან გვერდიდან ამოვჭრათ და საკონდიტრო ტომრით კრემით ამოვავსოთ. შეგვიძლია გავჭრათ და ისე ჩავდოთ კრემი. მოვრთოთ დამდნარი შოკოლადით.
ყავისა და თხილის საოცარი ტორტი ფქვილის გარეშე
16:12 / 28-01-2016
ეს უგემრიელესი ტორტი აბსოლუტურად უფქვილოდ მზადდება. სამაგიეროდ, აქვს ყავით გაჯერებული არომატი და ჰაეროვანი კრემი, რომელიც პირში დნება!
ასეთი ტირამისუ ჯერ არ გაგისინჯავთ
17:13 / 27-01-2016
გთავაზობთ კიდევ ერთ ვარიაციას თემაზე "ტირამისუ". მიუხედავად იმისა, რომ ტორტი მრავალშრიანია, მისი მომზადება მარტივია.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#1
11 / 01 / 2016
ბომონდი#1
11 / 01 / 2016
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29