ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
უმარტივესი რეცეპტით მომზადებული ხაჭო დღეგრძელობისთვის
13:06 / 17-10-2014
ეს არის დაპრესილი ხაჭო და ის მზადდება რძისა და ლიმონისგან. მას მთელი რიგი სამკურნალო თვისება აქვს: აუმჯობესებს მეხსიერებას, ამაგრებს გულის კუნთს, ძვლებსა და სახსრებს, აუმჯობესებს ორგანიზმის საერთო მდგომარეობას, ასევე, შველის ნერვულ აშლილობასა და დეპრესიას.
უგემრიელესი ნაზუქი ბებიის რეცეპტით
10:15 / 17-10-2014
ყველაზე გემრიელი თონეში გამომცხვარი ნაზუქია, მაგრამ მისი გამოცხობა ღუმელშიც შეიძლება.
სოკოს წვნიანი გუფთებით
12:40 / 16-10-2014
მზა სუპს დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი და პილპილი.
ბლინები, რომლებიც პირში დნება
15:54 / 15-10-2014
თბილ-თბილ ბლინებს გულში ჩაუდეთ რაც გნებავთ - ხაჭო, არაჟანი, კრემი, ლიმონის კრემი, ხილი, ჯემი, თაფლი და ა.შ
ასტრო-გასტრონომია, ანუ როგორ გავუმასპინძლდეთ სტუმრებს ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
09:38 / 13-10-2014
ნებისმიერ ჩვენგანს გააჩნია მხოლოდ მისთვის დამახასიათებელი მიდრეკილებები და მოთხოვნები კვების საკითხში.
მალფუჭებადი პროდუქტების მაცივარში შენახვის ვადები (ინფოგრაფიკა)
16:22 / 10-10-2014
მიუხედავად იმისა, რომ პროდუქტებს, მზა საჭმელებს მაცივარში ვინახავთ, მათ მაინც აქვთ შენახვის გარკვეული დრო.
ფაფუკი და გემრიელი ფუნთუშები
11:52 / 09-10-2014
მზა ფუნთუშები გადაიტანეთ ხელსახოცზე, შემდეგ მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა. მიირთვით თბილ-თბილი.
უნაზესი ცომი ღვეზელებისთვის
12:13 / 08-10-2014
ერთხელ თუ სცდით, მომავალშიც აუცილებლად მოამზადებთ ამ შესანიშნავ ცომს.
როგორ მოვიგოთ გემრიელი პროდუქტებით სავსე კალათა?
10:01 / 08-10-2014
6 ოქტომბრიდან gemrielia.ge-სა და კომპანია "ნიკორას" ოფიციალური facebook-ის გვერდებმა საინტერესო, მარტივი და გემრიელი კონკურსი დაიწყო.
გარნირად უხდება კარაქში შემწვარი კომში და გამომცხვარი კარტოფილი
14:55 / 07-10-2014
მადისაღმძვრელად დაბრაწული ღორის ბარკალი. ამ კერძის მომზადება შეიძლება საქონლის ან ბატკნის ხორცითაც.
არქივის კალენდარი