ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ჩანახი - კერძი, რომლის ხსენებაც კი მადისაღმძვრელია
14:43 / 19-04-2014
შედგით ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 30-40 წუთით, სანამ ხორცი არ მომზადდება.
სუპერცომი ხაჭაპურისთვის
13:24 / 19-04-2014
ძალიან რბილი და ფუმფულა ცომი ხაჭაპურისთვის
სუფლე - ტორტებისა და დესერტებისთვის
13:00 / 18-04-2014
ძალიან ნაზი, გემრიელი და მსუბუქი სუფლე, რომელიც შეგიძლიათ ტორტის ფენად გამოიყენოთ ან პირდაპირ მიირთვათ ხილთან ერთად.
სამეფო პასკა (კულიჩი) კვერცხის გულებით
11:19 / 17-04-2014
ამ რეცეპტით გამოდის 6-8 პასკა.
მარინადები მწვადებისთვის
11:49 / 16-04-2014
დათბა და ბუნებაში გასვლის დრო მოდის. ასეთ მომენტებს კი განსაკუთრებულად უხდება გემრიელი მწვადები.
როგორ დავჭრათ სადღესასწაულო სუფრის გასაფორმებლად ლიმონი?
17:22 / 15-04-2014
ლიმონი ძალიან უხდება სხვადასხვა კერძს... და არამარტო მისი წვენი. ამ ციტრუსით სადღესასწაულო სუფრის გაფორმებაც არ არის ცუდი იდეა.
ახალი ტყემლის საწებელი
14:18 / 15-04-2014
საბოლოო ჯამში, ტყემალი საკუთარი გემოვნებით უნდა შევანელოთ ნივრით, მწვანილით და სხვა სანელებლებით.
ქინძის სოუსი თევზისა და ხორცისთვის
11:33 / 14-04-2014
შეგვიძლია მივირთვათ თევზეულთან, ხორცეულთან, ჩავამატოთ წვნიანში.
ნამდვილი, ძველებური "ნაპოლეონი"
11:33 / 13-04-2014
წესით, ფირფიტებს კრემი სუფრასთან მიტანამდე ცოტა ხნით ადრე უსვამენ, რომ მან დარბილება ვერ მოასწროს და ხრაშუნა დარჩეს.
ტორტი-მუსი "მარწყვი შამპანურში" - სამეფო დესერტი
11:42 / 12-04-2014
მარწყვის ნაცვლად შეიძლება გამოვიყენოთ ანანასი.
არქივის კალენდარი
«« აპრილი 2014 »»
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1234