ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვამზადოთ გედები შუს ცომით (+ ფოტოგალერეა)
16:59 / 22-11-2014
გაციებული მზა ცომი გავჭრათ შუაზე, ზედა ნაწილი კიდევ ორად  და ჩაუდეთ კრემი. შემდეგ მიუმაგრეთ თავები.
როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის განაში დესერტებისთვის
13:12 / 21-11-2014
თუ სქელი განაში გსურთ, პირიქით, შოკოლადი და ნაკლები ნაღები გამოიყენეთ
ღორის კუპატი ხახვსა და ღვინოში
16:19 / 20-11-2014
მიირთვით კარტოფილთან ან ბოსტნეულთან ერთად.
ვაშლის ტარტი - სეზონის კლასიკა
13:57 / 18-11-2014
შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე, 30-40 წუთით.
ნუგატინი - ჩვენი გოზინაყის "ბიძაშვილი"
15:46 / 17-11-2014
გადაიტანეთ ღუმელში, 200 გრადუსზე 5 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ, გააცივეთ და დაჭერით.
კარაქის კრემი ტორტებისა და ქაფქეიქების მოსართავად
16:54 / 15-11-2014
ასე მომზადებული კრემი გემრიელია და უსაფრთხო
წითელი კომბოსტოს მწნილი
12:02 / 14-11-2014
დადგით სამი დღე ოთახის ტემპერატურაზე. ამ დროის შემდეგ მწნილი მზადაა
ვაშლიანი ფუნთუშები ხაჭოს ცომით
11:44 / 13-11-2014
გადაიტანეთ ღუმელის ტაფაზე, ზემოდან გადაუსვით კვერცხის გულისა და რძის ნარევი, გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 25 წუთი
გააკეთეთ შესქელებული რძე სახლის პირობებში
16:15 / 12-11-2014
გაციების შემდეგ მასა სქელი და ბლანტი გახდება.
უგემრიელესი შოკოლადის კრემი "ნუთელა"
14:34 / 11-11-2014
კრემი მინის ქილაში გადაიტანეთ და მაცივარში შეინახეთ
არქივის კალენდარი