ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ფენოვანი ტორტი კენკრით - მარტივად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი
12:00 / 22-07-2014
დადეთ ტორტი მაცივარში რამდენიმე საათით, რომ კარგად გაიჟღინთოს კრემით და ხილის არომატით
შინდის მომჟავო საწებელი
14:22 / 19-07-2014
ეს მომჟავო საწებელი იდეალურია ხორცთან, თევზთან, ფრინველთან. განსაკუთრებით უხდება ნანადირევს და ღორის ხორცს.
კარტოფილი სოკოთი და არაჟნით
15:34 / 18-07-2014
კარტოფილს მოაყარეთ მწვანილი, მარილი და პილპილი
კარტოფილის ჩხირები გულში ყველით
10:50 / 17-07-2014
მივირთვათ თბილი რაიმე სოუსით ან არაჟნით
ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს გულით (+ ფოტოგაკვეთილი)
13:48 / 16-07-2014
დაჭრამდე ნამცხვარი ბოლომდე უნდა გავაცივოთ
სოკოს ღვეზელი ფრანგულ სტილში
13:18 / 13-07-2014
ასეთ ღვეზელებს ფრანგები ხშირად აცხობენ და გულში სხვადასხვა ბოსტნეულს უდებენ. ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.
არაჟნის ტორტი ხილით
16:29 / 12-07-2014
შეგვიძლია ნებისმიერი ხილი გამოვიყენოთ სეზონის და სურვილის მიხედვით
არაჟნის ჟელე ბანანით და შოკოლადით
11:19 / 11-07-2014
ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.
გუფთები სოკოს სოუსში
13:17 / 09-07-2014
მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.
არქივის კალენდარი