ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
შოკოლადის კრეპები გურმანებისთვის
16:05 / 25-10-2014
გულში ჩაუდეთ შოკოლადის კრემი, ნუთელა, ჯემი ან რაც გნებავთ
შოკოლადის ტორტი მსხლით
14:19 / 24-10-2014
ტორტი შეინახეთ მაცივარში რამდენიმე საათი (უმჯობესია, ერთი ღამით). მორთეთ სურვილის მიხედვით.
შემწვარი გოჭი სადღესასწაულოდ
13:59 / 23-10-2014
თუ ყველაფერს სწორად გააკეთებთ, გოჭის კანი გამოვა საოცრად გემრიელი, პრიალა და კრატუნა.
ზოდიაქოს გურმანები - TOP-სამი ყველაზე ღორმუცელა ზოდიაქოს ნიშანი
11:30 / 22-10-2014
ასტროლოგებმა ოდითგანვე დაადგინეს დაბადების თარიღსა და ადამიანის გემოვნებას შორის გარკვეული ჯაჭვის კვალი. როგორც აღმოჩნდა, ჩვენში არსებულ კულინარიულ ნიჭს და გასტრონომიულ მიდრეკილებებს, არც მეტი, არც ნაკლები, მთვარისა და ვენერას გავლენა განაპირობებს.
უმარტივესი რეცეპტით მომზადებული ხაჭო დღეგრძელობისთვის
13:06 / 17-10-2014
ეს არის დაპრესილი ხაჭო და ის მზადდება რძისა და ლიმონისგან. მას მთელი რიგი სამკურნალო თვისება აქვს: აუმჯობესებს მეხსიერებას, ამაგრებს გულის კუნთს, ძვლებსა და სახსრებს, აუმჯობესებს ორგანიზმის საერთო მდგომარეობას, ასევე, შველის ნერვულ აშლილობასა და დეპრესიას.
უგემრიელესი ნაზუქი ბებიის რეცეპტით
10:15 / 17-10-2014
ყველაზე გემრიელი თონეში გამომცხვარი ნაზუქია, მაგრამ მისი გამოცხობა ღუმელშიც შეიძლება.
სოკოს წვნიანი გუფთებით
12:40 / 16-10-2014
მზა სუპს დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი და პილპილი.
ბლინები, რომლებიც პირში დნება
15:54 / 15-10-2014
თბილ-თბილ ბლინებს გულში ჩაუდეთ რაც გნებავთ - ხაჭო, არაჟანი, კრემი, ლიმონის კრემი, ხილი, ჯემი, თაფლი და ა.შ
ასტრო-გასტრონომია, ანუ როგორ გავუმასპინძლდეთ სტუმრებს ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
09:38 / 13-10-2014
ნებისმიერ ჩვენგანს გააჩნია მხოლოდ მისთვის დამახასიათებელი მიდრეკილებები და მოთხოვნები კვების საკითხში.
მალფუჭებადი პროდუქტების მაცივარში შენახვის ვადები (ინფოგრაფიკა)
16:22 / 10-10-2014
მიუხედავად იმისა, რომ პროდუქტებს, მზა საჭმელებს მაცივარში ვინახავთ, მათ მაინც აქვთ შენახვის გარკვეული დრო.
არქივის კალენდარი