ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ფასი:  2200 $
ფასი:  2200 $
ფასი:  0 $
ფასი:  2500 $
ფასი:  4300 $
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ძველებური შოკოლადისა და ყავის კექსი
13:40 / 23-09-2014
გადაუსვით მინანქარი ზემოდანაც და გვერდებზეც.
გრილზე შემწვარი ვარიები ჩინურად
15:02 / 18-09-2014
შემწვარი ქათამი გადმოვიღოთ, დავასვენოთ 5-7 წუთი, შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ წიწაკისა და მწვანილის ნარევი
ბრაუნი ლიმონით
10:01 / 17-09-2014
ბრაუნი შიგნიდან ოდნავ ნოტიო უნდა დარჩეს.
შოკოლადის კრემი ტორტებისა და ნამცხვრებისთვის
12:28 / 16-09-2014
მივიღებთ სქელ შოკოლადის კრემს, რომელიც შეგვიძლია წავუსვათ ტორტს, ეკლერებს და ა.შ.
როგორია თქვენი იდეალური უიქენდი - ზოდიაქოს ნიშნები, რომლებიც მოგზაურობასა და გართობაში შეგვეფერებიან
09:43 / 16-09-2014
გარეთ უკვე შემოდგომაა და მოახლოებული უიქენდის დასაგეგმად პარასკევი საღამო საუკეთესო პერიოდია.
ქათამი ლიმონით და თეთრი ღვინით
14:15 / 15-09-2014
დაახლოებით 40 წუთში მზად იქნება. იდეალურია ბრინჯის გარნირით. შეგვიძლია მოვაყაროთ მწვანილიც.
ხაჭოსა და მოცვის ტორტი
15:29 / 13-09-2014
მირთმევის წინ, გადმოიღეთ ფორმიდან, რამდენიმე წუთი დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ დაჭერით. მორთეთ სურვილისამებრ.
საშიში და დასაშვები ემულგატორების სია
11:00 / 13-09-2014
ყველამ კარგად ვიცით, რომ ბევრი პროდუქტი შეიცავს ემულგატორებს, საღებავებს და სხვა ხელოვნურ დანამატებს.
ფუმფულა "სირნიკები" საუზმისთვის
15:32 / 12-09-2014
მივირთვათ არაჟნით, მურაბით, თაფლით და ა.შ.
სოკოს ღვეზელი - მადისაღმძვრელი და ძალიან გემრიელი
11:42 / 11-09-2014
შეგვიძლია დავამატოთ მწვანილი (ოხრახუში, კამა) ან ცოტაოდენი მოხარშული ბრინჯი.
არქივის კალენდარი