ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
კატლეტები ბერძნულად – კეფტედესი
15:28 / 23-06-2016
კეფტედესის კატლეტებს ბერძნები, ტრადიციულად, პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან, "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა კერძს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებს.
ამ რეცეპტით პიცას ხშირად გამოაცხობთ ხოლმე, რადგან ის სახელდახელოდ მზადდება და უგემრიელესია
16:20 / 20-06-2016
პიცის ეს რეცეპტი ბევრ მშობელს მოეწონება, რადგან ის ხაჭოსგან მზადდება და შესაბამისად გემრიელთან ერთად სასარგებლოც არის.
ნაღები, მარწყვი და ფხვიერი ნამცხვარი: არ მოამზადო სეზონზე ასეთი ტორტი – დანაშაულია!
18:08 / 16-06-2016
მარწყვი ნაღებში – ეს ყოველთვის საოცარი დესერტია! ხოლო თუკი გემოს ამ კლასიკას ტორტის ფორმას მივცემთ, წარმოდგენაც კი გაგიჭირდებათ, რა გემრიელობა შეიძლება გამოვიდეს...
ალუბლის არომატული ჩიზქეიქი – სეზონის ჰიტი
16:55 / 14-06-2016
ამ სეზონზე იმაზე გემრიელსა და მსუბუქს ვერაფერს მოამზადებთ, ვიდრე ალუბლის არომატით გაჯერებული გემრიელი ჩიზქეიქია. მოიმარაგეთ მარტივი ინგრედიენტები და გამოჰყავით სულ ცოტა დრო ამ საოცრების გასაკეთებლად.
ამ ფარშით კატლეტები გამოდის, როგორც პროფესიონალი მზარეულის შედევრი...
17:25 / 09-06-2016
გემრიელი კატლეტის საიდუმლო მთავარ ინგრედიენტში – ფარშშია. გირჩევთ, გააკეთოთ ის ორი კომპონენტისგან - შეურიოთ ღორის და ქათმის ხორცი თანაბარი პროპორციებით და შემდეგი ინგრედიენტებით:
მარწყვი ჟელეში - იდეალური საზაფხულო ტორტი!
23:27 / 06-06-2016
ამ ნამცხვრის პლუსი ის არის, რომ ძალიან მსუბუქია და ნაკლებკალორიული. ამასთან, უგემრიელესია.
ქათმის ხორცის მომზადების რევოლუციური მეთოდი. ასეთი წვნიანი შემწვარი ქათამი ჯერ არ გაგისინჯავთ!
15:31 / 06-06-2016
ქათმის ფილე ბლიუმენტალის მიხედვითჰესტონ ბლიუმენტალი – საოცრად ნიჭიერი თვითნასწავლი მზარეულია, რომელსაც ძალიან უყვარს სხვადასხვა ექსპერიმენტის ჩატარება პროდუქტებზე.
შოკოლადის ტორტი "The little black dress" – არარეალურად გემრიელი!
17:12 / 04-06-2016
ამბობენ, რომ ყველა ქალის გარდერობში უნდა მოიძებნებოდეს პატარა შავი კაბა. ამ ტორტის რეცეპტი კი, რომელიც ძალიან მარტივია, ყველა ნამდვილმა დიასახლისმა უნდა იცოდეს სტუმრებთან თავის წარმოსაჩენად.
თუკი ბეშბარმაკის მომზადებას ისწავლით, ჩათვალეთ, რომ სამზარეულოს გურუ ხართ!
17:17 / 03-06-2016
ნაციონალური ყაზახური კერძი, რომლის გარეშეც ამ ქვეყანაში არცერთი დღესასწაული არ ჩაივლის.
ხაჭოს ტორტი სუფლეთი "ანგელოზის ცრემლები"
12:49 / 31-05-2016
ეს ხმამაღალი სახელწოდება ტორტს უბრალოდ არ აქვს. საქმე ისაა, რომ როცა დესერტი კარგად გაცივდება, ზედაპირზე წარმოიქმნება პატარა, ყვითელი წვეთები-მძივები. სწორედ ამიტომ ნამცხვარმა მიიღო ულამაზესი სახელწოდება "ანგელოზის ცრემლები".
არქივის კალენდარი