ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ჩაშუშული სოკო - ”ქართული კულინარია”
ბევრი სხვა კერძის მსგავსად, ჩაშუშული სოკოც კეცზე, ხახვისა და ახალი მწვანილის დამატებით
მზადდება. საქართველოში სოკოს კულტურა ყველაზე მეტად რაჭასა და ზემო იმერეთშია განვითარებული.  
ინგრედიენტები (3 ულუფა)

ქამა სოკო – 1 კგ
ქინძი – 1 კონა
კამა – 1 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
კარაქი – 2-3 სადილის კოვზი
ხახვი – 1-2 თავი
ნიორი – 2 კბილი
მარილი – გემოვნებით

საჭირო ჭურჭელი

ქვაბი
კეცი
დანა
სამზარეულოს დაფა
კოვზი
სოკოს

მომზადება

სოკო გაარჩიეთ და გარეცხეთ ან სველი ტილოთი გაწმინდეთ. ხახვი, ქინძი და კამა გაარჩიეთ და გარეცხეთ. ნიორი და წიწაკა წვრილ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი, წიწაკა და სოკო სქელძირიან ქვაბში
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მოათავსეთ, დაუმატეთ კარაქი და ცეცხლზე დადგით. სოკო კარგად მოშუშეთ. მოაყარეთ მარილი, მწვანილი, ნიორი და კეცით მიიტანეთ სუფრასთან.

ეს და სხვა უგემრიელესი რეცეპტები შეგიძლიათ ნახოთ წიგნების - "მსოფლიო კულინარიის შედევრები" მორიგ ტომში - "ქართული სამზარეულო". აღნიშნული წიგნის ყიდვა უკვე შესაძლებელია.
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
6 შეცდომა ჩაქაფულის მომზადებისას - რაში ცდებიან დიასახლისები
11:24 / 29-04-2016
ჩაქაფული აღდგომის დღესასწაულისთვის ერთ-ერთი ტრადიციული კერძია. მის მომზადებას დიდი ფილოსოფია არ სჭირდება და რეცეპტიც ყველასთვის ხელმისაწვდომია.
პასქა ქიშმიშით და ცუკატებით - გამოცდილი რეცეპტი
14:25 / 22-04-2016
აღდგომა წარმოუდგენელია სააღდგომო პასქის გარეშე. გთავაზობთ პასქის გემრიელ და გამოცდილ რეცეპტს. მისი მომზადებისას ქიშმიშთან ერთად გამოიყენება ნებისმიერი ჩირი და ცუკატები. შეგვიძლია ასევე მოვრთოთ სხვადასხვა სახის მინანქრით.
ყველამ, ვისაც მაკარონი უყვარს, ეს ხრიკი უნდა იცოდეს! რადგან იგი თითქმის არავინ იცის
14:38 / 21-04-2016
არასწორი მომზადებით ისეთი მარტივი კერძის გაფუჭებაც კი შეიძლება, როგორიც მაკარონია. შესანიშნავი გემოს მისაღწევად მხოლოდ რამდენიმე მნიშვნელოვანი დეტალის ცოდნაა საჭირო.
მარტივი ტირამისუ. საყვარელი დესერტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან
12:41 / 21-04-2016
ტირამისუ – დესერტია, რომელიც ყველაზე მეტად ამაღლებს განწყობას ნაღების კრემის საოცრად ნაზი არომატით.
ჩაშუშული კომბოსტოს უნიკალური რეცეპტი – პოპულარული კერძი ერთი პატარა საიდუმლოთი
14:15 / 20-04-2016
თუ ამ ყველასათვის ნაცნობ კერძს რამდენიმე კომპონენტს დაუმატებთ, უგემრიელეს და ძალიან ნოყიერ სადილს მიიღებთ... აუცილებლად სცადეთ ეს რეცეპტი, ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება.
როგორ მოვამზადოთ განსაკუთრებული სააღდგომო პასკა - აუცილებლად გასათვალისწინებელი რჩევები გამოცდილი კონდიტერისგან
14:31 / 18-04-2016
აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის მოახლოებასთან ერთად, ოჯახებში სადღესასწაულო მზადება, სამზარეულოებში კი, ტრადიციული ფუსფუსი იწყება.
შეღებილი კვერცხები რომ დიდი ხნით შეინახოთ - მარტივი ხერხი
11:28 / 18-04-2016
მალე აღდგომის დღესასწაული დადგება, შეღებილი კვერცხები სამზარეულოს "დაიპყრობს".
მოცხარის ღვეზელი ბებიის რეცეპტით!
15:41 / 16-04-2016
ტკბილი ფხვიერი ცომი და ოდნავ მომჟაო კრენკრის გულსართი – საოცრად გემრიელი შეხამება გამოდის.
ასე დამარინადებული კიტრი ჯერ არ გაგისინჯავთ – არადა, სულ მარტივად მზადდება!
17:29 / 14-04-2016
ეს ჩინური წესით შენელებული კიტრია, რომელიც საოცრად უხდება ხორციან კერძებს და თევზეულს... აუცილებლად სცადეთ, მით უმეტეს, რომ მარტივად მოსამზადებელია...
12 პროდუქტი, რომელიც სახეხზე უნდა გაიხეხოს, ამის შესახებ ცოტამ თუ იცის
15:21 / 12-04-2016
ყველაზე ხშირად რას ხეხავთ სახეხზე, სტაფილოს და ყველს? აღმოჩნდა, რომ სახეხს უფრო ფართო გამოყენება აქვს, აი, კიდევ რისი გახეხვა შეიძლება...
არქივის კალენდარი