იცით, რომ იტალიელებმა მაკარონის 100-ზე მეტი ფორმა მოიფიქრეს? იცოდეთ, რა განსხვავებაა მათ შორის!
იცით, რომ იტალიელებმა მაკარონის 100-ზე მეტი ფორმა მოიფიქრეს? იცოდეთ, რა განსხვავებაა მათ შორის!
სპაგეტის ყველა ვამზადებთ, მაგრამ თითქმის არავინ იცის, რომ იტალიელებმა 100 სახეობის მაკარონი მოიგონეს. პასტა - იტალიელების საყვარელი საჭმელია. იტალიაში მაკარონს პასტა ჰქვია, რაც "ცომს" ნიშნავს.

უამრავი სახეობის პასტა არსებობს: ინგრედიენტების ფორმის, ფერის, მომზადების სისწრაფით განსხვავებული. სოუსიც შესაბამისი უნდა ჰქონდეს, - რაც უფრო მოკლე და მსხვილია მაკარონი, მით სქელი უნდა იყოს სოუსი.

პასტა არსებობს მშრალი, ახალი და გულსართიანი.

ახალი პასტა
- მზადდება რბილი ფქვილისა და კვერცხისგან. მომზადებისთანავე იხარშება. ნაზი კონსისტენცია აქვს.

მშრალი პასტა
- ფქვილისა და წყლისგან იზილება, გამომშრალი დიდხანს
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ინახება. მისგან მზადდება სპაგეტი, ვერმიშელი, რომელსაც იტალიურად "ჭიაყელა" ჰქვია.

გულსართიანი პასტა - რავიოლი, ლაზანია და კანელონია. მათში გულსართად ყველი არ გამოიყენება.

არსებობს პასტის რამდენიმე სახეობა

Фотография:  в стиле , Макароны, Обзоры, Секреты кулинарии – фото на InMyRoom.ru

ლუნგა ან გრძელი პასტა
- ამ კატეგორიაში დაახლოებით 15 მაკარონია გაერთიანებული, რაც 10 სმ-ზე გრძელია: სპაგეტი, ფეტუჩინი, ბუკატინი, კაპელინი, ლინგვინი, პაპარდელე და სხვები.

Фотография:  в стиле , Макароны, Обзоры, Секреты кулинарии – фото на InMyRoom.ru

პასტა კორტა, ანუ მოკლე პასტა - მასში გაერთიანებულია 3-5 სმ მაკარონი. ეს არის: ფუზილი (სპირალი), პენე (ცერად წაჭრილი მილი), ფარფალე (პეპელა), კონკილიე (ნიჟარა) და სხვები.

მცირე პასტა - მასში გვხვდება ერთსანტიმეტრიანი მაკარონი. მას ძირითადად წვნიანებში იყენებენ. სტელინი (ვარსკვლავი), დიტალინი (რგოლები) და ა.შ.
Фотография:  в стиле , Макароны, Обзоры, Секреты кулинарии – фото на InMyRoom.ru

გულსართიანი პასტა - ეს არის სხვადასხვა გულსართით მომზადებული მაკარონი: რავიოლი, ტორტელინი, ტორტელაჩი, მეცელუნე, ფაგოტინი, პანზოტი.

Фотография:  в стиле , Макароны, Обзоры, Секреты кулинарии – фото на InMyRoom.ru
აირჩიეთ თქვენთვის მოსაწონი მაკარონის სახეობა, შეურჩიეთ სოუსი და მოიწყვეთ პასტის დღესასწაული.

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
12:24 / 24-10-2016
რა არის თქვენი პირველი ასოციაცია იტალიის ხსენებაზე? გახსენდებათ, რომ ყველა გზა რომში მიდის, თუ ის, რომ ყველაზე დაუვიწყარი სიყვარულის ისტორიები მხოლოდ ფლორენციაში ხდება? იქნებ თვალებს ხუჭავთ და წარმოიდგენთ, გონდოლაზე წამოწოლილი როგორ ათვალიერებთ ვენეციის ქუჩებს, თან გონდოლიერის იტალიური ნოტები საამოდ ჩაგესმით ყურში.
13:27 / 25-12-2015
შავი წერტილები ცხვირსა და სახეზე – სხვა არაფერია, თუ არა ცხიმით დახშული ფორები. შავი კი ისინი იმიტომ არის, რომ იქ გროვდება მტვერი, კოსმეტიკის ნარჩენები და ეპიდერმისის ნაწილაკები...
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვამზადოთ ლუნას საყვარელი კერძი - ბოსტნეული ცხლად შებოლილი სკუმბრიით?
11:02 / 23-05-2017
კომპანია „ნიკორამ“ საკუთარ სამზარეულოში სერიალ „ჩემი ცოლის დაქალების“ გამორჩეული სახე, ლუნას როლის შემსრულებელი მსახიობი ქეთი ხუციშვილი დაპატიჟა და მისცა შესაძლებლობა, რომ მისთვის საყვარელი კერძი მოემზადებინა.
12 პროდუქტი, რომლებიც თითქმის არ შეიცავს კალორიებს
15:52 / 22-05-2017
წარმოგიდგენთ პროდუქტების ჩამონათვალს, რომლებიც ფაქტობრივად, არ შეიცავს კალორიებს. მათი მირთმევა შეგიძლიათ შეუზღუდავი რაოდენობით.
კულინარია და ლიტერატურა: რას მიირთმევენ წიგნის გმირები
13:41 / 21-05-2017
გახსოვთ, რას მიირთმევენ თქვენი საყვარელი წიგნის გმირები? ამერიკელმა სტუდენტმა დინა ფრაიდმა ფოტო გადაუღო 10 ლიტერატურულ ნაწარმოებში ნახსენებ კერძებს.
რამდენი ხანი უნდა შევინახოთ მაცივარში ესა თუ ის პროდუქტი?
13:35 / 21-05-2017
ყველა პროდუქტს აქვს შენახვის ვადა. მაინც რა ვადით უნდა შევინახოთ ისინი მაცივარში?
რით შევაზავოთ კერძი: 8 საუკეთესო სანელებელი
15:17 / 20-05-2017
სამზარეულოში ყველა დიასახლისს აქვს სანელებლები, მაგრამ ზოგმა მათი სწორად გამოყენება არ იცის.
13 სასარგებლო რჩევა: რას, როდის და როგორ მოვაყაროთ მარილი
14:19 / 19-05-2017
მარილის გამოყენებას თავისი ნიუანსები აქვს და ისინი ზოგჯერ გამოცდილმა კულინარებმაც არ იციან.
10 მოულოდნელი და პრაქტიკული მეთოდი, ჩაის პაკეტების ხელმეორედ გამოსაყენებლად
11:54 / 17-05-2017
ეს რჩევები განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვინც პაკეტის ჩაის მიირთმევს.
კულინარიული ხრიკი: როგორ დავჭრათ ხახვი ცრემლების გარეშე?
16:00 / 16-05-2017
ხახვი - დიასახლისებისთვის ალბათ ყველაზე ნაკლებად საყვარელი ბოსტნეულია. არავის უნდა ტირილი მისი დაჭრის დროს. თუმცა, ეს გარდაუვალია.
ფარშირებული ახალი კომბოსტო ”კალე” - გემრიელი, უჩვეულო კერძი
13:41 / 15-05-2017
”ხუჭუჭა კომბოსტო”, იგივე კომბოსტო ”კალე” ძალიან უხდება ასეთ კერძებს. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ინგრედიენტებთან.
როგორ უნდა დაჭრათ სწორად ხორცი: 3 რჩევა ყასბისგან
15:21 / 09-05-2017
მწვადების შეწვის სეზონი უკვე მოვიდა. უმრავლესობა ადამიანებისა, ხორცს არასწორად ჭრის. გთავაზობთ გამოცდილი ყასბის რჩევებს:
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი