13 სასარგებლო რჩევა: რას, როდის და როგორ მოვაყაროთ მარილი
13 სასარგებლო რჩევა: რას, როდის და როგორ მოვაყაროთ მარილი
მარილის გამოყენებას თავისი ნიუანსები აქვს და ისინი ზოგჯერ გამოცდილმა კულინარებმაც არ იციან.
1. თუ გსურთ, ხორციანი არომატული ბულიონი მიიღოთ, წყალში მარილი თავიდანვე ჩაყარეთ. ამგვარად მარილი ხორციდან არომატს აიღებს და ბულიონში გაუშვებს.

2. თუ გსურთ, ხორცი დარჩეს გემრიელი, მაშინ მოხარშვის ბოლოსკენ დაუმატეთ მარილი.

3. ბოსტნეულისა და თევზის კერძებს მარილი წამოდუღებისთანავე მოაყარეთ.

4. ბოსტნეულის სალათებს მარილი მოაყარეთ ზეთის მოსხმამდე.

5. ადუღებულ წყალში მარილი უნდა ჩაყაროთ მანამდე, სანამ მაკარონს ჩაყრით.

6. წყალი პელმენის, ხინკლისა და კლეცკებისთვის მათ ჩაყრამდე დაამარილეთ.

7.
You must have Flash Player installed in order to see this player.
კარტოფილში მარილი დაუმატეთ წყლის ადუღებისთანავე.

8. შემწვან კარტოფილს მარილი უნდა მოაყაროთ შეწვის შემდეგ.

9. ბარდა, ოსპი და ლობიო მარილით შეანელეთ მოხარშვის დროს, როცა დარბილდება.

10. ხორცს შეწვის დროს მარილი მაშინ მოაყარეთ, როცა კანი დაებრაწება.

11. თევზს მარილი შეწვამდე 10-15 წუთით ადრე მოაყარეთ.

12. მწიკვი მარილი აუცილებლად დაუმატებთ ყველა კერძს, არა აქვს მნიშვნელობა, ნამცხვარს ამზადებთ თუ ტკბილ კრემს.

13. თუ წვნიანი გადაამლაშეთ, მარლის ტომსიკაში ჩაყარეთ ცოტა ბრინჯი და წვნიანის ქვაბში ჩაუშვით 5-7 წუთით. ბრინჯი ზედმეტ მარილს შეიწოვს.

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
13:35 / 21-05-2017
ყველა პროდუქტს აქვს შენახვის ვადა. მაინც რა ვადით უნდა შევინახოთ ისინი მაცივარში?
13:41 / 15-05-2017
”ხუჭუჭა კომბოსტო”, იგივე კომბოსტო ”კალე” ძალიან უხდება ასეთ კერძებს. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ინგრედიენტებთან.
16:03 / 20-04-2017
ნუ იჩქარებთ ბოსტნეულის ნარჩენების გადაყრას, მათ გამოზრდას ოჯახის პირობებშიც შეძლებთ.
15:05 / 03-04-2017
სპეციალისტების რჩევით, უნდა მიირთვათ ნიახურის ღეროები, რადგან ყველაზე მეტი სასარგებლო ნივთიერება სწორედ მასშია.
14:37 / 03-04-2017
მიუხედავად იმისა, რომ ეს პროდუქტები სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, მათი სხვადასხვა დროს მიღება შესაძლოა ჯანმრთელობაზე უარყოფითად აისახოს.
13:02 / 01-04-2017
ბულგარელი გენეტიკოსი, პროფესორი ქრისტო მემერსკი 63 ქვეყნის 200 უნივერსიტეტში კიხულობს ლექციებს მისი აზრით, სიბერე ეს დაავადებაა.
11:18 / 14-03-2017
გთავაზობთ ძალიან სასარგებლო სასმლის რეცეპტს, რომელიც ამაგრებს იმუნიტეტს და აუმჯობესებს ჯანმრთელობას.
13:18 / 18-02-2017
სასურველია, ყველა დიასახლისმა იცოდეს, რომელი პროდუქტების შეთავსება არ შეიძლება, რათა მავნე საკვები არ მიიღოს.
12:32 / 02-02-2017
ასტროლოგები დარწმუნებულები არიან, რომ ჩვენი გემოვნების მისწრაფებები ვარსკვლავებზეა დამოკიდებული.
12:54 / 03-01-2017
მიუხედავად იმისა, რომ დიასახლისები ირწმუნებიან, ოჯახს ერთი კვირის განმავლობაში ერთ ქვაბ "ოლივიეს" ვამყოფინებთო, ჩავხედოთ სიმართლეს თვალებში - ეს ჯანმრთელობისთვის საზიანოა.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვამზადოთ ლუნას საყვარელი კერძი - ბოსტნეული ცხლად შებოლილი სკუმბრიით?
11:02 / 23-05-2017
კომპანია „ნიკორამ“ საკუთარ სამზარეულოში სერიალ „ჩემი ცოლის დაქალების“ გამორჩეული სახე, ლუნას როლის შემსრულებელი მსახიობი ქეთი ხუციშვილი დაპატიჟა და მისცა შესაძლებლობა, რომ მისთვის საყვარელი კერძი მოემზადებინა.
12 პროდუქტი, რომლებიც თითქმის არ შეიცავს კალორიებს
15:52 / 22-05-2017
წარმოგიდგენთ პროდუქტების ჩამონათვალს, რომლებიც ფაქტობრივად, არ შეიცავს კალორიებს. მათი მირთმევა შეგიძლიათ შეუზღუდავი რაოდენობით.
კულინარია და ლიტერატურა: რას მიირთმევენ წიგნის გმირები
13:41 / 21-05-2017
გახსოვთ, რას მიირთმევენ თქვენი საყვარელი წიგნის გმირები? ამერიკელმა სტუდენტმა დინა ფრაიდმა ფოტო გადაუღო 10 ლიტერატურულ ნაწარმოებში ნახსენებ კერძებს.
რამდენი ხანი უნდა შევინახოთ მაცივარში ესა თუ ის პროდუქტი?
13:35 / 21-05-2017
ყველა პროდუქტს აქვს შენახვის ვადა. მაინც რა ვადით უნდა შევინახოთ ისინი მაცივარში?
რით შევაზავოთ კერძი: 8 საუკეთესო სანელებელი
15:17 / 20-05-2017
სამზარეულოში ყველა დიასახლისს აქვს სანელებლები, მაგრამ ზოგმა მათი სწორად გამოყენება არ იცის.
იცით, რომ იტალიელებმა მაკარონის 100-ზე მეტი ფორმა მოიფიქრეს? იცოდეთ, რა განსხვავებაა მათ შორის!
12:25 / 19-05-2017
სპაგეტის ყველა ვამზადებთ, მაგრამ თითქმის არავინ იცის, რომ იტალიელებმა 100 სახეობის მაკარონი მოიგონეს.
10 მოულოდნელი და პრაქტიკული მეთოდი, ჩაის პაკეტების ხელმეორედ გამოსაყენებლად
11:54 / 17-05-2017
ეს რჩევები განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვინც პაკეტის ჩაის მიირთმევს.
კულინარიული ხრიკი: როგორ დავჭრათ ხახვი ცრემლების გარეშე?
16:00 / 16-05-2017
ხახვი - დიასახლისებისთვის ალბათ ყველაზე ნაკლებად საყვარელი ბოსტნეულია. არავის უნდა ტირილი მისი დაჭრის დროს. თუმცა, ეს გარდაუვალია.
ფარშირებული ახალი კომბოსტო ”კალე” - გემრიელი, უჩვეულო კერძი
13:41 / 15-05-2017
”ხუჭუჭა კომბოსტო”, იგივე კომბოსტო ”კალე” ძალიან უხდება ასეთ კერძებს. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ინგრედიენტებთან.
როგორ უნდა დაჭრათ სწორად ხორცი: 3 რჩევა ყასბისგან
15:21 / 09-05-2017
მწვადების შეწვის სეზონი უკვე მოვიდა. უმრავლესობა ადამიანებისა, ხორცს არასწორად ჭრის. გთავაზობთ გამოცდილი ყასბის რჩევებს:
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი