როგორი იყო პირველი ჩანგალი?
როგორი იყო პირველი ჩანგალი?
პირველად ჩანგალი შუა აღმოსავლეთში მე-9 საუკუნეშია ნახსენები. როგორც ცნობილია, პირველ ჩანგალს მხოლოდ ორი კბილი ჰქონდა და მას რკინისგან, მყარი ხის ჯიშისგან ან ცხოველის ძვლისგან ამზადებდნენ. იმ პერიოდში ჩანგალს მხოლოდ მზარეულები იყენებდნენ.

ჩანგლის მეშვეობით მზარეულებს შეეძლოთ წვნიანიდან ხორცის ნაჭრის ამოღება, იმისათვის, რომ შეემოწმებინათ, მოხარშული იყო ის თუ არა.

პირველად სუფრის სერვირებაში ჩანგალი მე-11 საუკუნეში გამოიყენეს. ის (გარკვეული რაოდენობით) ბიზანტიიდან იტალიაში ჩაიტანეს, მაგრამ ჩანგლით ყველა როდი სარგებლობდა, მას მხოლოდ ვაჭრები და წარჩინებულები იყენებდნენ.

ჩრდილოეთ ევროპაში ჩანგლის მნიშვნელობა მოგვიანებით გაიგეს. პირველად ინგლისურ ენაზე სუფრის ეს ატრიბუტი თომას კორიეტმა 1611 წელს აღწერა წიგნში, რომელიც მის იტალიურ მოგზაურობას ეხებოდა.

ფართო მასშტაბით ინგლისში ჩანგალი მე-18 საუკუნეში გავრცელდა. საინტერესო ფაქტია, რომ კათოლიკური ეკლესია ჩანგლის გამოყენებას არ მიესალმებოდა და მას "ზედმეტ ფუფუნებად"თვლიდა.

მოღუნულკბილებიანი ჩანგლები პირველად მე-18 საუკუნეში გერმანიაში გამოჩნდა. დაახლოებით ამ დროისთვის ჩანგალს უკვე ოთხი კბილი ჰქონდა.
კომენტარები (3)
ნეტა არავინ იციიიიიიიიიის?
???????????????????????
სადაა აკრძალული ჩანგლის ხმარება ვინ მეტყვის???
პასუხს 5 საათზე დავწერ
ნანა
საჭირო იმფორმაციაა.
ფასი:  3300 $
ფასი:  4000 $
ფასი:  4000 $
ფასი:  8500 $
ფასი:  1700 $
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
12 პროდუქტი, რომელთა შენახვაც მაცივარში არ შეიძლება
12:47 / 01-10-2014
ფიქრობთ, რომ მაცივარი ყველა პროდუქტს ინახავს? არამც და არამც... ბევრ პროდუქტს დაბალი ტემპერატურა და სინესტე, პირიქით, აფუჭებს.
შოკოლადის ლავა - ფანტასტიკური დესერტი 20 წუთში
12:03 / 01-10-2014
გამზადებული ცომი შეგიძლიათ 2-3 დღეს მაცივარში შეინახოთ
პროდუქციის განთავსების წესები სუპერმარკეტში
14:01 / 30-09-2014
სწორად განთავსებული პროდუქცია მომხმარებლის მიზიდვის ერთ-ერთი მთავარი და ეფექტური ინსტრუმენტია
ყურძნის მურაბა ზამთრისთვის
12:32 / 29-09-2014
ცხელ-ცხელი მურაბა ჩაასხით გასტერილებულ ქილებში
ხაჭოს და ყავის ტორტი ნაღებით და ჟელატინით
12:31 / 27-09-2014
ბისკვიტი უნდა იყოს დაბალი, 1.5-2 სმ სისქის
იდეალური თხელი ბლინები
15:28 / 26-09-2014
დაასხით ცომი და გამოაცხეთ ბლინები ორივე მხრიდან.
ხაშლამის წვნიანი - არომატული და ძალიან გემრიელი
11:53 / 25-09-2014
ბულიონში გავხსნათ ტომატ-პასტა, დავამატოთ მარილი, წითელი წიწაკა, დაფქული კოწახური გემოვნებით.
ვაშლიანი მაფინები კარამელით
16:47 / 24-09-2014
კარამელის კანფეტები და ნაღები მიკროტალღურში გაადნეთ (იგულისხმება კანფეტი "ირისი"/"ფისო-ფისო"). კარგად აურიეთ, რომ ერთნაირი მასა მიიღოთ; ამოავლეთ მაფინები ამ მასაში და აცალეთ გაციება
ძველებური შოკოლადისა და ყავის კექსი
13:40 / 23-09-2014
გადაუსვით მინანქარი ზემოდანაც და გვერდებზეც.
გრილზე შემწვარი ვარიები ჩინურად
15:02 / 18-09-2014
შემწვარი ქათამი გადმოვიღოთ, დავასვენოთ 5-7 წუთი, შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ წიწაკისა და მწვანილის ნარევი
არქივის კალენდარი
«« ოქტომბერი 2014 »»
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2930 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 12