მარწყვი მთვრალ ღრუბლებში- ჰაეროვანი ნუგბარი ამარეტოს არომატით
მარწყვი მთვრალ ღრუბლებში- ჰაეროვანი ნუგბარი ამარეტოს არომატით
გამოაცხვეთ, სანამ ცილისა და შაქრის ”ქუდი” ოქროსფერს მიიღებს, ანუ დაახლოებით 7 წუთით. გამოიღეთ და გააცივეთ.

საჭირო მასალა ერთი პორციისთვის:

ახალი მარწყვი - ერთი ჭიქა
შაქრის პუდრი - 50 გრამი
2 ცალი კვერცხის ცილა
2 სუფრის კოვზი ამარეტო

მომზადება:

ღუმელი 200 გრადუსამდე გააცხელეთ. მარწყვი გარეცხეთ და შუაზე გაჭერით. ფორმაზე დაალაგეთ და ამარეტო მოასხით (ან ნებისმიერი სხვა თქვენთვის საყვარელი არომატული სპირტიანი სასმელი).

შაქრის პუდრი ცილას მოაყარეთ და კარგად ათქვიფეთ. მომზადებული კრემი მარწყვს გადაუსვით და ფორმა ღუმელში შედგით.

გამოაცხვეთ, სანამ ცილისა და შაქრის ”ქუდი” ოქროსფერს მიიღებს, ანუ დაახლოებით 7 წუთით. გამოიღეთ და გააცივეთ.

შეგიძლიათ სუფრასთან მიიტანოთ ნაყინთან ერთად. 

რეიტინგული მენიუ
ჟურნალი ”რეიტინგი”
(გამოდის ორშაბათობით)
კომენტარები (1)
Eduardo
Well macadmiaa nuts, how about that.
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
მადისაღმძვრელი აჩმა
11:35 / 23-04-2014
გამოცხობის წინ აჩმა უნდა დავჭრათ ნაჭრებად და შევდგათ ღუმელში. ვაცხობთ 1 საათის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს
აფხაზურა - ნოყიერი და გემრიელი
13:46 / 22-04-2014
შეგიძლიათ შეწვათ ტაფაზე ან ღუმელში - კეცზე
ჩანახი - კერძი, რომლის ხსენებაც კი მადისაღმძვრელია
14:43 / 19-04-2014
შედგით ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 30-40 წუთით, სანამ ხორცი არ მომზადდება.
სუპერცომი ხაჭაპურისთვის
13:24 / 19-04-2014
ძალიან რბილი და ფუმფულა ცომი ხაჭაპურისთვის
სუფლე - ტორტებისა და დესერტებისთვის
13:00 / 18-04-2014
ძალიან ნაზი, გემრიელი და მსუბუქი სუფლე, რომელიც შეგიძლიათ ტორტის ფენად გამოიყენოთ ან პირდაპირ მიირთვათ ხილთან ერთად.
სამეფო პასკა (კულიჩი) კვერცხის გულებით
11:19 / 17-04-2014
ამ რეცეპტით გამოდის 6-8 პასკა.
მარინადები მწვადებისთვის
11:49 / 16-04-2014
დათბა და ბუნებაში გასვლის დრო მოდის. ასეთ მომენტებს კი განსაკუთრებულად უხდება გემრიელი მწვადები.
როგორ დავჭრათ სადღესასწაულო სუფრის გასაფორმებლად ლიმონი?
17:22 / 15-04-2014
ლიმონი ძალიან უხდება სხვადასხვა კერძს... და არამარტო მისი წვენი. ამ ციტრუსით სადღესასწაულო სუფრის გაფორმებაც არ არის ცუდი იდეა.
ახალი ტყემლის საწებელი
14:18 / 15-04-2014
საბოლოო ჯამში, ტყემალი საკუთარი გემოვნებით უნდა შევანელოთ ნივრით, მწვანილით და სხვა სანელებლებით.
ქინძის სოუსი თევზისა და ხორცისთვის
11:33 / 14-04-2014
შეგვიძლია მივირთვათ თევზეულთან, ხორცეულთან, ჩავამატოთ წვნიანში.
არქივის კალენდარი