პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
6 შეცდომა ჩაქაფულის მომზადებისას - რაში ცდებიან დიასახლისები
11:24 / 29-04-2016
ჩაქაფული აღდგომის დღესასწაულისთვის ერთ-ერთი ტრადიციული კერძია. მის მომზადებას დიდი ფილოსოფია არ სჭირდება და რეცეპტიც ყველასთვის ხელმისაწვდომია.
პასქა ქიშმიშით და ცუკატებით - გამოცდილი რეცეპტი
14:25 / 22-04-2016
აღდგომა წარმოუდგენელია სააღდგომო პასქის გარეშე. გთავაზობთ პასქის გემრიელ და გამოცდილ რეცეპტს. მისი მომზადებისას ქიშმიშთან ერთად გამოიყენება ნებისმიერი ჩირი და ცუკატები. შეგვიძლია ასევე მოვრთოთ სხვადასხვა სახის მინანქრით.
ყველამ, ვისაც მაკარონი უყვარს, ეს ხრიკი უნდა იცოდეს! რადგან იგი თითქმის არავინ იცის
14:38 / 21-04-2016
არასწორი მომზადებით ისეთი მარტივი კერძის გაფუჭებაც კი შეიძლება, როგორიც მაკარონია. შესანიშნავი გემოს მისაღწევად მხოლოდ რამდენიმე მნიშვნელოვანი დეტალის ცოდნაა საჭირო.
მარტივი ტირამისუ. საყვარელი დესერტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან
12:41 / 21-04-2016
ტირამისუ – დესერტია, რომელიც ყველაზე მეტად ამაღლებს განწყობას ნაღების კრემის საოცრად ნაზი არომატით.
ჩაშუშული კომბოსტოს უნიკალური რეცეპტი – პოპულარული კერძი ერთი პატარა საიდუმლოთი
14:15 / 20-04-2016
თუ ამ ყველასათვის ნაცნობ კერძს რამდენიმე კომპონენტს დაუმატებთ, უგემრიელეს და ძალიან ნოყიერ სადილს მიიღებთ... აუცილებლად სცადეთ ეს რეცეპტი, ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება.
როგორ მოვამზადოთ განსაკუთრებული სააღდგომო პასკა - აუცილებლად გასათვალისწინებელი რჩევები გამოცდილი კონდიტერისგან
14:31 / 18-04-2016
აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის მოახლოებასთან ერთად, ოჯახებში სადღესასწაულო მზადება, სამზარეულოებში კი, ტრადიციული ფუსფუსი იწყება.
შეღებილი კვერცხები რომ დიდი ხნით შეინახოთ - მარტივი ხერხი
11:28 / 18-04-2016
მალე აღდგომის დღესასწაული დადგება, შეღებილი კვერცხები სამზარეულოს "დაიპყრობს".
მოცხარის ღვეზელი ბებიის რეცეპტით!
15:41 / 16-04-2016
ტკბილი ფხვიერი ცომი და ოდნავ მომჟაო კრენკრის გულსართი – საოცრად გემრიელი შეხამება გამოდის.
ასე დამარინადებული კიტრი ჯერ არ გაგისინჯავთ – არადა, სულ მარტივად მზადდება!
17:29 / 14-04-2016
ეს ჩინური წესით შენელებული კიტრია, რომელიც საოცრად უხდება ხორციან კერძებს და თევზეულს... აუცილებლად სცადეთ, მით უმეტეს, რომ მარტივად მოსამზადებელია...
12 პროდუქტი, რომელიც სახეხზე უნდა გაიხეხოს, ამის შესახებ ცოტამ თუ იცის
15:21 / 12-04-2016
ყველაზე ხშირად რას ხეხავთ სახეხზე, სტაფილოს და ყველს? აღმოჩნდა, რომ სახეხს უფრო ფართო გამოყენება აქვს, აი, კიდევ რისი გახეხვა შეიძლება...
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
252627282930 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31