პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
საზაფხულო ტორტი მარწყვით, ალუბლითა და ბანანით
11:25 / 27-05-2015
ხილი რაც მეტი იქნება, უკეთესია, უხდება მომჟავო არომატები.
როგორ შევუნარჩუნოთ ვიტამინები პროდუქტებს საჭმლის მომზადების დროს
10:30 / 27-05-2015
1. მწვანილი და ბოსტნეული არ ჩაალბოთ დიდხანს - საკმარისია, გამდინარე წყალში გარეცხოთ.
ძველებური თაფლიანი "პრიანიკები"
16:37 / 25-05-2015
გამოდის დაახლოებით 100-110 პატარა ნამცხვარი
სოსისი ცომში - მხოლოდ ორი ინგრედიენტისგან დამზადებული გემრიელი, მარტივი და იოლად მოსამზადებელი საკვები
14:33 / 25-05-2015
კულინარიულ საიტებზე რეცეპტების ძებნისას ყველა ჩვენგანი არჩევს ისეთს, რომელიც მარტივად მზადდება, გემრიელია და რაც შეიძლება ცოტა ინგრედიენტი სჭირდება მის მომზადებას.
15 კულინარიული რჩევა, რომლებსაც დიასახლისები წლობით აგროვებდნენ
12:07 / 24-05-2015
1. ერბოკვერცხი ჰაეროვანი რომ გამოგივიდეთ, თითო კვერცხზე თითო სადილის კოვზი ცივი წყალი დაუმატეთ.
მარწყვის "რაფაელო"
13:45 / 23-05-2015
ამ გემრიელი ნუგბარის მომზადება ძალიან ადვილია, თანაც ნამდვილად გააოცებთ სტუმრებს
მარწყვის ჟელე მსუბუქი მუსით
13:12 / 22-05-2015
სერვირებისას გადმოიღეთ თეფშზე - სილიკონის ფორმიდან ადვილად გადმოვა.
კარგი საზამთროს 8 ნიშანი: რჩევები, რომლებიც ამ ზაფხულს ნამდვილად გამოგადგებათ
11:51 / 22-05-2015
საზამთრო – ზაფხულის განუყოფელი ატრიბუტია. ეს დიდი ბაღჩეული მცენარე ერთნაირად უყვართ როგორც ბავშვებს, ასევე უფროსებს.
ქათმის ფილე არომატულ სოუსში
16:08 / 21-05-2015
ზემოდან დაალაგეთ ქათმის ფილეს ნაჭრები და შედგით ღუმელში 200 გრადუსზე, 20 წუთით.
ზოდიაქოს რომელი ნიშნით იბადებიან ყველაზე შურიანი ადამიანები
10:57 / 20-05-2015
ადამიანი ვერასოდეს იქნება ბედნიერი, თუკი საკუთარ თავს გამუდმებით ადარებს სხვებს - ეს ცნობილი ფაქტია, თუმცა ყველა როდი ითვალისწინებს მას.
არქივის კალენდარი