პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ფენოვანი ტორტი კენკრით - მარტივად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი
12:00 / 22-07-2014
დადეთ ტორტი მაცივარში რამდენიმე საათით, რომ კარგად გაიჟღინთოს კრემით და ხილის არომატით
შინდის მომჟავო საწებელი
14:22 / 19-07-2014
ეს მომჟავო საწებელი იდეალურია ხორცთან, თევზთან, ფრინველთან. განსაკუთრებით უხდება ნანადირევს და ღორის ხორცს.
კარტოფილი სოკოთი და არაჟნით
15:34 / 18-07-2014
კარტოფილს მოაყარეთ მწვანილი, მარილი და პილპილი
კარტოფილის ჩხირები გულში ყველით
10:50 / 17-07-2014
მივირთვათ თბილი რაიმე სოუსით ან არაჟნით
ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს გულით (+ ფოტოგაკვეთილი)
13:48 / 16-07-2014
დაჭრამდე ნამცხვარი ბოლომდე უნდა გავაცივოთ
სოკოს ღვეზელი ფრანგულ სტილში
13:18 / 13-07-2014
ასეთ ღვეზელებს ფრანგები ხშირად აცხობენ და გულში სხვადასხვა ბოსტნეულს უდებენ. ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.
არაჟნის ტორტი ხილით
16:29 / 12-07-2014
შეგვიძლია ნებისმიერი ხილი გამოვიყენოთ სეზონის და სურვილის მიხედვით
არაჟნის ჟელე ბანანით და შოკოლადით
11:19 / 11-07-2014
ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.
გუფთები სოკოს სოუსში
13:17 / 09-07-2014
მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.
არქივის კალენდარი