პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გა
დავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
დიეტური დესერტი - ბანანის ჩიზქეიქი
11:15 / 03-07-2015
მათთვის, ვისაც ტკბილეული უყვარს, მაგრამ წონას უფრთხილდება.
12 შეცდომა, რომელსაც გამოცდილი დიასახლისებიც კი უშვებენ
14:02 / 02-07-2015
როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კერძები და ამასთან, არ დავუშვათ თუნდაც ელემენტარული შეცდომა; როგორ გავხადოთ საკვები ნამდვილად მადისაღმძვრელი და რაშია რესტორნის კერძების ხიბლი? - თუ თქვენ ჯერ კიდევ არ იცით პასუხები ამ კითხვებზე, ნახეთ ჩვენი რჩევები!
10 არაორდინარული იდეა, რომელიც დაგეხმარებათ, სწორად დაჭრათ, შეინახოთ და გამოიყენოთ ხილი
10:00 / 30-06-2015
ზაფხული – საოცარი პერიოდია, როცა ბოსტნეული, ხილი და კენკრა უამრავია. ამიტომაც ვიტამინების, მინერალებისა და სხვა სასარგებლო ნივთიერებების მომარაგებისთვის საუკეთესო პერიოდია.
უგემრიელესი შოკოლადის ტორტი ბევრი შოკოლადით
13:06 / 29-06-2015
დაუვიწყარი გემო და ბევრი, ბევრი შოკოლადი.
შოკოლადისა და არაჟნის ტორტი
14:49 / 27-06-2015
მადისაღმძვრელი დესერტი.
მჭადი - ბებოს რეცეპტით
15:27 / 26-06-2015
თუკი გსურთ, მჭადი ოქროსფერი და ფუმფულა გამოვიდეს.
ღუმელში გამომცხვარი ქათმის კერძი
14:06 / 25-06-2015
მადისაღმძვრელი კერძი შემწვარი ქათმით და კარტოფილით.
ყველაზე გემრიელი ეკლერები
14:54 / 24-06-2015
უგემრიელესი ეკლერები განსხვავებული კრემით.
ფუმფულა ოლადები ალუბლით
14:10 / 23-06-2015
უგემრიელესი ოლადების ახალი რეცეპტი.
ნაყინი - ბავშვობის გემო
11:17 / 22-06-2015
თუკი დიდი ხანია გენატრებათ იმ ნაყინის გემო, რომელსაც ბავშვობაში მიირთმევდით, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#7
01 / 07 / 2015
ბომონდი # 6
07 / 05 / 2015
გამოკითხვა
სად აპირებთ ამ ზაფხულს დასვენებას?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2930 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31