პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
სწრაფად მოსამზადებელი მჟავეულის ასორტი
14:03 / 25-04-2015
დაასხით ბოსტნეულს და გააჩერეთ თავდახურული 2-3 დღე თბილ ადგილას. შემდეგ გადაიტანეთ მაცივარში.
უგემრიელესი პელმენები ქოთანში
14:05 / 24-04-2015
5 წუთი ხარშეთ, შემდეგ გადაიტანეთ ქოთანში კარაქთან ერთად, მოასხით არაჟანი, ყველი ან სოკო არაჟნით და მოამზადეთ ღუმელში 15 წუთი.
გაყინული ლიმონის საოცარი თვისებები. ცნობილი რესტორნების ქსელის მფლობელის რჩევები!
13:01 / 24-04-2015
კარგად ვიცით, რამდენად სასარგებლოა ეს ციტრუსი, მაგრამ ყველამ არ იცის, როგორ მიიღოს მისგან მაქსიმალური სარგებელი. არადა, ეს ძალიან მარტივია. საკმარისია, კარგად გავრეცხოთ ლიმონი, მოვათავსოთ საყინულეში რამდენიმე საათით, შემდეგ კი გავხეხოთ კანიანად და კურკებიანად.
შემწვარი ქათამი ახალი ტყემლისა და ნიგვზის სოუსში - ამ კერძის გემოს ვერასდროს დაივიწყებთ!
11:20 / 21-04-2015
შეურიეთ ამ სოუსს ქათმის შეწვის შემდეგ დარჩენილი ცხიმი (რამდენიმე კოვზი) და მოასხით შემწვარი ქათმის ნაჭრებს.
როგორ გავაკეთოთ ულამაზესი ფუნთუშები ვარდის ფორმით
12:12 / 20-04-2015
ასეთი დესერტის მომზადება საოცრად ადვილია, შედეგი კი - როგორი შესანიშნავი!
ნედლად შებოლილი ძეხვეული - დელიკატესი არაჩვეულებრივი ფურშეტისა და ტრადიციული სუფრისთვის
11:17 / 16-04-2015
ნედლად შებოლილი ძეხვეული, მისი დამზადების უნიკალური და მრავალსაუკუნოვანი ტექნოლოგიიდან გამომდინარე, დელიკატესად მიიჩნევა და მსოფლიოს მრავალი ქვეყნის სუფრაზე ტრადიციულად გამორჩეული ადგილი უკავია.
ქათმის რულეტები შებოლილი ყველით
13:22 / 15-04-2015
მარილი არ სჭირდება, რადგან ყველი, სოუსი და ბეკონი მარილიანია. საჭირო ცხიმსაც ბეკონი გამოუშვებს
უგემრიელესი ჩიზქეიქი გამოცხობის გარეშე
15:27 / 14-04-2015
ზემოდან გააფორმეთ სურვილის მიხედვით, შოკოლადით, ხილით და ა.შ.
შემწვარი ბატკნის ნეკნები
15:25 / 11-04-2015
შეგიძლიათ მოაყაროთ დაფქული კოწახური.
არქივის კალენდარი