პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
რას წარმოადგენს კაიმაღი, რომელმაც სააკაშვილს აწყინა - აჭარის ოჯახური სამზარეულო
14:15 / 03-08-2015
აჭარული კერძი კაიმაღი, რომელიც საინფორმაციო საშუალებებიდან მთელი დღის განმავლობაში ისმის, ბევრისთვის უცნობია.
როგორ გამოვაცხოთ საუკეთესო შუ?
13:13 / 03-08-2015
გაითვალისწინეთ ჩვენი რჩევები და ყოველთვის გექნებათ საუკეთესო შედეგი
ატმის ლიმონათი 10 წუთში
16:40 / 31-07-2015
მოამზადეთ ნატურალური და არომატული ლიმონათი სახლში მარტივად.
29 საიდუმლო, რომელიც მხოლოდ შეფ-მზარეულებმა იციან - რჩევები გემრიელი კერძების მოსამზადებლად
16:30 / 30-07-2015
კერძების გემრიელად და ლამაზად მომზადება ნებისმიერს შეუძლია, მთავარია მონდომება. ახლობლების შექება რომ დაიმსახუროთ, უნდა იცოდეთ რამდენიმე საიდუმლო, რომელსაც ცნობილი შეფ-მზარეული გაგიზიარებთ.
ცომი განსხვავებულად და ძალიან სწრაფად
14:22 / 30-07-2015
ყველაზე გემრიელი და სწრაფი ცომის რეცეპტი.
სოკოს ტოლმა პომიდვრით
11:04 / 29-07-2015
ხარშეთ 15-20 წუთი, სანამ კომბოსტო კარგად არ დარბილდება.
განსხვავებული ღვეზელები
13:47 / 28-07-2015
თითოეულ ღვეზელში ჩაასხით 0,5 ს.კ. ნახარში, შედგით ისევ ღუმელში და დაასრულეთ ცხობა
უგემრიელესი ნამცხვარი ვაშლით და ცუკატებით
15:36 / 27-07-2015
გაგრილებულს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
უგემრიელესი ალუბლის ნამცხვარი
14:28 / 25-07-2015
ფოტოინსტრუქცია დაგეხმარებათ უფრო მარტივად გააკეთოთ ეს ისედა ძალიან მარტივი ნამცხვარი...
მან უბრალოდ ბანანი და კვერცხი აურია ერთმანეთში - და საოცარი საუზმე გამოუვიდა
13:01 / 24-07-2015
თუ რთული რეცეპტებით კერძების მზადება თქვენი სტიქია არ არის, ეს მეთოდი ნამდვილად მოგეწონებათ.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#8
03 / 08 / 2015
ბომონდი#8
03 / 08 / 2015
გამოკითხვა
რომელ რუბრიკას კითხულობთ ყველაზე ხშირად marao.ge-ზე
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2728293031 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31