პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
მაღალი და ფუმფულა ბისკვიტი - ვაცხობთ ღუმლის გარეშე!
14:45 / 28-11-2014
თუ მოგენატრათ სახლში გამომცხვარი ტორტის გემო, მაშინ ბისკვიტისთვის ჩვენი რეცეპტი გამოიყენეთ.
ხბოს ხორცი ბოსტნეულით - მარტივი და არომატით სავსე კერძი
14:31 / 27-11-2014
მოაყარეთ სასურველი სუნელები, მარილი, პილპილი. აურიეთ და დატოვეთ ცოტა ხანი.
გირჩის მურაბა - სამკურნალო საშუალება სუსტი ბრონქებისა და იმუნიტეტისთვის
13:35 / 26-11-2014
გირჩის მურაბა და მტვერი არაჩვეულებრივი საშუალებაა სუსტი ბრონქების პატრონებისთვის.
ტესტი - რას ხედავთ ფოტოზე?
16:28 / 25-11-2014
დააკვირდით ფოტოს. რა დაინახეთ პირველად? თუ ყველაფერს ხედავთ, აირჩიეთ ერთ-ერთი ვარიანტი და წაიკითხეთ პასუხი:
მოამზადეთ შოკოლადი სახლში, 10 წუთში!
15:00 / 25-11-2014
შეგიძლიათ დაამატოთ რაიმე ჩირი, თხილი, ნუში...
ყველასთვის საყვარელი ნამცხვარი "ნაპოლეონი"
11:46 / 24-11-2014
ტორტის ზედაპირს და გვერდებს წაუსვით კრემი და მოაყარეთ ზედ დაფხვნილი ფირფიტები
როგორ მოვამზადოთ გედები შუს ცომით (+ ფოტოგალერეა)
16:59 / 22-11-2014
გაციებული მზა ცომი გავჭრათ შუაზე, ზედა ნაწილი კიდევ ორად  და ჩაუდეთ კრემი. შემდეგ მიუმაგრეთ თავები.
როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის განაში დესერტებისთვის
13:12 / 21-11-2014
თუ სქელი განაში გსურთ, პირიქით, შოკოლადი და ნაკლები ნაღები გამოიყენეთ
ღორის კუპატი ხახვსა და ღვინოში
16:19 / 20-11-2014
მიირთვით კარტოფილთან ან ბოსტნეულთან ერთად.
ვაშლის ტარტი - სეზონის კლასიკა
13:57 / 18-11-2014
შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე, 30-40 წუთით.
არქივის კალენდარი