პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
კატლეტები ბერძნულად – კეფტედესი
15:28 / 23-06-2016
კეფტედესის კატლეტებს ბერძნები, ტრადიციულად, პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან, "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა კერძს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებს.
ამ რეცეპტით პიცას ხშირად გამოაცხობთ ხოლმე, რადგან ის სახელდახელოდ მზადდება და უგემრიელესია
16:20 / 20-06-2016
პიცის ეს რეცეპტი ბევრ მშობელს მოეწონება, რადგან ის ხაჭოსგან მზადდება და შესაბამისად გემრიელთან ერთად სასარგებლოც არის.
ნაღები, მარწყვი და ფხვიერი ნამცხვარი: არ მოამზადო სეზონზე ასეთი ტორტი – დანაშაულია!
18:08 / 16-06-2016
მარწყვი ნაღებში – ეს ყოველთვის საოცარი დესერტია! ხოლო თუკი გემოს ამ კლასიკას ტორტის ფორმას მივცემთ, წარმოდგენაც კი გაგიჭირდებათ, რა გემრიელობა შეიძლება გამოვიდეს...
ალუბლის არომატული ჩიზქეიქი – სეზონის ჰიტი
16:55 / 14-06-2016
ამ სეზონზე იმაზე გემრიელსა და მსუბუქს ვერაფერს მოამზადებთ, ვიდრე ალუბლის არომატით გაჯერებული გემრიელი ჩიზქეიქია. მოიმარაგეთ მარტივი ინგრედიენტები და გამოჰყავით სულ ცოტა დრო ამ საოცრების გასაკეთებლად.
ამ ფარშით კატლეტები გამოდის, როგორც პროფესიონალი მზარეულის შედევრი...
17:25 / 09-06-2016
გემრიელი კატლეტის საიდუმლო მთავარ ინგრედიენტში – ფარშშია. გირჩევთ, გააკეთოთ ის ორი კომპონენტისგან - შეურიოთ ღორის და ქათმის ხორცი თანაბარი პროპორციებით და შემდეგი ინგრედიენტებით:
მარწყვი ჟელეში - იდეალური საზაფხულო ტორტი!
23:27 / 06-06-2016
ამ ნამცხვრის პლუსი ის არის, რომ ძალიან მსუბუქია და ნაკლებკალორიული. ამასთან, უგემრიელესია.
ქათმის ხორცის მომზადების რევოლუციური მეთოდი. ასეთი წვნიანი შემწვარი ქათამი ჯერ არ გაგისინჯავთ!
15:31 / 06-06-2016
ქათმის ფილე ბლიუმენტალის მიხედვითჰესტონ ბლიუმენტალი – საოცრად ნიჭიერი თვითნასწავლი მზარეულია, რომელსაც ძალიან უყვარს სხვადასხვა ექსპერიმენტის ჩატარება პროდუქტებზე.
შოკოლადის ტორტი "The little black dress" – არარეალურად გემრიელი!
17:12 / 04-06-2016
ამბობენ, რომ ყველა ქალის გარდერობში უნდა მოიძებნებოდეს პატარა შავი კაბა. ამ ტორტის რეცეპტი კი, რომელიც ძალიან მარტივია, ყველა ნამდვილმა დიასახლისმა უნდა იცოდეს სტუმრებთან თავის წარმოსაჩენად.
თუკი ბეშბარმაკის მომზადებას ისწავლით, ჩათვალეთ, რომ სამზარეულოს გურუ ხართ!
17:17 / 03-06-2016
ნაციონალური ყაზახური კერძი, რომლის გარეშეც ამ ქვეყანაში არცერთი დღესასწაული არ ჩაივლის.
ხაჭოს ტორტი სუფლეთი "ანგელოზის ცრემლები"
12:49 / 31-05-2016
ეს ხმამაღალი სახელწოდება ტორტს უბრალოდ არ აქვს. საქმე ისაა, რომ როცა დესერტი კარგად გაცივდება, ზედაპირზე წარმოიქმნება პატარა, ყვითელი წვეთები-მძივები. სწორედ ამიტომ ნამცხვარმა მიიღო ულამაზესი სახელწოდება "ანგელოზის ცრემლები".
არქივის კალენდარი