პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
მარწყვი მალე ფუჭდება... ექსპერტი ფერმერი გვირჩევს, როგორ შევინახოთ ის 1 კვირა!
12:21 / 27-06-2017
მარწყვი უამრავ სასარგებლო ვიტამინსა და მიკროელემენტს შეიცავს. აუმჯობესებს იმუნიტეტს, სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვოვანი სისტემისთვის.
საყინულეში შენახული ზაფხული
11:26 / 19-06-2017
ყველა ქალბატონმა კარგად იცის, რა პრაქტიკული და სასარგებლოა ზამთრისთვის გაყინული ხილი თუ ბოსტნეული. ზამთრის მარაგისთვის ასე შენახული პროდუქტების შედარებაც კი არ შეიძლება ე.წ. კონსერვებთან და იმ "საოცარ "და "მადისაღმძვრელ" ხილთან თუ ბოსტნეულთან, რომელთაც ზამთრის პერიოდში მარკეტებსა თუ ჰიპერმარკეტებში გვთავაზობენ.
პროდუქტები, რომლებიც კოლაგენს შეიცავენ
14:29 / 18-06-2017
კოლაგენი ის ნივთიერებაა, რომელიც სახის მოვლის საშუალებებში შედის და აქტიურად მოქმედებს აღმდგენით პროცესებში.
ასე აკეთებენ ელიტურ რესტორნებში: 11 ხრიკი, რომელიც ხილსა და ბოსტნეულს სიქორფეს დიდხანს შეუნარჩუნებს!
13:23 / 09-06-2017
დამწყები დიასახლისები ხშირად მაცივარში შეხედვისას, აღმოაჩენენ ხოლმე პროდუქტებს, რომლებიც გაფუჭებას იწყებს ან უკვე გაფუჭებულია. ამ უსიამოვნების თავიდან ასაცილებლად, გთავაზობთ რამდენიმე ნაცად ხრიკს, რომლებიც ხილსა და ბოსტნეულს დიდხანს შეუნარჩუნებს სიქორფეს.
Bon Repas – გემრიელი განტვირთვის ადგილი, სადაც პატიება ადვილია
16:07 / 08-06-2017
მაპატიე ყველაფერი, რაც მშიერმა გითხარი... - ამ სიტყვების თქმა თუ გიჭირთ, აუცილებლად უნდა ესტუმროთ თბილისში ახლად გახსნილ კაფე Bon Repas-ს და გემრიელი სადილის შემდეგ უკვე აღარაფერი გაგიჭირდებათ.
5 შესანიშნავი იდეა, როგორ გამოვიყენოთ გადამწიფებული ბანანი
15:36 / 06-06-2017
თუ ოდესღაც ბანანები იყიდეთ და დაგავიწყდათ, გაშავებულის ჭამა კი არ გსურთ, ნუ იჩქარებთ გადამწიფებული ბანანის გადაყრას.
როგორ დავიცვათ თავი ზაფხულში  უხარისხო პროდუქტის შეძენა-მოხმარებისგან?
11:04 / 06-06-2017
ხორცეულის მოხმარება ადამიანის ორგანიზმისთვის აუცილებელია, თუმცა მას განსაკუთრებული შერჩევა სჭირდება.
5 რჩევა, როგორ მოამზადოთ უნიკალური და არომატული გასახდომი ჩაი
15:34 / 05-06-2017
მოწესრიგებული მეტაბოლიზმი და ლამაზი სხეული - ვინ არ ოცნებობს ამაზე?
როგორია იდეალური საუზმე
14:37 / 05-06-2017
მარცვლეულის ფაფა საუზმის ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო ვარიანტია.
ნუ შეიძენთ მარწყვს, თუ ნაყოფზე ეს შეამჩნიეთ! დაიცავით საკუთარი თავი და ახლობლები
13:02 / 02-06-2017
სპეციალისტები ირწმუნებიან, რომ ხარისხიანი და ნატურალური მარწყვის არჩევა რთულია. პირველი მარწყვი, განსაკუთრებით, სათბურის, არცთუ ისე სასარგებლოა. თუმცა, სასარგებლო ნივთიერებები მცირე დოზებით მასში მაინც არის. მწიფე და სასარგებლო მარწყვის ასარჩევად, იხელმძღვანელეთ ამ რჩევებით.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი