პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვხარშოთ სიმინდი 10 წუთში – დაუმატეთ ქვაბში მხოლოდ 2 ინგრედიენტი!
12:35 / 24-05-2016
ვის არ უყვარს მოხარშული სიმინდი? მაგრამ საათობით მისი ხარშვა ცოტა მოსაბეზრებელია. სეზონი ახლოვდება და ზუსტად ის დროა, რაღაც განსაკუთრებული ვისწავლოთ. იმისათვის, რომ სიმინდი მალე მოიხარშოს, იყოს რბილი და წვნიანი, მიჰყევით ჩვენს ინსტრუქციას.
აიღეთ ერთი მუჭა საზამთროს კურკა და ჩაყარეთ ის მდუღარეში: შედეგი გაგაოცებთ!
16:30 / 18-05-2016
თავად საზამთრო რომ ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის და ამასთან, უგემრიელესია – ეს ყველამ კარგად ვიცით, მაგრამ ის, რომ მისი კურკები არასოდეს უნდა გადაყაროთ, ალბათ, ჯერ არ გსმენიათ.
როგორ მოვამზადოთ იტალიური ფუნთუშები 10 წუთში!
15:32 / 17-05-2016
ფუნთუშები რძეზე – როცა ჩაისთან რაღაც გემრიელი გინდა და ცოტა დრო გაქვს...
მარწყვი ჟელეში – ამაზე გემრიელი და მსუბუქი ნამცხვარი არ არსებობს!
17:54 / 16-05-2016
სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.
კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
14:42 / 14-05-2016
კერძების მომზადება ერთგვარი რიტუალია. მათი მომზადებისას გარკვეული წესების დაცვაა საჭირო. გამოცდილმა დიასახლისმა ზუსტად იცის, როგორი თანმიმდევრობით იმოქმედოს კულინარული შედევრის შესაქმნელად.
ეს 8 პროდუქტი მუდმივად უნდა იყოს თქვენს მაცივარში
12:37 / 13-05-2016
ჯანსაღ კვებაზე შექმნილი ბესტსელერების ავტორმა დევიდ ზინჩენკომ  New York Times-ში 8 პროდუქტის შესახებ გამოაქვეყნა სტატია. ეს პროდუქტები თითქმის ყოველდღე უნდა მიირთვათ.
ყაბაყის ნავები სოსისით - მზამზარეული რეცეპტი "ნიკორასგან"
16:05 / 12-05-2016
კომპანია ”ნიკორა” და  ”პალიტრანიუსი” ერთად ძალიან საინტერესო პროექტს ამზადებენ.
რუსი კონდიტერის მიერ შექმნილი მარმარილოს ტორტები, რომელმაც მსოფლიო დაიპყრო!
15:23 / 12-05-2016
რუსი კონდიტერი ოლგა ნოსკოვა ქმნის ტკბილეულს, რომელიც მარმარილოსგან გამოქანდაკებულს ჰგავს! ტორტი-ხელოვნების ნიმუშებით მან მსოფლიო აალაპარაკა!
ეს საოცარი დესერტი "ტირამისუს" დაგავიწყებთ – ის 1000-ჯერ გემრიელია
16:17 / 10-05-2016
დღეიდან ეს დესერტი თქვენი სისუსტე გახდება. ძალიან დიდია ცდუნება, გააკეთოთ ის ხშირად. როცა ტკბილი ძალიან გინდათ, გამოიყენეთ ეს რეცეპტი – უმარტივესია და უგემრიელესი.
ოქროს რეცეპტი: ამის შემდეგ ოლადების სხვაგვარად მომზადება აღარ მოგინდებათ!
14:35 / 09-05-2016
მთავარია, მოამზადოთ კარგი ტაფა, ისეთი, რომელიც არ იკრავს. სასურველია, ოლადები მშრალ ტაფაზე, ზეთის გარეშე გამოცხვეს: სწორედ ამაშია ფუმფულა ამერიკული ბლინების – ფანქეიქების საიდუმლო.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
252627282930 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31