პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ის, რაც ყველა დიასახლისმა უნდა იცოდეს - პროდუქტების შენახვის წესები და ვადები
14:12 / 18-12-2014
ყველა პროდუქტს თავისი შენახვის წესები აქვს. არის პროდუქტები, რომელთა მაცივარში შენახვა არ არის რეკომენდებული.
რას ვყიდულობთ "ზეთის" სახელწოდებით - ეს ყველა დიასახლისმა უნდა იცოდეს
14:43 / 17-12-2014
მცენარეული ზეთების ეტიკეტებზე უამრავ ლამაზ სიტყვას ამოიკითხავთ. სამწუხაროდ, ამ სიტყვებში რეკლამის მეტი არაფერია.
რა კავშირია ბარბარობასა და ლობიანებს შორის?
11:12 / 17-12-2014
17 დეკემბერს, წმიდა დიდმოწამე ქალწულის, ბარბარეს ხსენების დღეს ლობიანებს აცხობენ. რა კავშირშია ეს ტრადიცია დღესასწაულთან?
3 სახის საოცარი ცომი კეფირით
16:09 / 16-12-2014
ცომი უნდა დაასხათ ტაფაში და დაამატოთ გულსართს
სალათა "საახალწლო სანთლები"
14:00 / 14-12-2014
ცეცხლის ალი წითელი ბულგარული წიწაკაა. ბოლოს სალათა მოვრთოთ ბროწეულის მარცვლებით
კლასიკური ფრანგული კრეპები
14:51 / 13-12-2014
გამოდის დაახლოებით 25 საშუალო ზომის კრეპი.
მადისაღმძვრელად დაბრაწული კარტოფილის კატლეტები
13:34 / 12-12-2014
მზა კატლეტები შეწვით საფანელში და ზეთიან ტაფაზე
სწრაფად მოსამზადებელი ფუნთუშები უცხიმოდ
15:52 / 11-12-2014
ამ შესანიშნავ ფუნთუშებს შეგიძლიათ სხვადასხვა ინგრედიენტი დაამატოთ - ყველი, პროვანსული სუნელები, ქიშმიში, შოკოლადი... შედეგი მაინც შესანიშნავი გამოდის
 26 კულინარიული საიდუმლო, რომელიც სამუდამოდ შეგაყვარებთ სამზარეულოს
14:39 / 11-12-2014
ყველაფერი ბევრად იმაზე მარტივადაა, ვიდრე თქვენ გგონიათ...
როგორი კერძებით, რა სახის სუფრის დიზაინით და სად უნდა შევხვდეთ დამდეგ 2015 წელს
11:27 / 11-12-2014
ახალი წლის დადგომამდე ორ კვირაზე ცოტა მეტი დრო დარჩა, მაგრამ საახალწლო სამზადისი ნელ-ნელა ძალაში შედის.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31