პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
20 შემთხვევა, როცა ძმარი შეუცვლელია
14:55 / 27-04-2017
ძმარი ყველა ოჯახში მოიძებნება, მისი გამოყენების უჩვეულო წესებს კი ჩვენ გასწავლით.
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ჩახოხბილი უძველესი, ტრადიციული რეცეპტით
15:14 / 20-04-2017
ჩახოხბილი უძველესი ქართული კერძია. მისი სახელწოდება ხოხობს უკავშირდება და ჩაშუშულ ხოხობს აღნიშნავს.
როგორ და რა რაოდენობის კვერცხი და პასკა უნდა ჭამოთ - ექიმი-ენდოკრინოლოგის რჩევა
13:01 / 15-04-2017
ქრისტიანები აღდგომას კვერცხითა და პასკით ეგებებიან. პასკას სააღდგომოდ საგანგებოდ აცხობენ და იესო ქრისტეს აღდგომის რწმენის ნიშნად მიირთმევენ, რადგანაც იგი იმ მთის სიმბოლოა, რომელზეც ჯვარს აცვეს ქრისტე. ის ასევე აღდგომის სიხარულისა და ქრისტიანთა ერთობის სიმბოლოცაა.
ყველაზე ორიგინალური იდეა სააღდგომოდ - გაახვიეთ კვერცხი ფერად ქსოვილში და ნახეთ შედეგი! (+ვიდეო)
12:10 / 10-04-2017
აღდგომა რამდენიმე დღეშია და ტრადიციისამებრ, ხვალ, წითელ პარასკევს კვერცხი უნდა შევღებოთ. რა თქმა უნდა, ჩვენს სააღდგომო სუფრაზე კვერცხი, ძირითადად, წითელი იქნება, თუმცა მის გასამრავალფეროვნებლად ეს იდეა გამოგადგებათ.
როგორ შევღებოთ კვერცხები ხახვის ფურცლებით
11:49 / 05-04-2017
საქართველოში სააღდგომოდ ენდრო ყველგან იყიდება და კვერცხების შეღებვა პრობლემას არ წარმოადგენს, მაგრამ უამრავ ჩვენს თანამემამულეს საზღვარგარეთ ენდროს შოვნა უჭირს.
9 დაუჯერებელი მიზეზი, რომ ყოველდღე ძილის წინ ნიახური უნდა მიირთვათ
15:05 / 03-04-2017
სპეციალისტების რჩევით, უნდა მიირთვათ ნიახურის ღეროები, რადგან ყველაზე მეტი სასარგებლო ნივთიერება სწორედ მასშია.
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია: რომელი პროდუქტი რა დროს უნდა მივირთვათ (+ ინფოგრაფიკა)
14:37 / 03-04-2017
მიუხედავად იმისა, რომ ეს პროდუქტები სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, მათი სხვადასხვა დროს მიღება შესაძლოა ჯანმრთელობაზე უარყოფითად აისახოს.
დაავადებების 66 % იკურნება საკვებით! აი, რა უნდა იყიდოთ
13:02 / 01-04-2017
ბულგარელი გენეტიკოსი, პროფესორი ქრისტო მემერსკი 63 ქვეყნის 200 უნივერსიტეტში კიხულობს ლექციებს მისი აზრით, სიბერე ეს დაავადებაა.
ყავის სარგებლობა და არომატი რამდენიმეჯერ გაიზრდება, თუკი მას ამ საიდუმლო ინგრედიენტს დაუმატებთ!
12:18 / 28-03-2017
თუკი ყავა გიყვართ და მის გარეშე დღეს ვერ იწყებთ, თქვენთვის სასიხარულო სიახლე გვაქვს. მრავალრიცხოვანი კვლევის შედეგად ნაპოვნია იდეალური ინგრედიენტი, რომელიც ამ მატონიზირებელ სასმელს კიდევ უფრო სასარგებლოსა და გემრიელს ხდის.
"საქართველოს კულინარიული ატლასი"
10:33 / 27-03-2017
კულტურათა გზაჯვარედინზე თავმოყრილი ყველა გემო, ტრადიცია და უამრავი რეცეპტი ერთ წიგნში
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი