პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ფასი:  7000 $
ფასი:  4250 $
ფასი:  2500 $
ფასი:  4700 $
ფასი:  300 $
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
გემრიელი სალათა დაბრაწული პურებით
12:30 / 27-08-2014
ავურიოთ და ზემოდან მოვაყაროთ პურის კრუტონები
იტალიური ტირამისუ კვერცხის გარეშე
11:02 / 26-08-2014
ამ გემრიელი დესერტის დასამზადებლად სულ რაღაც ნახევარი საათი დაგჭირდებათ
ათასფენა დესერტი მხოლოდ ვაშლით
11:21 / 25-08-2014
გამოაცხეთ 170- 180 გრადუსზე 30-40 წუთით. თავზე ფუნჯით გადაუსვით თავისივე კარამელიზებული წვენი
საზაფხულო ტორტი "ტროპიკელი ქალი"
15:49 / 23-08-2014
ხილი რაც მეტი იქნება, უკეთესია, უხდება მომჟავო არომატები.
საზამთროს სანგრი - ცივი და გემრიელი
15:59 / 22-08-2014
ასერვირების წინ ჭიქებში ჩავყაროთ ყინულის კუბები, დავასხათ ცივი სანგრია და საზამთროს თხელი ნაჭრებით მოვრთოთ
მარილი - დიასახლისების საუკეთესო დამხმარე
15:30 / 21-08-2014
სადილის მომზადება მარილის გარეშე წარმოუდგენელია. აღმოჩნდა, რომ მისი როლი შინაურულ საქმეებში უმნიშვნელოვანესია. გთავაზობთ რამდენიმე მარტივ, მაგრამ ძვირფას რჩევას.
სახლში გამომცხვარი ბლითები
13:29 / 21-08-2014
ამ რეცეპტით მომზადებული ბლითები ძალიან მოეწონებათ ბავშვებს
ყველიანი ბლინები - უგემრიელესი საუზმე
11:39 / 20-08-2014
მზა ბლინებს გადავუსვათ კარაქი - ძალიან უხდება
თევზი პამიდვრითა და ბარდით - უგემრიელესი და ადვილად მოსამზადებელი
11:46 / 19-08-2014
ამ კერძის მომზადებას დაახლოებით 40 წუთი სჭირდება, თუმცა ძალიან გემრიელია... აუცილებლად სცადეთ...
კიევური ტორტი - ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტი
11:16 / 18-08-2014
მოსართავად შეგვიძლია გამოვიყენოთ თხილი ან თეთრი კრემი
არქივის კალენდარი