პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
კივის "ტყემალი" - უჩვეულო და ძალიან გემრიელი საწებელი
17:03 / 27-02-2015
კივის "ტყემალი" განსაკუთრებული გემოთი და არომატით გამოირჩევა. მისი მირთმევა შეიძლება როგორც თევზის, ისე ხორცის კერძებთან.
არაჟნიანი "კორჟიკები" - მოკითხვა ბავშვობიდან!
16:39 / 23-02-2015
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი.
შოკოლადის და ქოქოსის ტორტი
14:02 / 20-02-2015
მორთეთ თქვენი ფანტაზიით.
როგორ გავარკვიოთ კვერცხის ვარგისიანობა
12:26 / 20-02-2015
წყლიან მინის ჭურჭელში მოთავსებული კვერცხები დანომრილია:
გროგი - ბრიტანელი მეზღვაურების სასმელი
17:26 / 19-02-2015
გროგი ალკოჰოლური კოქტეილია, რომლის შემადგენლობაშიც აუცილებლად შედის რომი. მისი მკაცრი რეცეპტი არ არსებობს, შესაძლოა, იყოს ცხელიც და ცივიც, სანელებლებით ან მის გარეშე. მთავარია, შეურიოთ რომი!
როგორ გამოიყურება ფინჯანი ჩაი მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში (+ფოტო)
12:23 / 19-02-2015
როგორც ჩანს, ჩაი მთელ მსოფლიოში უყვართ, მაგრამ მისი მომზადებისა და სმის ტრადიცია ყველგან სხვადასხვანაირია.
იქნებით თუ არა ერთად - სამომავლო ურთიერთობის პერსპექტივა ასტროლოგიურ ჭრილში
11:24 / 18-02-2015
ნებისმიერი ასტროლოგი გეტყვით იმას, რომ წყვილებს შორის თავსებადობის საკითხი ზერელედ და მარტოოდენ მზის ზოდიაქოს ნიშნის ცოდნით არასოდეს განისაზღვრება.
ომლეტი ჭიქაში - რეცეპტი ყველაზე ზარმაცებისთვის
17:37 / 17-02-2015
მოგშივდათ, მაგრამ მზად არაფერი გაქვთ და მომზადებაც გეზარებათ? - რა თქმა უნდა, ამ დროს სწრაფი კვების ობიექტიდან რომელიმე მავნე პროდუქტის, ტკბილეულის, პურ-ფუნთუშეულის ჭამა უფრო ადვილია.
თეთრი შოკოლადის კრემი ტორტებისთვის
14:29 / 16-02-2015
გთავაზობთ უგემრიელესი კრემის რეცეპტს, რომელიც ტორტების გარდა, უხდება სხვა ტიპის ტკბილეულსაც (მოხარშულ ცომს, ფხვიერ ცომს და ა.შ.). გარდა ამისა, გამოდგება ფონდანტის ქვეშ წასასმელად.
პროდუქტები, რომლებიც შეგიძლიათ შეინახოთ მთელი ცხოვრება
12:58 / 16-02-2015
ხომ შეიძლება, მოულოდნელად სასურსათო კრიზისი შეიქმნას?! სამწუხაროდ, ასეთებიც ხდება. ამ დროს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, ვიცოდეთ, რომელ პროდუქტებს აქვთ შენახვის დიდი ვადა, რათა მოვიმარაგოთ.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
232425262728 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31