პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ჩანახი - კერძი, რომლის ხსენებაც კი მადისაღმძვრელია
14:43 / 19-04-2014
შედგით ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 30-40 წუთით, სანამ ხორცი არ მომზადდება.
სუპერცომი ხაჭაპურისთვის
13:24 / 19-04-2014
ძალიან რბილი და ფუმფულა ცომი ხაჭაპურისთვის
სუფლე - ტორტებისა და დესერტებისთვის
13:00 / 18-04-2014
ძალიან ნაზი, გემრიელი და მსუბუქი სუფლე, რომელიც შეგიძლიათ ტორტის ფენად გამოიყენოთ ან პირდაპირ მიირთვათ ხილთან ერთად.
სამეფო პასკა (კულიჩი) კვერცხის გულებით
11:19 / 17-04-2014
ამ რეცეპტით გამოდის 6-8 პასკა.
მარინადები მწვადებისთვის
11:49 / 16-04-2014
დათბა და ბუნებაში გასვლის დრო მოდის. ასეთ მომენტებს კი განსაკუთრებულად უხდება გემრიელი მწვადები.
როგორ დავჭრათ სადღესასწაულო სუფრის გასაფორმებლად ლიმონი?
17:22 / 15-04-2014
ლიმონი ძალიან უხდება სხვადასხვა კერძს... და არამარტო მისი წვენი. ამ ციტრუსით სადღესასწაულო სუფრის გაფორმებაც არ არის ცუდი იდეა.
ახალი ტყემლის საწებელი
14:18 / 15-04-2014
საბოლოო ჯამში, ტყემალი საკუთარი გემოვნებით უნდა შევანელოთ ნივრით, მწვანილით და სხვა სანელებლებით.
ქინძის სოუსი თევზისა და ხორცისთვის
11:33 / 14-04-2014
შეგვიძლია მივირთვათ თევზეულთან, ხორცეულთან, ჩავამატოთ წვნიანში.
ნამდვილი, ძველებური "ნაპოლეონი"
11:33 / 13-04-2014
წესით, ფირფიტებს კრემი სუფრასთან მიტანამდე ცოტა ხნით ადრე უსვამენ, რომ მან დარბილება ვერ მოასწროს და ხრაშუნა დარჩეს.
ტორტი-მუსი "მარწყვი შამპანურში" - სამეფო დესერტი
11:42 / 12-04-2014
მარწყვის ნაცვლად შეიძლება გამოვიყენოთ ანანასი.
არქივის კალენდარი
«« აპრილი 2014 »»
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1234