პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ფასი:  6000 $
ფასი:  3200 $
ფასი:  3700 $
ფასი:  1 $
ფასი:  3100 $
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
გრილზე შემწვარი ვარიები ჩინურად
15:02 / 18-09-2014
შემწვარი ქათამი გადმოვიღოთ, დავასვენოთ 5-7 წუთი, შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ წიწაკისა და მწვანილის ნარევი
ბრაუნი ლიმონით
10:01 / 17-09-2014
ბრაუნი შიგნიდან ოდნავ ნოტიო უნდა დარჩეს.
შოკოლადის კრემი ტორტებისა და ნამცხვრებისთვის
12:28 / 16-09-2014
მივიღებთ სქელ შოკოლადის კრემს, რომელიც შეგვიძლია წავუსვათ ტორტს, ეკლერებს და ა.შ.
როგორია თქვენი იდეალური უიქენდი - ზოდიაქოს ნიშნები, რომლებიც მოგზაურობასა და გართობაში შეგვეფერებიან
09:43 / 16-09-2014
გარეთ უკვე შემოდგომაა და მოახლოებული უიქენდის დასაგეგმად პარასკევი საღამო საუკეთესო პერიოდია.
ქათამი ლიმონით და თეთრი ღვინით
14:15 / 15-09-2014
დაახლოებით 40 წუთში მზად იქნება. იდეალურია ბრინჯის გარნირით. შეგვიძლია მოვაყაროთ მწვანილიც.
ხაჭოსა და მოცვის ტორტი
15:29 / 13-09-2014
მირთმევის წინ, გადმოიღეთ ფორმიდან, რამდენიმე წუთი დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ დაჭერით. მორთეთ სურვილისამებრ.
საშიში და დასაშვები ემულგატორების სია
11:00 / 13-09-2014
ყველამ კარგად ვიცით, რომ ბევრი პროდუქტი შეიცავს ემულგატორებს, საღებავებს და სხვა ხელოვნურ დანამატებს.
ფუმფულა "სირნიკები" საუზმისთვის
15:32 / 12-09-2014
მივირთვათ არაჟნით, მურაბით, თაფლით და ა.შ.
სოკოს ღვეზელი - მადისაღმძვრელი და ძალიან გემრიელი
11:42 / 11-09-2014
შეგვიძლია დავამატოთ მწვანილი (ოხრახუში, კამა) ან ცოტაოდენი მოხარშული ბრინჯი.
სუპ-ხარჩო ნიგვზით
14:05 / 10-09-2014
ძალიან გემრიელი და სასარგებლო კერძი
არქივის კალენდარი