პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ალუბლისა და ვაშლის კომპოტი ზამთრისთვის
14:24 / 19-07-2016
ალუბლისა და ვაშლისგან უგემრიელესი და ძალიან არომატული კომპოტი გამოდის. მისი მირთმევა შეგიძლიათ როგორც მაშინვე, ასევე შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ ზამთრის ცივი საღამოებისთვის.
იდეალური კარაქის კრემის მომზადების სუპერმარტივი მეთოდი!
13:50 / 16-07-2016
დესერტებისთვის უამრავი, სხვადასხვა სახეობის კრემის გამოყენაბაა შესაძლებელი, მაგრამ დღეს გასწავლით კლასიკური კარაქის კრემის მომზადების მომზადების ყველაზე მარტივ მეთოდს.
სუპერფუმფულა ქათმის კატლეტები ერთი ინგრედიენტის დამატებით!
15:04 / 15-07-2016
ფარშში დამატებული შვრიის ფანტელი არა მხოლოდ მოცულობაში ზრდის კატლეტებს, არამედ ბევრად წვნიანს ხდის მათ...კატლეტების მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღუმელში, ასევე ტაფაზე.
კვერცხი, შედედებული რძე, ფქვილი, კარაქი და 20 წუთში უგემრიელესი რულეტი ჩაისთვის მზად არის!
17:29 / 12-07-2016
ბისკვიტის რულეტი ხაჭოს გულსართით – შესანიშნავი ნამცხვარი, რომელიც სადღესასწაულო სუფრასაც დაამშვენებს. არადა, მზადდება ძალიან მარტივად და სწრაფად.
გამომცხვარი სულგუნი ბოსტნეულით- დაბალკალორიული,გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი
11:00 / 11-07-2016
ზაფხულია და ალბათ ყველა ჩვენგანს სურს კარგ ფორმაში იყოს. უკვე დედაქალაქი იცლება და ყველა ზღვის სანაპიროზე გადაინაცვლებს.
როგორ გავაკეთოთ 3-ჯერ უფრო გემრიელი ტოლმა: #1 კერძი თქვენს სუფრაზე!
13:54 / 08-07-2016
გთავაზობთ ტრადიციული და ყველასათვის კარგად ცნობილი კერძის მომზადების განსხვავებულ ვარიანტს! ღუმელში მომზადებული ტოლმა უდავოდ განსხვავებული და ძალიან გემრიელია.
საოცრად გემრიელი კიევური ტორტი "აკილეჟნა"
16:41 / 29-06-2016
ნაზი, ხრაშუნა, ზომიერად ტკბილი და ძალიან გემრიელი - ცნობილი დესერტის კიდევ ერთი რეცეპტი!
კატლეტები ბერძნულად – კეფტედესი
15:28 / 23-06-2016
კეფტედესის კატლეტებს ბერძნები, ტრადიციულად, პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან, "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა კერძს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებს.
ამ რეცეპტით პიცას ხშირად გამოაცხობთ ხოლმე, რადგან ის სახელდახელოდ მზადდება და უგემრიელესია
16:20 / 20-06-2016
პიცის ეს რეცეპტი ბევრ მშობელს მოეწონება, რადგან ის ხაჭოსგან მზადდება და შესაბამისად გემრიელთან ერთად სასარგებლოც არის.
ნაღები, მარწყვი და ფხვიერი ნამცხვარი: არ მოამზადო სეზონზე ასეთი ტორტი – დანაშაულია!
18:08 / 16-06-2016
მარწყვი ნაღებში – ეს ყოველთვის საოცარი დესერტია! ხოლო თუკი გემოს ამ კლასიკას ტორტის ფორმას მივცემთ, წარმოდგენაც კი გაგიჭირდებათ, რა გემრიელობა შეიძლება გამოვიდეს...
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
27282930 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31