პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
Captcha
Refresh Captcha
ყურადღება!!! რეგისტრაციისა და ავტორიზაციის გავლის შემდეგ აღარ მოგიწევთ დაცვის კოდისა და სხვა ინფორმაციის მითითება!
ყურადღება! გთხოვთ, დაიცვათ ეთიკისა და ზრდილობის ნორმები!
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ფაფუკი კექსი ხაჭოთი
15:49 / 30-01-2015
ეს არის ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი, ყველაზე ფაფუკი და არომატული კექსი, ამასთან, ნაკლებკალორიული.
მან სამი მარტივი ინგრედიენტი შეურია, რომ მსოფლიოში საუკეთესო დესერტი მოემზადებინა
16:49 / 27-01-2015
თვლით, რომ ნაყინი მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი დესერტია? - მაშინ აუცილებლად შეეცდებოდით მის სახლში მომზადებას. თუმცა "საშინაო" ნაყინის ზოგიერთი რეცეპტი საკმაოდ რთულია და მათი მომზადება დიდ ენერგიასა და დროს მოითხოვს, მაგრამ არა ეს...
უგემრიელესი ტორტი "ეკლერი", გამოცხობის გარეშე
14:28 / 26-01-2015
შოკოლადის წასმამდე ნამცხვარი გადაიტანეთ შესაბამისი ზომის თეფშზე. კვლავ შეაბრუნეთ მაცივარში რამდენიმე საათი.
სახლში მომზადებული დონატები- ფუმფულა და გემრიელი
13:06 / 25-01-2015
გადავიტანოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, ზედმეტი ცხიმისგან დასაწდობად. ამის შემდეგ ამოვავლოთ გამდნარ, შეგრილებულ შოკოლადში
ბროწეულის წვენში ჩაშუშული ქათამი
14:48 / 23-01-2015
მიირთვით ბრინჯთან ერთად, მოაყარეთ ქინძი და ბროწეულის მარცვლები.
როგორ მოვამზადოთ ერბოკვერცხი ტაფის გარეშე (+ვიდეოგაკვეთილი)
11:17 / 22-01-2015
აღმოჩნდა, რომ შესაძლებელია, მოხარშული კვერცხის სასარგებლო თვისება შევუთავსოთ ერბოკვერცხის არაჩვეულებრივ გემოს.
ბარდის სუპი შებოლილი ნეკნებით
15:22 / 21-01-2015
თეფშებზე გადმოღებისას დაამატეთ გახუხული პურის კუბები
შოკოლადის ნამცხვარი პიტნის კრემით, ფქვილის გარეშე
16:00 / 20-01-2015
მზა ტორტი დაჭერით კვადრატებად, გააფორმეთ შოკოლადით და პიტნით
ფენოვანი ცომის მილები ბეზეს კრემით
16:49 / 19-01-2015
მიღებული კრემი საკონდიტრო ტომრით ჩადეთ მზა მილებში. შეინახეთ მაცივარში, მაგრამ არაუმეტეს 24 საათისა
ნამდვილი თურქული რახათ-ლუხუმი
15:50 / 17-01-2015
საღებავის ნაცვლად სიროპს ფერი შეგიძლიათ ხილის საშუალებით მისცეთ.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
262728293031 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28