კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
6 შეცდომა ჩაქაფულის მომზადებისას - რაში ცდებიან დიასახლისები
11:24 / 29-04-2016
ჩაქაფული აღდგომის დღესასწაულისთვის ერთ-ერთი ტრადიციული კერძია. მის მომზადებას დიდი ფილოსოფია არ სჭირდება და რეცეპტიც ყველასთვის ხელმისაწვდომია.
პასქა ქიშმიშით და ცუკატებით - გამოცდილი რეცეპტი
14:25 / 22-04-2016
აღდგომა წარმოუდგენელია სააღდგომო პასქის გარეშე. გთავაზობთ პასქის გემრიელ და გამოცდილ რეცეპტს. მისი მომზადებისას ქიშმიშთან ერთად გამოიყენება ნებისმიერი ჩირი და ცუკატები. შეგვიძლია ასევე მოვრთოთ სხვადასხვა სახის მინანქრით.
ყველამ, ვისაც მაკარონი უყვარს, ეს ხრიკი უნდა იცოდეს! რადგან იგი თითქმის არავინ იცის
14:38 / 21-04-2016
არასწორი მომზადებით ისეთი მარტივი კერძის გაფუჭებაც კი შეიძლება, როგორიც მაკარონია. შესანიშნავი გემოს მისაღწევად მხოლოდ რამდენიმე მნიშვნელოვანი დეტალის ცოდნაა საჭირო.
მარტივი ტირამისუ. საყვარელი დესერტი ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან
12:41 / 21-04-2016
ტირამისუ – დესერტია, რომელიც ყველაზე მეტად ამაღლებს განწყობას ნაღების კრემის საოცრად ნაზი არომატით.
ჩაშუშული კომბოსტოს უნიკალური რეცეპტი – პოპულარული კერძი ერთი პატარა საიდუმლოთი
14:15 / 20-04-2016
თუ ამ ყველასათვის ნაცნობ კერძს რამდენიმე კომპონენტს დაუმატებთ, უგემრიელეს და ძალიან ნოყიერ სადილს მიიღებთ... აუცილებლად სცადეთ ეს რეცეპტი, ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება.
როგორ მოვამზადოთ განსაკუთრებული სააღდგომო პასკა - აუცილებლად გასათვალისწინებელი რჩევები გამოცდილი კონდიტერისგან
14:31 / 18-04-2016
აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის მოახლოებასთან ერთად, ოჯახებში სადღესასწაულო მზადება, სამზარეულოებში კი, ტრადიციული ფუსფუსი იწყება.
შეღებილი კვერცხები რომ დიდი ხნით შეინახოთ - მარტივი ხერხი
11:28 / 18-04-2016
მალე აღდგომის დღესასწაული დადგება, შეღებილი კვერცხები სამზარეულოს "დაიპყრობს".
მოცხარის ღვეზელი ბებიის რეცეპტით!
15:41 / 16-04-2016
ტკბილი ფხვიერი ცომი და ოდნავ მომჟაო კრენკრის გულსართი – საოცრად გემრიელი შეხამება გამოდის.
ასე დამარინადებული კიტრი ჯერ არ გაგისინჯავთ – არადა, სულ მარტივად მზადდება!
17:29 / 14-04-2016
ეს ჩინური წესით შენელებული კიტრია, რომელიც საოცრად უხდება ხორციან კერძებს და თევზეულს... აუცილებლად სცადეთ, მით უმეტეს, რომ მარტივად მოსამზადებელია...
12 პროდუქტი, რომელიც სახეხზე უნდა გაიხეხოს, ამის შესახებ ცოტამ თუ იცის
15:21 / 12-04-2016
ყველაზე ხშირად რას ხეხავთ სახეხზე, სტაფილოს და ყველს? აღმოჩნდა, რომ სახეხს უფრო ფართო გამოყენება აქვს, აი, კიდევ რისი გახეხვა შეიძლება...
არქივის კალენდარი