კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
საახალწლო საცივი - გამოცდილი რეცეპტი
16:06 / 20-12-2014
სუფრაზე მიტანის წინ მოასხით გამოწურული ზეთი.
ის, რაც ყველა დიასახლისმა უნდა იცოდეს - პროდუქტების შენახვის წესები და ვადები
14:12 / 18-12-2014
ყველა პროდუქტს თავისი შენახვის წესები აქვს. არის პროდუქტები, რომელთა მაცივარში შენახვა არ არის რეკომენდებული.
რას ვყიდულობთ "ზეთის" სახელწოდებით - ეს ყველა დიასახლისმა უნდა იცოდეს
14:43 / 17-12-2014
მცენარეული ზეთების ეტიკეტებზე უამრავ ლამაზ სიტყვას ამოიკითხავთ. სამწუხაროდ, ამ სიტყვებში რეკლამის მეტი არაფერია.
რა კავშირია ბარბარობასა და ლობიანებს შორის?
11:12 / 17-12-2014
17 დეკემბერს, წმიდა დიდმოწამე ქალწულის, ბარბარეს ხსენების დღეს ლობიანებს აცხობენ. რა კავშირშია ეს ტრადიცია დღესასწაულთან?
3 სახის საოცარი ცომი კეფირით
16:09 / 16-12-2014
ცომი უნდა დაასხათ ტაფაში და დაამატოთ გულსართს
სალათა "საახალწლო სანთლები"
14:00 / 14-12-2014
ცეცხლის ალი წითელი ბულგარული წიწაკაა. ბოლოს სალათა მოვრთოთ ბროწეულის მარცვლებით
კლასიკური ფრანგული კრეპები
14:51 / 13-12-2014
გამოდის დაახლოებით 25 საშუალო ზომის კრეპი.
მადისაღმძვრელად დაბრაწული კარტოფილის კატლეტები
13:34 / 12-12-2014
მზა კატლეტები შეწვით საფანელში და ზეთიან ტაფაზე
სწრაფად მოსამზადებელი ფუნთუშები უცხიმოდ
15:52 / 11-12-2014
ამ შესანიშნავ ფუნთუშებს შეგიძლიათ სხვადასხვა ინგრედიენტი დაამატოთ - ყველი, პროვანსული სუნელები, ქიშმიში, შოკოლადი... შედეგი მაინც შესანიშნავი გამოდის
 26 კულინარიული საიდუმლო, რომელიც სამუდამოდ შეგაყვარებთ სამზარეულოს
14:39 / 11-12-2014
ყველაფერი ბევრად იმაზე მარტივადაა, ვიდრე თქვენ გგონიათ...
არქივის კალენდარი