კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ბლინის ტორტი მარწყვით - საოცარი დესერტი!
14:08 / 26-03-2015
ზემოდან გადაუსვით არაჟნის კრემი და მორთეთ მარწყვით. გააჩერეთ მაცივარში 1-2 საათი
იდეალური ბლინების მომზადების 10 საიდუმლო, რომელიც აქამდე არავინ იცოდა
12:19 / 25-03-2015
ბლინები ყველას უყვარს, მაგრამ მათი მომზადება ბევრს არ ეხალისება...
უგემრიელესი შოკოლადის დესერტი 5 წუთში
11:01 / 24-03-2015
მოაფრქვიეთ კაკაო, გააფორმეთ კენკრით და მიირთვით. უხდება ნაყინიც
როგორ მივიღოთ 4 ფორთოხლისგან 9 ლიტრი წვენი
15:09 / 23-03-2015
როგორ მივიღოთ 4 ფორთოხლისგან 9 ლიტრი წვენი? - შეუძლებლად გეჩვენებათ? - მიჰყევით ჩვენს რჩევებს და თავად დარწმუნდებით, რომ შეუძლებელი არაფერია.
ყველაზე სასარგებლო პროდუქტები საუზმისთვის
16:17 / 19-03-2015
იმისათვის, რომ თავი კარგად იგრძნოთ, აუცილებელია, კვების სწორი რეჟიმი დაიცვათ. არავითარ შემთხვევაში არ უნდა თქვათ უარი საუზმეზე, რადგან ის ყველაზე მნიშვნელოვანია რაციონში.
ბერლინური ფუნთუშები, რომლის გემო არასოდეს ავიწყდებათ!
12:23 / 19-03-2015
ფუნთუშები გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე, ჩაჭერით მაკრატლით და გულში ჩაუდეთ მოხარშული კრემი ან ჯემი.
კარტოფილი ქოთანში - მარტივად მოსამზადებელი კერძი, რომელიც ყველას მოსწონს
14:03 / 17-03-2015
შეეცადეთ, ძალიან მჭიდროდ არ ჩაალაგოთ კარტოფილის ფენები, რადგან სოუსის დამატების შემდეგ მოცულობაში იმატებს.
ბატიბუტი (პოპკორნი) კარამელის არომატით
15:31 / 16-03-2015
ყველას მოგვიმზადებია შინ პატარას თუ დიდის საყვარელი სასუსნავი ბატიბუტი, თუმცა, ძირითადად, მარილიანი. კარამელიანი პოპკორნიც არანაკლებ გემრიელია და ის საღამოს, ფილმის ყურებისას კარგ "კომპანიონობას" გაგიწევთ.
ფარშირებული წიწაკა ნიგვზიანი სოუსით
14:41 / 13-03-2015
ინგრედიენტები: ტკბილი წიწაკა, წითელი - 4-6 ცალი, მოხარშული ბრინჯი - 4-5 ს, ნიორი - 5 კბილი
ყველაზე წუწურაქი ზოდიაქოს ნიშნები
11:33 / 13-03-2015
თქვენი აზრით, სად გადის ზღვარი ხელმომჭირნეობასა და წუწურაქობას შორის? იცით თუ არა, რომ სიძუნწემ, რომელსაც ესა თუ ის ინდივიდი მარტოოდენ "გონივრულ ეკონომიას" უწოდებს, შესაძლოა, საკმაოდ სერიოზულ ფსიქოლოგიურ პრობლემებამდეც კი მიიყვანოს ადამიანი?
არქივის კალენდარი