კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ყველაზე წვნიანი და ფაფუკი ქათმის კატლეტები ბრინჯის გარნირით
10:09 / 12-02-2016
უცხიმო ქათმის ხორცისა და სხვადასხვა ბოსტნეულის შეხამებით საოცრად ნაზი და წვნიანი კატლეტები გამოდის, ძალიან უხდება ბრინჯის გარნირს.
ამის შემდეგ კექსს მხოლოდ ასე მოამზადებთ! დაგჭირდებათ მხოლოდ 3 ინგრედიენტი
14:03 / 11-02-2016
მარტივ და უგემრიელეს კექსს არ სჭირდება არც ფქვილი და არც შაქარი. შესაბამისად, აბსოლუტურად უვნებელია წონისთვის.
მკითხველის რეცეპტი: ბურვაკის ბარკალი ღია ცეცხლზე
12:16 / 10-02-2016
სოფია მარგველაშვილი ჩვენი ერთგული მკითხველია და ხშირად გვიგზავნის საკუთარი შედევრი კერძების ფოტოებს.
სუპერრეცეპტი შეფ-მზარეულებისგან: ჟელეს ტორტი გამოცხობის გარეშე
15:20 / 08-02-2016
ეს მსუბუქი ტორტი მარტივად მზადდება, არ ცხვება და აქვს ლაიმის საოცარი არომატი. 100 გრ შეიცავს: 247.78 კკალ; 5.74 ცილას; 12.55 ცხიმს; 25.60 ნახშირწყლებს.
შოკოლადის ნამცხვარი ანა კოსტავას რეცეპტით
14:07 / 07-02-2016
სოციალურ ქსელებში უკვე კარგად ცნობილი ანა კოსტავა ხშირად გვანებივრებს საკუთარი შედევრებით. ამჯერად შოკოლადის ნამცხვრის უმარტივეს რეცეპტს გვიზიარებს. კვირა საღამო ზუსტად ის დროა, ჩაისთვის და მეგობრული საღამოსთვის მოამზადოთ ეს არაჩვეულებრივი დესერტი.
რჩევები 98 წლის ბებოსგან: ტოლმა რომ "სამეფო" გამოგივიდეთ
14:52 / 06-02-2016
ტოლმა კავკასიელი ხალხის უსაყვარლესი კერძია და მის წარმოშობაზე მეზობელი სომხეთი და აზერბაიჯანი დღემდე დაობს. ტოლმა უყვართ საქართვლოშიც.
იდეალური კარტოფილის პიურეს მომზადების წესები
16:00 / 04-02-2016
ჩვენ ყველას გვიყვარს და სიამოვნებით ვამზადებთ გარნირად ამ კერძს.
შოკოლადის ტორტი "არაბული ზღაპრები"
14:27 / 03-02-2016
რჩევა: იმისათვის, რომ კრემი ბისკვიტს კარგად გაუჯდეს, მომზადებული ტორტი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი იმავე დროით შედგით მაცივარში.
სანდოა თუ არა მარკეტებში ნაყიდი ქიშმიში და ჩირი
16:41 / 02-02-2016
ჩირი ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო ნუგბარად ითვლება და მშობლებიც ცდილობენ, არ მოაკლონ შვილებს.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29