კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
რას წარმოადგენს კაიმაღი, რომელმაც სააკაშვილს აწყინა - აჭარის ოჯახური სამზარეულო
14:15 / 03-08-2015
აჭარული კერძი კაიმაღი, რომელიც საინფორმაციო საშუალებებიდან მთელი დღის განმავლობაში ისმის, ბევრისთვის უცნობია.
როგორ გამოვაცხოთ საუკეთესო შუ?
13:13 / 03-08-2015
გაითვალისწინეთ ჩვენი რჩევები და ყოველთვის გექნებათ საუკეთესო შედეგი
ატმის ლიმონათი 10 წუთში
16:40 / 31-07-2015
მოამზადეთ ნატურალური და არომატული ლიმონათი სახლში მარტივად.
29 საიდუმლო, რომელიც მხოლოდ შეფ-მზარეულებმა იციან - რჩევები გემრიელი კერძების მოსამზადებლად
16:30 / 30-07-2015
კერძების გემრიელად და ლამაზად მომზადება ნებისმიერს შეუძლია, მთავარია მონდომება. ახლობლების შექება რომ დაიმსახუროთ, უნდა იცოდეთ რამდენიმე საიდუმლო, რომელსაც ცნობილი შეფ-მზარეული გაგიზიარებთ.
ცომი განსხვავებულად და ძალიან სწრაფად
14:22 / 30-07-2015
ყველაზე გემრიელი და სწრაფი ცომის რეცეპტი.
სოკოს ტოლმა პომიდვრით
11:04 / 29-07-2015
ხარშეთ 15-20 წუთი, სანამ კომბოსტო კარგად არ დარბილდება.
განსხვავებული ღვეზელები
13:47 / 28-07-2015
თითოეულ ღვეზელში ჩაასხით 0,5 ს.კ. ნახარში, შედგით ისევ ღუმელში და დაასრულეთ ცხობა
უგემრიელესი ნამცხვარი ვაშლით და ცუკატებით
15:36 / 27-07-2015
გაგრილებულს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
უგემრიელესი ალუბლის ნამცხვარი
14:28 / 25-07-2015
ფოტოინსტრუქცია დაგეხმარებათ უფრო მარტივად გააკეთოთ ეს ისედა ძალიან მარტივი ნამცხვარი...
მან უბრალოდ ბანანი და კვერცხი აურია ერთმანეთში - და საოცარი საუზმე გამოუვიდა
13:01 / 24-07-2015
თუ რთული რეცეპტებით კერძების მზადება თქვენი სტიქია არ არის, ეს მეთოდი ნამდვილად მოგეწონებათ.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#8
03 / 08 / 2015
ბომონდი#8
03 / 08 / 2015
გამოკითხვა
რომელ რუბრიკას კითხულობთ ყველაზე ხშირად marao.ge-ზე
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2728293031 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31