კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
რითი ვიკვებოთ ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით რომ ჯანმრთელები ვიყოთ
13:29 / 10-12-2016
ასტროლოგია ადამიანების ფსიქოტოპის შესწავლასთან ერთად მათ ფიზიოლოგიურ და ბიოლოგიურ განვითარებსაც სწავლობს.
რა პროდუქტები შეგვიძლია ვიყიდოთ ახალ წლამდე წინასწარ
13:06 / 10-12-2016
ახალ წლამდე ცოტაღა დარჩა და სამზადისი ნელ-ნელა ძალაში შედის. თუ მუშაობთ და საახალწლო სუფრისთვის პროდუქტების ყიდვა ყოველთვის ბოლო წუთებში გიწევთ, გეცოდინებათ, რამდენად დამღლელი და ძნელია ეს პროცესი. მაღაზიები და ბაზრები ხალხითაა სავსე, ქუჩებში გადაადგილება ჭირს, სალაროებთან უსასრულო რიგია და ბევრ პროდუქტზე ფასებიც მატულობს...
მანდარინის კანის უნიკალური სამკურნალო თვისებები
21:17 / 09-12-2016
ვის არ უყვარს მანდარინი? ალბათ ასეთი ხალხი ძალიან ცოტაა.
როგორ უნდა გააფორმოთ სუფრისთვის ჩირისა და ჩურჩხელის "ასორტი"
16:37 / 08-12-2016
საახალწლო სუფრა ჩირისა და ჩურჩხელის გარეშე წარმოუდგენელია. ეს გემრიელობები ხომ შემოდგომა-ზამთრის სუფრის ნამდვილი მშვენებაა. რა თქმა უნდა, ეს ნატურალური ნუგბარიც ისევე ლამაზად უნდა იყოს სუფრაზე წარმოდგენილი, როგორც სალათები ან დესერტი.
შინაური პური - ხრაშუნა ქერქით და ფუმფულა გულით
15:24 / 08-12-2016
მასთან ერთად ნივრიანი და მწვანილიანი კარაქი ნამდვილად მშვენიერი დამატება იქნება.
წითელი წიწაკა - ბედნიერების ჰორმონი: რისთვის არის სასარგებლო ეს პროდუქტი
20:14 / 07-12-2016
ჩინელი მკვლევარების მიერ ჩატარებული მასშტაბური კვლევის თანახმად, წითელი ცხარე წიწაკა სიცოცხლეს ახანგრძლივებს.
შეწვით ხორცი ბრაზილიურად: საუცხოო გემოსა და არომატის კარნავალი თქვენს საახალწლო სუფრაზე
14:48 / 03-12-2016
ბრაზილია - ხორცის მოყვარულებისთვის ნამდვილი სამოთხეა! აქ უყვართ და იციან, როგორ მოამზადოთ ხორცი: ხარშავენ, წვავენ, თუშავენ და ასე შემდეგ...
ყურადღებით იყავით, თუ ხორცის ხარშვისას დიდი რაოდენობით ქაფი ჩნდება
13:47 / 29-11-2016
როგორც წესი, ხორცს ცივ წყალს ვასხამთ და წამოდუღებისთანავე ვხდით ქაფს. წვნიანის ზედაპირზე დაგროვილი ქაფი აჭრილი ცილებია.
როდის არის ჩირი საეჭვო, რამდენად არის სასარგებლო და როგორ უნდა მოამზადოთ ჩირი
13:58 / 28-11-2016
ჩირი სამართლიანად ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო ნატურალურ ნუგბარად.
როგორ შევინახოთ მაცივარში პროდუქტი სწორად? 5 მნიშვნელოვანი წესი
10:04 / 28-11-2016
1899 წლის 8 აგვისტოს გამომგონებელმა ალბერტ მარშალმა - მინესოტადან, თავისი გამოგონება - მაცივარი დააპატენტა. ამის შემდეგ პროდუქტების შენახვის წესები სამუდამოდ შეიცვალა. დღეს მაცივრის გარეშე წარმოუდგენელია ნებისმიერი სამზარეულო.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
282930 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31