კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
"სირნიკები" შოკოლადის გულით - უგემრიელესი საუზმე
16:18 / 02-03-2015
ფქვილიანი ხელით აიღეთ ცოტა ხაჭო, გააბრტყელეთ, ცენტრში ჩაუდეთ შოკოლადის ნატეხი და მოუკარით თავი. შეწვით ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან.
საკვები პროდუქტების მაგია - ფულის მოსაზიდად, ნეგატივის გასაწმენდად და უსიამოვნებების თავიდან ასაცილებლად
15:24 / 02-03-2015
იცით, რომ პროდუქტები, რომლებიც სამზარეულოში გაქვთ, ჯადოსნური თვისებების მატარებლებია?
კივის "ტყემალი" - უჩვეულო და ძალიან გემრიელი საწებელი
17:03 / 27-02-2015
კივის "ტყემალი" განსაკუთრებული გემოთი და არომატით გამოირჩევა. მისი მირთმევა შეიძლება როგორც თევზის, ისე ხორცის კერძებთან.
არაჟნიანი "კორჟიკები" - მოკითხვა ბავშვობიდან!
16:39 / 23-02-2015
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი.
შოკოლადის და ქოქოსის ტორტი
14:02 / 20-02-2015
მორთეთ თქვენი ფანტაზიით.
როგორ გავარკვიოთ კვერცხის ვარგისიანობა
12:26 / 20-02-2015
წყლიან მინის ჭურჭელში მოთავსებული კვერცხები დანომრილია:
გროგი - ბრიტანელი მეზღვაურების სასმელი
17:26 / 19-02-2015
გროგი ალკოჰოლური კოქტეილია, რომლის შემადგენლობაშიც აუცილებლად შედის რომი. მისი მკაცრი რეცეპტი არ არსებობს, შესაძლოა, იყოს ცხელიც და ცივიც, სანელებლებით ან მის გარეშე. მთავარია, შეურიოთ რომი!
როგორ გამოიყურება ფინჯანი ჩაი მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში (+ფოტო)
12:23 / 19-02-2015
როგორც ჩანს, ჩაი მთელ მსოფლიოში უყვართ, მაგრამ მისი მომზადებისა და სმის ტრადიცია ყველგან სხვადასხვანაირია.
იქნებით თუ არა ერთად - სამომავლო ურთიერთობის პერსპექტივა ასტროლოგიურ ჭრილში
11:24 / 18-02-2015
ნებისმიერი ასტროლოგი გეტყვით იმას, რომ წყვილებს შორის თავსებადობის საკითხი ზერელედ და მარტოოდენ მზის ზოდიაქოს ნიშნის ცოდნით არასოდეს განისაზღვრება.
ომლეტი ჭიქაში - რეცეპტი ყველაზე ზარმაცებისთვის
17:37 / 17-02-2015
მოგშივდათ, მაგრამ მზად არაფერი გაქვთ და მომზადებაც გეზარებათ? - რა თქმა უნდა, ამ დროს სწრაფი კვების ობიექტიდან რომელიმე მავნე პროდუქტის, ტკბილეულის, პურ-ფუნთუშეულის ჭამა უფრო ადვილია.
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
232425262728 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31