კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ
დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
დიეტური დესერტი - ბანანის ჩიზქეიქი
11:15 / 03-07-2015
მათთვის, ვისაც ტკბილეული უყვარს, მაგრამ წონას უფრთხილდება.
12 შეცდომა, რომელსაც გამოცდილი დიასახლისებიც კი უშვებენ
14:02 / 02-07-2015
როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კერძები და ამასთან, არ დავუშვათ თუნდაც ელემენტარული შეცდომა; როგორ გავხადოთ საკვები ნამდვილად მადისაღმძვრელი და რაშია რესტორნის კერძების ხიბლი? - თუ თქვენ ჯერ კიდევ არ იცით პასუხები ამ კითხვებზე, ნახეთ ჩვენი რჩევები!
10 არაორდინარული იდეა, რომელიც დაგეხმარებათ, სწორად დაჭრათ, შეინახოთ და გამოიყენოთ ხილი
10:00 / 30-06-2015
ზაფხული – საოცარი პერიოდია, როცა ბოსტნეული, ხილი და კენკრა უამრავია. ამიტომაც ვიტამინების, მინერალებისა და სხვა სასარგებლო ნივთიერებების მომარაგებისთვის საუკეთესო პერიოდია.
უგემრიელესი შოკოლადის ტორტი ბევრი შოკოლადით
13:06 / 29-06-2015
დაუვიწყარი გემო და ბევრი, ბევრი შოკოლადი.
შოკოლადისა და არაჟნის ტორტი
14:49 / 27-06-2015
მადისაღმძვრელი დესერტი.
მჭადი - ბებოს რეცეპტით
15:27 / 26-06-2015
თუკი გსურთ, მჭადი ოქროსფერი და ფუმფულა გამოვიდეს.
ღუმელში გამომცხვარი ქათმის კერძი
14:06 / 25-06-2015
მადისაღმძვრელი კერძი შემწვარი ქათმით და კარტოფილით.
ყველაზე გემრიელი ეკლერები
14:54 / 24-06-2015
უგემრიელესი ეკლერები განსხვავებული კრემით.
ფუმფულა ოლადები ალუბლით
14:10 / 23-06-2015
უგემრიელესი ოლადების ახალი რეცეპტი.
ნაყინი - ბავშვობის გემო
11:17 / 22-06-2015
თუკი დიდი ხანია გენატრებათ იმ ნაყინის გემო, რომელსაც ბავშვობაში მიირთმევდით, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#7
01 / 07 / 2015
ბომონდი # 6
07 / 05 / 2015
გამოკითხვა
სად აპირებთ ამ ზაფხულს დასვენებას?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2930 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31