კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
კატლეტები ბერძნულად – კეფტედესი
15:28 / 23-06-2016
კეფტედესის კატლეტებს ბერძნები, ტრადიციულად, პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან, "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა კერძს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებს.
ამ რეცეპტით პიცას ხშირად გამოაცხობთ ხოლმე, რადგან ის სახელდახელოდ მზადდება და უგემრიელესია
16:20 / 20-06-2016
პიცის ეს რეცეპტი ბევრ მშობელს მოეწონება, რადგან ის ხაჭოსგან მზადდება და შესაბამისად გემრიელთან ერთად სასარგებლოც არის.
ნაღები, მარწყვი და ფხვიერი ნამცხვარი: არ მოამზადო სეზონზე ასეთი ტორტი – დანაშაულია!
18:08 / 16-06-2016
მარწყვი ნაღებში – ეს ყოველთვის საოცარი დესერტია! ხოლო თუკი გემოს ამ კლასიკას ტორტის ფორმას მივცემთ, წარმოდგენაც კი გაგიჭირდებათ, რა გემრიელობა შეიძლება გამოვიდეს...
ალუბლის არომატული ჩიზქეიქი – სეზონის ჰიტი
16:55 / 14-06-2016
ამ სეზონზე იმაზე გემრიელსა და მსუბუქს ვერაფერს მოამზადებთ, ვიდრე ალუბლის არომატით გაჯერებული გემრიელი ჩიზქეიქია. მოიმარაგეთ მარტივი ინგრედიენტები და გამოჰყავით სულ ცოტა დრო ამ საოცრების გასაკეთებლად.
ამ ფარშით კატლეტები გამოდის, როგორც პროფესიონალი მზარეულის შედევრი...
17:25 / 09-06-2016
გემრიელი კატლეტის საიდუმლო მთავარ ინგრედიენტში – ფარშშია. გირჩევთ, გააკეთოთ ის ორი კომპონენტისგან - შეურიოთ ღორის და ქათმის ხორცი თანაბარი პროპორციებით და შემდეგი ინგრედიენტებით:
მარწყვი ჟელეში - იდეალური საზაფხულო ტორტი!
23:27 / 06-06-2016
ამ ნამცხვრის პლუსი ის არის, რომ ძალიან მსუბუქია და ნაკლებკალორიული. ამასთან, უგემრიელესია.
ქათმის ხორცის მომზადების რევოლუციური მეთოდი. ასეთი წვნიანი შემწვარი ქათამი ჯერ არ გაგისინჯავთ!
15:31 / 06-06-2016
ქათმის ფილე ბლიუმენტალის მიხედვითჰესტონ ბლიუმენტალი – საოცრად ნიჭიერი თვითნასწავლი მზარეულია, რომელსაც ძალიან უყვარს სხვადასხვა ექსპერიმენტის ჩატარება პროდუქტებზე.
შოკოლადის ტორტი "The little black dress" – არარეალურად გემრიელი!
17:12 / 04-06-2016
ამბობენ, რომ ყველა ქალის გარდერობში უნდა მოიძებნებოდეს პატარა შავი კაბა. ამ ტორტის რეცეპტი კი, რომელიც ძალიან მარტივია, ყველა ნამდვილმა დიასახლისმა უნდა იცოდეს სტუმრებთან თავის წარმოსაჩენად.
თუკი ბეშბარმაკის მომზადებას ისწავლით, ჩათვალეთ, რომ სამზარეულოს გურუ ხართ!
17:17 / 03-06-2016
ნაციონალური ყაზახური კერძი, რომლის გარეშეც ამ ქვეყანაში არცერთი დღესასწაული არ ჩაივლის.
ხაჭოს ტორტი სუფლეთი "ანგელოზის ცრემლები"
12:49 / 31-05-2016
ეს ხმამაღალი სახელწოდება ტორტს უბრალოდ არ აქვს. საქმე ისაა, რომ როცა დესერტი კარგად გაცივდება, ზედაპირზე წარმოიქმნება პატარა, ყვითელი წვეთები-მძივები. სწორედ ამიტომ ნამცხვარმა მიიღო ულამაზესი სახელწოდება "ანგელოზის ცრემლები".
არქივის კალენდარი