კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ალბათ არასოდეს მოგიმზადებიათ ქათამი ამ რეცეპტით! გარედან ხრაშუნა, გულში კი წვნიანი ნაგეთსები
17:07 / 30-07-2016
მინიმალური ინგრედიენტებით მიიღებთ ნოყიერ და უგემრიელეს კერძს. და კიდევ: ის ფაქტობრივად წამში კეთდება!
ფუნთუშები, რომლებიც ელვის სისწრაფით მზადდება და ასევე სწრაფად იჭმება!
15:57 / 26-07-2016
ეს ფუნთუშები განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. როცა შინ, ოჯახის წევრებს ჩაისთვის ან ყავისთვის რაიმე მისაყოლებელი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი გამოიყენეთ.
ალუბლისა და ვაშლის კომპოტი ზამთრისთვის
14:24 / 19-07-2016
ალუბლისა და ვაშლისგან უგემრიელესი და ძალიან არომატული კომპოტი გამოდის. მისი მირთმევა შეგიძლიათ როგორც მაშინვე, ასევე შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ ზამთრის ცივი საღამოებისთვის.
იდეალური კარაქის კრემის მომზადების სუპერმარტივი მეთოდი!
13:50 / 16-07-2016
დესერტებისთვის უამრავი, სხვადასხვა სახეობის კრემის გამოყენაბაა შესაძლებელი, მაგრამ დღეს გასწავლით კლასიკური კარაქის კრემის მომზადების მომზადების ყველაზე მარტივ მეთოდს.
სუპერფუმფულა ქათმის კატლეტები ერთი ინგრედიენტის დამატებით!
15:04 / 15-07-2016
ფარშში დამატებული შვრიის ფანტელი არა მხოლოდ მოცულობაში ზრდის კატლეტებს, არამედ ბევრად წვნიანს ხდის მათ...კატლეტების მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღუმელში, ასევე ტაფაზე.
კვერცხი, შედედებული რძე, ფქვილი, კარაქი და 20 წუთში უგემრიელესი რულეტი ჩაისთვის მზად არის!
17:29 / 12-07-2016
ბისკვიტის რულეტი ხაჭოს გულსართით – შესანიშნავი ნამცხვარი, რომელიც სადღესასწაულო სუფრასაც დაამშვენებს. არადა, მზადდება ძალიან მარტივად და სწრაფად.
გამომცხვარი სულგუნი ბოსტნეულით- დაბალკალორიული,გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი
11:00 / 11-07-2016
ზაფხულია და ალბათ ყველა ჩვენგანს სურს კარგ ფორმაში იყოს. უკვე დედაქალაქი იცლება და ყველა ზღვის სანაპიროზე გადაინაცვლებს.
როგორ გავაკეთოთ 3-ჯერ უფრო გემრიელი ტოლმა: #1 კერძი თქვენს სუფრაზე!
13:54 / 08-07-2016
გთავაზობთ ტრადიციული და ყველასათვის კარგად ცნობილი კერძის მომზადების განსხვავებულ ვარიანტს! ღუმელში მომზადებული ტოლმა უდავოდ განსხვავებული და ძალიან გემრიელია.
საოცრად გემრიელი კიევური ტორტი "აკილეჟნა"
16:41 / 29-06-2016
ნაზი, ხრაშუნა, ზომიერად ტკბილი და ძალიან გემრიელი - ცნობილი დესერტის კიდევ ერთი რეცეპტი!
კატლეტები ბერძნულად – კეფტედესი
15:28 / 23-06-2016
კეფტედესის კატლეტებს ბერძნები, ტრადიციულად, პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან, "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა კერძს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებს.
არქივის კალენდარი