კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ჰაეროვანი ნამცხვარი ბეზეთი და ატმით
12:40 / 03-09-2015
საოცრად გემრიელი ნამცხვარი მარტივი ინგრედიენტებით.
უგემრიელესი ფუნთუშების მარტივი რეცეპტი
13:10 / 02-09-2015
ამ ფუნთუშების მომზადება იმდენად მარტივია, გაოცებული დარჩებით
ძალიან გემრიელი ხბოს ჩაშუშული
11:24 / 01-09-2015
კერძს სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. კერძი სუფრასთან უნდა მიიტანოთ ცხელი
შოკოლადის კრეპები გურმანებისთვის
13:21 / 31-08-2015
მარტივად მოსამზადებელი რეცეპტი, პატარა ხრიკით
ოქროსფრად დაბრაწული ხორციანი "ბლინჩიკები"
12:27 / 27-08-2015
შევწვათ ზეთიან ტაფაში ყველა მხრიდან.
უგემრიელესი რულეტები ბეკონით
14:58 / 26-08-2015
საუკეთესო რეცეპტი გურმანებისთვის
აკადემიკოს ამოსოვის იმუნიტეტის ასამაღლებელი პასტა: თაობებით ნაცადი რეცეპტი!
11:39 / 26-08-2015
აკადემიკოსი ამოსოვი ამ რეცეპტს ურჩევდა ყველა პოსტოპერაციულ პაციენტს ორგანიზმის სწრაფად აღსადგენად და გასაჯანსაღებლად. და თუკი ადამიანი ჯანმრთელია? ამ "ვიტამინების ბომბის" სარგებლობა შეუფასებელია!
უგემრიელესი ბლინები მარტივად
13:47 / 25-08-2015
თხელი, ფუმფულა და გემრიელი ბლინების მოსამზადებელი მარტივი რეცეპტი
ძველებური "შოკმანჟე" - დესერტი ნაყინის მაგიერ
12:47 / 24-08-2015
უგემრიელესი დესერტი, ბევრი შოკოლადით, რომელიც ძალიან უხდება ზაფხულს.
ონლაინ ჟურნალი
დაქალი#9
02 / 09 / 2015
ბომონდი#9
02 / 09 / 2015
გამოკითხვა
რა სახის რუბრიკები გსურთ დაემატოს საიტს?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30