კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ფასი:  3500 $
ფასი:  2900 $
ფასი:  3000 $
ფასი:  2500 $
ფასი:  2500 $
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
გრილზე შემწვარი ვარიები ჩინურად
15:02 / 18-09-2014
შემწვარი ქათამი გადმოვიღოთ, დავასვენოთ 5-7 წუთი, შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ წიწაკისა და მწვანილის ნარევი
ბრაუნი ლიმონით
10:01 / 17-09-2014
ბრაუნი შიგნიდან ოდნავ ნოტიო უნდა დარჩეს.
შოკოლადის კრემი ტორტებისა და ნამცხვრებისთვის
12:28 / 16-09-2014
მივიღებთ სქელ შოკოლადის კრემს, რომელიც შეგვიძლია წავუსვათ ტორტს, ეკლერებს და ა.შ.
როგორია თქვენი იდეალური უიქენდი - ზოდიაქოს ნიშნები, რომლებიც მოგზაურობასა და გართობაში შეგვეფერებიან
09:43 / 16-09-2014
გარეთ უკვე შემოდგომაა და მოახლოებული უიქენდის დასაგეგმად პარასკევი საღამო საუკეთესო პერიოდია.
ქათამი ლიმონით და თეთრი ღვინით
14:15 / 15-09-2014
დაახლოებით 40 წუთში მზად იქნება. იდეალურია ბრინჯის გარნირით. შეგვიძლია მოვაყაროთ მწვანილიც.
ხაჭოსა და მოცვის ტორტი
15:29 / 13-09-2014
მირთმევის წინ, გადმოიღეთ ფორმიდან, რამდენიმე წუთი დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ დაჭერით. მორთეთ სურვილისამებრ.
საშიში და დასაშვები ემულგატორების სია
11:00 / 13-09-2014
ყველამ კარგად ვიცით, რომ ბევრი პროდუქტი შეიცავს ემულგატორებს, საღებავებს და სხვა ხელოვნურ დანამატებს.
ფუმფულა "სირნიკები" საუზმისთვის
15:32 / 12-09-2014
მივირთვათ არაჟნით, მურაბით, თაფლით და ა.შ.
სოკოს ღვეზელი - მადისაღმძვრელი და ძალიან გემრიელი
11:42 / 11-09-2014
შეგვიძლია დავამატოთ მწვანილი (ოხრახუში, კამა) ან ცოტაოდენი მოხარშული ბრინჯი.
სუპ-ხარჩო ნიგვზით
14:05 / 10-09-2014
ძალიან გემრიელი და სასარგებლო კერძი
არქივის კალენდარი