კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
მსგავსი სიახლეები
16:16 / 26-05-2015
დახუჭეთ თვალები, რამდენჯერმე ღრმად ჩაისუნთქეთ და ამოისუნთქეთ. ახლა დახედეთ ფოტოებს და მოწონებული ტყის ბილიკის განმარტება წაიკითხეთ.
14:31 / 04-05-2015
დააკვირდით ფოტოს. რა დაინახეთ პირველად? თუ ყველაფერს ხედავთ, აირჩიეთ ერთ-ერთი ვარიანტი და წაიკითხეთ პასუხი:
12:48 / 22-04-2015
წარმოიდგენდით, რომ ადამიანის ხასიათს მის თითებზე ერთი დახედვით გამოიცნობდით? კემბრიჯის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა სტატისტიკური კვლევა ჩაატარეს და საინტერესო დასკვნები გამოიტანეს. დააკვირდით საკუთარ და ახლობლების ხელებს და ერთმანეთს საჩვენებელი და არათითი შეადარეთ. თუ:
11:56 / 08-04-2015
დაუფიქრებლად აირჩიეთ ის ფოტო, რომელიც ყველაზე მიმზიდველი გეჩვენებათ. ახლა კი წაიკითხეთ შედეგი, მოგეწონებათ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
მარწყვის ჩიზქეიქი გამოცხობის გარეშე - მსუბუქი და განუმეორებელი დესერტი
11:18 / 28-05-2015
სერვირების წინ ფრთხილად ამოიღეთ ფორმიდან, მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით და მარწყვით.
შეიცავს თუ არა შავი პური საღებავს
13:50 / 27-05-2015
რას მივირთმევთ, ეკოლოგიურად სუფთაა თუ არა ესა თუ ის პროდუქტი, სად, როგორ და რა პირობებში მზადდება? ეს კითხვები მომხმარებელს სისტემატურად აწუხებს.
საზაფხულო ტორტი მარწყვით, ალუბლითა და ბანანით
11:25 / 27-05-2015
ხილი რაც მეტი იქნება, უკეთესია, უხდება მომჟავო არომატები.
როგორ შევუნარჩუნოთ ვიტამინები პროდუქტებს საჭმლის მომზადების დროს
10:30 / 27-05-2015
1. მწვანილი და ბოსტნეული არ ჩაალბოთ დიდხანს - საკმარისია, გამდინარე წყალში გარეცხოთ.
ძველებური თაფლიანი "პრიანიკები"
16:37 / 25-05-2015
გამოდის დაახლოებით 100-110 პატარა ნამცხვარი
სოსისი ცომში - მხოლოდ ორი ინგრედიენტისგან დამზადებული გემრიელი, მარტივი და იოლად მოსამზადებელი საკვები
14:33 / 25-05-2015
კულინარიულ საიტებზე რეცეპტების ძებნისას ყველა ჩვენგანი არჩევს ისეთს, რომელიც მარტივად მზადდება, გემრიელია და რაც შეიძლება ცოტა ინგრედიენტი სჭირდება მის მომზადებას.
15 კულინარიული რჩევა, რომლებსაც დიასახლისები წლობით აგროვებდნენ
12:07 / 24-05-2015
1. ერბოკვერცხი ჰაეროვანი რომ გამოგივიდეთ, თითო კვერცხზე თითო სადილის კოვზი ცივი წყალი დაუმატეთ.
მარწყვის "რაფაელო"
13:45 / 23-05-2015
ამ გემრიელი ნუგბარის მომზადება ძალიან ადვილია, თანაც ნამდვილად გააოცებთ სტუმრებს
მარწყვის ჟელე მსუბუქი მუსით
13:12 / 22-05-2015
სერვირებისას გადმოიღეთ თეფშზე - სილიკონის ფორმიდან ადვილად გადმოვა.
კარგი საზამთროს 8 ნიშანი: რჩევები, რომლებიც ამ ზაფხულს ნამდვილად გამოგადგებათ
11:51 / 22-05-2015
საზამთრო – ზაფხულის განუყოფელი ატრიბუტია. ეს დიდი ბაღჩეული მცენარე ერთნაირად უყვართ როგორც ბავშვებს, ასევე უფროსებს.
რომელია ყველაზე მომხიბლავი მამაკაცი პოპულარული სერიალებიდან?
აარჩიეთ ფოტო
შავი ვარდი
შავი ვარდი
იმედი
370 ხმა
შავი ფული და სიყვარული
შავი ფული და სიყვარული
მაესტრო
517 ხმა
მაფიაზე გათხოვილი
მაფიაზე გათხოვილი
პალიტრა TV
382 ხმა
ქარადაი
ქარადაი
რუსთავი 2
188 ხმა
არქივის კალენდარი