კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭი მეგრულად
კუჭმაჭს ყველა დიასახლისი თავისებურად ამზადებს. ამჯერად ქალბატონ მედეა თორიას რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც განსაკუთრებით ცხარე კერძების მოყვარულებს დააინტერესებთ.

ამ კერძის მომზადების მთავარი სირთულე მის შეზავებაშია. საბოლოო ჯამში, თავად უნდა განვსაზღვროთ სანელებლის რაოდენობა, რომელსაც მოხარშულ გულ-ღვიძლს შევურევთ.

საჭირო მასალა


1 კგ საქონლის გული, ღვიძლი, ფილტვი და ფაშვი
6-8 თავი ხახვი
მარილი და კუჭმაჭის სანელებელი - გემოვნებით
ქინძი და ბროწეული - ზემოდან მოსაყრელად

სანელებლისთვის

1-2 ცალი წიწაკა (წითელი, გამშრალი)
1 ს.კ. ქინძი (დასაფქვავი)
2 ს.კ. უცხო სუნელი
0,5 ჩ.კ. ქონდარი
5-8 კბილი ნიორი
1-2 ს.კ. მარილი

მომზადება

შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

მერე უნდა მოვიმარჯვოთ მჭრელი დანები და მოხარშული შიგნეულობა დავკუწოთ ან სასურველ ზომაზე დავჭრათ.

წინასწარ მზადდება სანელებელი (სუნელი) - წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი და 30 წუთით ჩავყაროთ ანადუღარ და გაცივებულ წყალში, გადავწუროთ, დავუმატოთ ნიორი, მარილი და დავნაყოთ კარგად. მიღებულ მასას დავუმატოთ ქინძი, უცხო სუნელი, ქონდარი და ისევ დავნაყოთ. უნდა
You must have Flash Player installed in order to see this player.
მივიღოთ პლასტილინის კონსისტენციის მასა. (შეიძლება ოდნავ სითხეც მოიყენოს).

ამ წესით, ოღონდ ქონდრის გარეშე, მომზადებული აჯიკა შეგვიძლია ნებისმიერი ხორციანი კერძისთვის გამოვიყენოთ. ინახება მინის ქილაში დიდი ხნით. ამ სანელებლით შევაზავებთ კუჭმაჭის გამზადებულ მასალას - გულმოდგინედ და დინჯად, რადგან სუნელი ხორცის ყველა ნაწილს უნდა მოხვდეს.

ღრმა და სქელძირიან ქვაბში ავადუღებთ ქონს ან კარაქს, ჩავყრით შიგ ალყა-ალყა დაჭრილ ხახვს. როცა გაოქროსფრდება, ჩავუმატებთ ღვინოს, გამზადებულ ხორცის მასას, მოვურევთ და ქვაბის თავსახურს მჭიდროდ დავაფარებთ (ცეცხლი შეძლებისდაგვარად დაბალი უნდა იყოს). კარგად რომ გაცხელდება, მზადაა. მზა კერძს მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ქინძს და ბროწეულს.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (7)
სიმარტლეა ეს
ყველა მოძალადე სიკვდილის ღირსია,მითუმეტეს თუ პატიოსან ადამიანზე ძალადობს.კვერცხებში უნდა უტავაზო წიხლი და აღარასოდეს ეხსომება რომ ქალები არსებობენ.
ლიანა
უცბად რიმ არ გაიყინოს, ამიტომაა აუცილებელი ღვინოში მოხარშვა
სოლა
უგემრიელესია გაიხარეეეეეეეეეეეეეეეეეეეე
ქეთი
მართლაც უგემრიელესი იქნებააა ..... მიყვარს მეგრული კერძები ...
თათული
უფ.გაიხარეთ.თან როგორ უხდება სიმწარე და სანელებლებიც.
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
საოცარი შოკოლადის ტორტი 30 წუთში - ნამდვილი აფროდიზიაკი!
16:39 / 23-02-2017
ეს შოკოლადის ტორტი - მართლაც ცდუნებაა. რადგანაც შავი შოკოლადი - ძლიერი აფროდიზიაკი-პროდუქტია, ღირს დახარჯოთ რამდენიმე წუთი სამზარეულოში, რათა მოამზადოთ ეს უგემრიელესი დესერტი არა მხოლოდ თქვენთვის, არამედ თქვენი რჩეულისთვისაც!
”შოკოლადის ტალღები” - რუმინული ნამცხვარი, რომელიც ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება
10:55 / 21-02-2017
რაღაც ტკბილი მოგინდათ, მაგრამ ბევრი დრო არ გაქვთ? გთავაზობთ ძალიან მარტივ რეცეპტს 5 ინგრედიენტით, რომელსაც სწრაფად მოამზადებთ.
10 ყველაზე მავნე პროდუქტების დუეტი
13:18 / 18-02-2017
სასურველია, ყველა დიასახლისმა იცოდეს, რომელი პროდუქტების შეთავსება არ შეიძლება, რათა მავნე საკვები არ მიიღოს.
გულის ფორმის ღვეზელები ფენოვანი ცომითა და უგემრიელესი გულსართით!
14:59 / 13-02-2017
ეს ლამაზი ღვეზელები ნამდვილად დაამშვენებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრას, ხოლო მისი გემო თქვენი რჩეულის გულსაც საბოლოოდ მოიგებს.
რა უნდა ეწეროს ეტიკეტზე ნამდვილ "სგუშონკას" -მწარმოებლის რჩევები
16:08 / 07-02-2017
შესქელებული რძე ძალიან დიდი რაოდენობით არის წარმოდგენილი სავაჭრო დახლებზე.
რომელ კერძზე გიჟდებიან ზოდიაქოს ნიშნები? ცხარე, მჟავე, ტკბილი...
12:32 / 02-02-2017
ასტროლოგები დარწმუნებულები არიან, რომ ჩვენი გემოვნების მისწრაფებები ვარსკვლავებზეა დამოკიდებული.
რა დაავადებებს კურნავს თაფლი
16:27 / 01-02-2017
თაფლი ძველად მთავარ სამკურნალო საშუალებად ითვლებოდა.
გაღვივებული წიწიბურა ვიტამინების საბადოა
11:45 / 28-01-2017
წიწიბურას ბურღულეულის დედოფალს ეძახიან. მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით.
#CHEFმარკეტერი- ყველაზე გემრიელი კონკურსი მარკეტერებისთვის
18:26 / 26-01-2017
ჟურნალი „გემრიელია“ 2012 წლიდან ყველა დიასახლისისთვის საყვარელი ჟურნალია.
ნამდვილი ნეტარება: ჰავაიური ფუნთუშა საკუთარი ხელით!
14:30 / 24-01-2017
ფუმფულა, არომატული და ნოყიერი ჰავაიური ფუნთუშები განსაკუთრებით გემრიელია ჩაისთან, ოჯახის წევრებთან და მეგობრებთან ერთად ზამთრის ცივი საღამოების დროს.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი