გურული საშობაო ღვეზელი
გურული საშობაო ღვეზელი
საშობაო გურული ღვეზელის გამოსაცხობად ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომი, მოხარშული კვერცხები და ყველი დაგჭირდებათ.
ინგრედიენტები:

მზა საფუვრიანი ცომი - 1 კგ

ყველი - 800 გრ

მოხარშული კვერცხი თითო ღვეზელისთვის - 1-2 ცალი

კვერცხი - 1, თავზე გადასასმელად

ცომი შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ ან მზა იყიდოთ საცხობში. ყველი ჭყინტი უნდა იყოს, ისეთი, როგორც ხაჭაპურისთვის.

ღვეზელი შეგიძლიათ გამოაცხოთ ნებისმიერი ფორმით, თუმცა, ძირითადად, ოვალურს ან ნახევარმთვარისებურს აცხობენ.

როგორც ამბობენ, იმდენი ღვეზელი უნდა გამოაცხოთ, რამდენი ოჯახის წევრიცაა სახლში. ღვეზელის ზომა თქვენს სურვილზეა დამოკიდებული.

მომზადების წესი იხილეთ: gemrielia.ge
კომენტარები (5)
ფრაუ ჰოლლე
ჰაჰაა დღეს გავაკეთე შუა გერმანიაში , მარაა ცოტა დიდები გამომივიდა და "დავსკდით" რასაც ქვია მე და ცემი გერმანელი ქმარი:D:Dთან რა ბედნიერი იყოოო, კაი ქართული რაღაცეები "ვიდიასახლისე", ამას ისე უხრიაა, 2-ჯერ ავღნიშნავთ ხოლმე შობას:D
ენენე
1 ქილა მაწონი,2კვერცხი,1ს.კ.შაკარი,1ჩ.კ სოდა,50გრამი ზეთი,1ჩ.კ.მარილი,ფქვილი იმდენი რომ ცომი იყოს ნაზი.ყველი .კვერცხი 2-3ც.1 წასასმელად.დაახლოებით5 ცალი გამოდის.
მაია
მართალია, ცომი ხელით უნდა მოზილო და რაც შეიძლება, ნაზი უნდა იყოს.ცოტა ცხიმიც უნდა და სხვა ინგტედიენტებიც, თუ გუნდა რომ პირში დნებოდეს.
ბუტია
საცხობსშიი ნაყიდიტაც მშვენიერი გამოდისს::::)
გრი
არასოდეს მინახავს, რომ რეცეპტში ეწეროს, ცომი საცხობში იყიდეთო. ცომის ხარისხია მაგ საქმეში გადამწყვეტი და სხვაგან თუ ვიყიდე, მაშინ რა გამოდის, მთლიანად კერძს ვიყიდი ბარემ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
როგორ მოვამზადოთ მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი ყვავილოვანი კომბოსტო
15:04 / 28-05-2016
თუნდაც დიდად არ გიყვარდეთ კერძები ყვავილოვანი კომბოსტოსგან, აუცილებლად გასინჯეთ ეს ბოსტნეული ახალი რეცეპტით.ყველიან საფანელში ამოვლებული დაბრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო – შეუძლებელია არ შეგიყვარდეთ!
შოკოლადის სოუსსა და ქოქოსის ფანტელში ამოვლებული ფაფუკი ბისკვიტი
17:02 / 27-05-2016
უგემრიელესი, ნაზი, ფაფუკი და უგემრიელესი ბისკვიტი მარტივად და სწრაფად მზადდება!
აუცილებლად გასინჯეთ ტაფამწვარი ამ საოცარი რეცეპტით...
14:58 / 25-05-2016
მექსიკური ტაფამწვარი გულსართით უამრავი ვარიაციით შეიძლება რომ მომზადდეს. შეგიძლიათ დაუმატოთ გულსართში შემწვარი სოკო, სხვადასხვა მოთუშული ბოსტნეული, წვრილად დაჭრილი: ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, ხახვი... სალათის ფოთლებიც კი უხდება გულსართად!
როცა გაიგებთ, რა სარგებლობა მოაქვს ჯანმრთელობისთვის ლიმონის კრემს, რეგულარულად მოამზადებთ მას!
12:08 / 25-05-2016
ჩვენთვის ლიმონის კრემი ეგზოტიკაა, მაშინ, როცა ამერიკაში მას საუკუნეებია, რაც ამზადებენ. კრემს იქ მიირთმევენ ფუნთუშებთან, იყენებენ ტორტებისა და ნამცხვრების გულსართად. მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ ლიმონის კრემი შესანიშნავი საშუალებაა გაციების დროს.
როგორ მოვხარშოთ სიმინდი 10 წუთში – დაუმატეთ ქვაბში მხოლოდ 2 ინგრედიენტი!
12:35 / 24-05-2016
ვის არ უყვარს მოხარშული სიმინდი? მაგრამ საათობით მისი ხარშვა ცოტა მოსაბეზრებელია. სეზონი ახლოვდება და ზუსტად ის დროა, რაღაც განსაკუთრებული ვისწავლოთ. იმისათვის, რომ სიმინდი მალე მოიხარშოს, იყოს რბილი და წვნიანი, მიჰყევით ჩვენს ინსტრუქციას.
აიღეთ ერთი მუჭა საზამთროს კურკა და ჩაყარეთ ის მდუღარეში: შედეგი გაგაოცებთ!
16:30 / 18-05-2016
თავად საზამთრო რომ ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის და ამასთან, უგემრიელესია – ეს ყველამ კარგად ვიცით, მაგრამ ის, რომ მისი კურკები არასოდეს უნდა გადაყაროთ, ალბათ, ჯერ არ გსმენიათ.
როგორ მოვამზადოთ იტალიური ფუნთუშები 10 წუთში!
15:32 / 17-05-2016
ფუნთუშები რძეზე – როცა ჩაისთან რაღაც გემრიელი გინდა და ცოტა დრო გაქვს...
მარწყვი ჟელეში – ამაზე გემრიელი და მსუბუქი ნამცხვარი არ არსებობს!
17:54 / 16-05-2016
სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.
კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
14:42 / 14-05-2016
კერძების მომზადება ერთგვარი რიტუალია. მათი მომზადებისას გარკვეული წესების დაცვაა საჭირო. გამოცდილმა დიასახლისმა ზუსტად იცის, როგორი თანმიმდევრობით იმოქმედოს კულინარული შედევრის შესაქმნელად.
ეს 8 პროდუქტი მუდმივად უნდა იყოს თქვენს მაცივარში
12:37 / 13-05-2016
ჯანსაღ კვებაზე შექმნილი ბესტსელერების ავტორმა დევიდ ზინჩენკომ  New York Times-ში 8 პროდუქტის შესახებ გამოაქვეყნა სტატია. ეს პროდუქტები თითქმის ყოველდღე უნდა მიირთვათ.
არქივის კალენდარი