გურული საშობაო ღვეზელი
გურული საშობაო ღვეზელი
საშობაო გურული ღვეზელის გამოსაცხობად ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომი, მოხარშული კვერცხები და ყველი დაგჭირდებათ.
ინგრედიენტები:

მზა საფუვრიანი ცომი - 1 კგ

ყველი - 800 გრ

მოხარშული კვერცხი თითო ღვეზელისთვის - 1-2 ცალი

კვერცხი - 1, თავზე გადასასმელად

ცომი შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ ან მზა იყიდოთ საცხობში. ყველი ჭყინტი უნდა იყოს, ისეთი, როგორც ხაჭაპურისთვის.

ღვეზელი შეგიძლიათ გამოაცხოთ ნებისმიერი ფორმით, თუმცა, ძირითადად, ოვალურს ან ნახევარმთვარისებურს აცხობენ.

როგორც ამბობენ, იმდენი ღვეზელი უნდა გამოაცხოთ, რამდენი ოჯახის წევრიცაა სახლში. ღვეზელის ზომა თქვენს სურვილზეა დამოკიდებული.

მომზადების წესი იხილეთ: gemrielia.ge
კომენტარები (5)
ფრაუ ჰოლლე
ჰაჰაა დღეს გავაკეთე შუა გერმანიაში , მარაა ცოტა დიდები გამომივიდა და "დავსკდით" რასაც ქვია მე და ცემი გერმანელი ქმარი:D:Dთან რა ბედნიერი იყოოო, კაი ქართული რაღაცეები "ვიდიასახლისე", ამას ისე უხრიაა, 2-ჯერ ავღნიშნავთ ხოლმე შობას:D
ენენე
1 ქილა მაწონი,2კვერცხი,1ს.კ.შაკარი,1ჩ.კ სოდა,50გრამი ზეთი,1ჩ.კ.მარილი,ფქვილი იმდენი რომ ცომი იყოს ნაზი.ყველი .კვერცხი 2-3ც.1 წასასმელად.დაახლოებით5 ცალი გამოდის.
მაია
მართალია, ცომი ხელით უნდა მოზილო და რაც შეიძლება, ნაზი უნდა იყოს.ცოტა ცხიმიც უნდა და სხვა ინგტედიენტებიც, თუ გუნდა რომ პირში დნებოდეს.
ბუტია
საცხობსშიი ნაყიდიტაც მშვენიერი გამოდისს::::)
გრი
არასოდეს მინახავს, რომ რეცეპტში ეწეროს, ცომი საცხობში იყიდეთო. ცომის ხარისხია მაგ საქმეში გადამწყვეტი და სხვაგან თუ ვიყიდე, მაშინ რა გამოდის, მთლიანად კერძს ვიყიდი ბარემ.
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
დახვეწილი დესერტი თეთრი ღვინისა და ბანანისგან - ჟელე ღვინის ნაზი არომატით
15:56 / 24-08-2016
ამ დესერტს თავისუფლად შეუძლია ჩაანაცვლოს ნებისმიერი ალკოჰოლური სასმელი თქვენს სუფრაზე! უბრალოდ, ვალდებული ხართ, მოსინჯოთ მისი მომზადება.
როგორ შევინახოთ სანთლის მეშვეობით საზამთრო ცოცხლად ახალ წლამდე
17:54 / 23-08-2016
ალბათ, ცოტა ადამიანი თუ მოიძებნება, ვისაც საზამთრო არ უყვარს. ზოგიერთ აღამოსავლურ ქვეყანაში იმდენად უყვართ ეს ხილი, რომ საშობაოდაც ინახავენ.
ბოსტნეულის ასორტის მარინადი არყით, სტერილიზაციის გარეშე
16:58 / 22-08-2016
ინგრედიენტები მოცემულია 3-ლიტრიანი ქილისთვის.
როგორ გავუხანგრძლივოთ ხილსა და ბოსტნეულის სიცოცხლე 14 რჩევა სპეციალისტისგან
15:55 / 20-08-2016
მწიფე პომიდორი, არომატული ატამი და ტკბილი ბანანი დახლზე მუდამ მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ სახლში, რატომღაც მალევე კარგავს მიმზიდველობას, გემოს, არომატს...
ნამდვილი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო სანელებლით!
15:23 / 10-08-2016
ბორშჩის მომზადება შეგიძლიათ როგორც ღორის ნეკნებით, რბილი ხორცით, ასევე ბარკლებით. მთავარია, ბულიონი იყოს ნოყიერი და კარგად გაჯერებული.
როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
16:05 / 03-08-2016
ბევრი დიასახლისი ერიდება სიმინდის დაკონსერვებას. ხშირად არასწორად დახუფვის შედეგად ქილები ფეთქდება ან ფუჭდება.
ალბათ არასოდეს მოგიმზადებიათ ქათამი ამ რეცეპტით! გარედან ხრაშუნა, გულში კი წვნიანი ნაგეთსები
17:07 / 30-07-2016
მინიმალური ინგრედიენტებით მიიღებთ ნოყიერ და უგემრიელეს კერძს. და კიდევ: ის ფაქტობრივად წამში კეთდება!
ფუნთუშები, რომლებიც ელვის სისწრაფით მზადდება და ასევე სწრაფად იჭმება!
15:57 / 26-07-2016
ეს ფუნთუშები განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. როცა შინ, ოჯახის წევრებს ჩაისთვის ან ყავისთვის რაიმე მისაყოლებელი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი გამოიყენეთ.
ალუბლისა და ვაშლის კომპოტი ზამთრისთვის
14:24 / 19-07-2016
ალუბლისა და ვაშლისგან უგემრიელესი და ძალიან არომატული კომპოტი გამოდის. მისი მირთმევა შეგიძლიათ როგორც მაშინვე, ასევე შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ ზამთრის ცივი საღამოებისთვის.
იდეალური კარაქის კრემის მომზადების სუპერმარტივი მეთოდი!
13:50 / 16-07-2016
დესერტებისთვის უამრავი, სხვადასხვა სახეობის კრემის გამოყენაბაა შესაძლებელი, მაგრამ დღეს გასწავლით კლასიკური კარაქის კრემის მომზადების მომზადების ყველაზე მარტივ მეთოდს.
არქივის კალენდარი