ატმის მურაბა
ატმის მურაბა
შეარჩიეთ მწიფე (ოღონდ გადაუმწიფებელი) სახრავი ატამი, გაფცქვენით, ხის ჩხირით დაჩხვლიტეთ და ჩააწყვეთ ცივ წყალში რამდენიმე საათით.

შემდეგ გადაიტანეთ მოდუღებულ და გაცივებულ სიროფში, შედგით ცეცხლზე და ადუღეთ 15-20 წთ. ქაფქირით ამოიღეთ ნაყოფი, სიროფი კი ადუღეთ 20-25 წთ. მოხადეთ ქაფი, გააცივეთ და ატამს დაასხით. მეორე დღეს იგივე გაიმეორეთ, მესამე დღეს კი ატამი სიროფთან ერთად მოხარშეთ.

ატმის მოხარშვის მეორე წესიც არსებობს: გათალეთ ატამი, დაჩხვლიტეთ ხის ჩხირით. ჩააწყვეთ სამურაბე თასში, ფენა-ფენა მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი, დატოვეთ მთელი ღამით. დილით დადგით ცეცხლზე და მოხარშეთ თავისსავე წვენში, ჩვეულებრივი წესით (თუ სიროფი სქელი გამოვიდა, ცოტა მდუღარე წყალი დაუმატეთ).

მასალად საჭიროა: 4 კგ ატამი; ამდენივე შაქარი, 12 ჩ/ჭ წყალი (მეორე წესით მოხარშვისას სამი კილო შაქარიც საკმარისია).

ჟურნალი "გზა"
(გამოდის ხუთშაბათობით)
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ბლინი "ტირამისუ"
10:24 / 24-04-2014
შეგრილებულ ბლინებს წაუსვით კრემი და ერთმანეთზე დაალაგეთ
მადისაღმძვრელი აჩმა
11:35 / 23-04-2014
გამოცხობის წინ აჩმა უნდა დავჭრათ ნაჭრებად და შევდგათ ღუმელში. ვაცხობთ 1 საათის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს
აფხაზურა - ნოყიერი და გემრიელი
13:46 / 22-04-2014
შეგიძლიათ შეწვათ ტაფაზე ან ღუმელში - კეცზე
ჩანახი - კერძი, რომლის ხსენებაც კი მადისაღმძვრელია
14:43 / 19-04-2014
შედგით ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 30-40 წუთით, სანამ ხორცი არ მომზადდება.
სუპერცომი ხაჭაპურისთვის
13:24 / 19-04-2014
ძალიან რბილი და ფუმფულა ცომი ხაჭაპურისთვის
სუფლე - ტორტებისა და დესერტებისთვის
13:00 / 18-04-2014
ძალიან ნაზი, გემრიელი და მსუბუქი სუფლე, რომელიც შეგიძლიათ ტორტის ფენად გამოიყენოთ ან პირდაპირ მიირთვათ ხილთან ერთად.
სამეფო პასკა (კულიჩი) კვერცხის გულებით
11:19 / 17-04-2014
ამ რეცეპტით გამოდის 6-8 პასკა.
მარინადები მწვადებისთვის
11:49 / 16-04-2014
დათბა და ბუნებაში გასვლის დრო მოდის. ასეთ მომენტებს კი განსაკუთრებულად უხდება გემრიელი მწვადები.
როგორ დავჭრათ სადღესასწაულო სუფრის გასაფორმებლად ლიმონი?
17:22 / 15-04-2014
ლიმონი ძალიან უხდება სხვადასხვა კერძს... და არამარტო მისი წვენი. ამ ციტრუსით სადღესასწაულო სუფრის გაფორმებაც არ არის ცუდი იდეა.
ახალი ტყემლის საწებელი
14:18 / 15-04-2014
საბოლოო ჯამში, ტყემალი საკუთარი გემოვნებით უნდა შევანელოთ ნივრით, მწვანილით და სხვა სანელებლებით.
არქივის კალენდარი