ატმის მურაბა
ატმის მურაბა
შეარჩიეთ მწიფე (ოღონდ გადაუმწიფებელი) სახრავი ატამი, გაფცქვენით, ხის ჩხირით დაჩხვლიტეთ და ჩააწყვეთ ცივ წყალში რამდენიმე საათით.

შემდეგ გადაიტანეთ მოდუღებულ და გაცივებულ სიროფში, შედგით ცეცხლზე და ადუღეთ 15-20 წთ. ქაფქირით ამოიღეთ ნაყოფი, სიროფი კი ადუღეთ 20-25 წთ. მოხადეთ ქაფი, გააცივეთ და ატამს დაასხით. მეორე დღეს იგივე გაიმეორეთ, მესამე დღეს კი ატამი სიროფთან ერთად მოხარშეთ.

ატმის მოხარშვის მეორე წესიც არსებობს: გათალეთ ატამი, დაჩხვლიტეთ ხის ჩხირით. ჩააწყვეთ სამურაბე თასში, ფენა-ფენა მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი, დატოვეთ მთელი ღამით. დილით დადგით ცეცხლზე და მოხარშეთ თავისსავე წვენში, ჩვეულებრივი წესით (თუ სიროფი სქელი გამოვიდა, ცოტა მდუღარე წყალი დაუმატეთ).

მასალად საჭიროა: 4 კგ ატამი; ამდენივე შაქარი, 12 ჩ/ჭ წყალი (მეორე წესით მოხარშვისას სამი კილო შაქარიც საკმარისია).

ჟურნალი "გზა"
(გამოდის ხუთშაბათობით)
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ჩანახი- კერძი, რომლის ხსენებაც კი მადისაღმძვრელია
14:43 / 19-04-2014
შედგით ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 30-40 წუთით, სანამ ხორცი არ მომზადდება.
სუპერცომი ხაჭაპურისთვის
13:24 / 19-04-2014
ძალიან რბილი და ფუმფულა ცომი ხაჭაპურისთვის
სუფლე - ტორტებისა და დესერტებისთვის
13:00 / 18-04-2014
ძალიან ნაზი, გემრიელი და მსუბუქი სუფლე, რომელიც შეგიძლიათ ტორტის ფენად გამოიყენოთ ან პირდაპირ მიირთვათ ხილთან ერთად.
სამეფო პასკა (კულიჩი) კვერცხის გულებით
11:19 / 17-04-2014
ამ რეცეპტით გამოდის 6-8 პასკა.
მარინადები მწვადებისთვის
11:49 / 16-04-2014
დათბა და ბუნებაში გასვლის დრო მოდის. ასეთ მომენტებს კი განსაკუთრებულად უხდება გემრიელი მწვადები.
როგორ დავჭრათ სადღესასწაულო სუფრის გასაფორმებლად ლიმონი?
17:22 / 15-04-2014
ლიმონი ძალიან უხდება სხვადასხვა კერძს... და არამარტო მისი წვენი. ამ ციტრუსით სადღესასწაულო სუფრის გაფორმებაც არ არის ცუდი იდეა.
ახალი ტყემლის საწებელი
14:18 / 15-04-2014
საბოლოო ჯამში, ტყემალი საკუთარი გემოვნებით უნდა შევანელოთ ნივრით, მწვანილით და სხვა სანელებლებით.
ქინძის სოუსი თევზისა და ხორცისთვის
11:33 / 14-04-2014
შეგვიძლია მივირთვათ თევზეულთან, ხორცეულთან, ჩავამატოთ წვნიანში.
ნამდვილი, ძველებური "ნაპოლეონი"
11:33 / 13-04-2014
წესით, ფირფიტებს კრემი სუფრასთან მიტანამდე ცოტა ხნით ადრე უსვამენ, რომ მან დარბილება ვერ მოასწროს და ხრაშუნა დარჩეს.
ტორტი-მუსი "მარწყვი შამპანურში" - სამეფო დესერტი
11:42 / 12-04-2014
მარწყვის ნაცვლად შეიძლება გამოვიყენოთ ანანასი.
არქივის კალენდარი
«« აპრილი 2014 »»
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1234