ეს პური აუცილებლად უნდა გამოაცხოთ, თანაც მაშინ, როცა ქურაზე ხორციანი, გემრიელი, ნოყიერი ჩაშუშული თუხთუხებს და სურნელს აფრქვევს.
ასეთ წვნიანებს ეს ცხარე, არომატული პური ძალიან უხდება.
ინგრედიენტები:
თბილი წყალი - 240 მლ
მარილი - 2 ჩ.კ.
საფუარი - 2 ჩ.კ.
შაქარი - 1/2 ჩ.კ.
გამდნარი კარაქი - 120 გრ
მწვანე ხახვი - 1 ს.კ, დაჭრილი
ქონდარი - 1 ს.კ, დაჭრილი ( შეიძლება ჩანაცვლდეს ხმელითაც, მაგრამ 2/3 ს.კ.)
წითელი წიწაკის ფანტელები - 3/4 ს.კ.
ნიორი - 2-3 კბილი, ფირფიტებად დაჭრილი
ფქვილი - 4 ჭ (დაახლ. 600 გრ)
პილპილი - 1/2 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი
მომზადება იხილეთ: gemrielia.ge