10 მიზეზი, რატომ არ უნდა გადავყაროთ ხილისა და ბოსტნეულის ნარჩენები
10 მიზეზი, რატომ არ უნდა გადავყაროთ ხილისა და ბოსტნეულის ნარჩენები
1. ციტრუსების კანი ბუნებრივი ანტისეპტიკური საშუალებაა. მასში იმაზე მეტი ვიტამინია, ვიდრე თავად ნაყოფში. იმისათვის, რომ დიდი ხნით შეინახოთ ციტრუსის კანი, შეგიძლიათ, როგორც გაყინოთ, ასევე გააშროთ.
გაყინული ცედრა გახეხეთ და დაუმატეთ კერძებსა და ნამცხვრებში. გამხმარი კანი კი შეგიძლიათ დაფქვათ ყავის საფქვავში, შეურიოთ თაფლს და დაუმატოთ ჩაის.

2.
ვაშლის კურკა მდიდარია იოდით. დღეში საკმარისია მიირთვად ვაშლის 4-5 კურკა, რომ დღის ნორმა იოდი მიღებული გაქვთ.

3.
ვაშლის კარგად გამშრალი კანი – შესანიშნავი საშუალებაა კუჭის აშლილობისას. გამოიყენება წყლით დამდუღრული კანი.

4.
ზეთისხილის კურკა – შესანიშნავი მასაჟორია ხელებისა და ფეხებისთვის.

5.
კაკლის უღლის ნახარში კი – შესანიშნავია სისხლში შაქრის დონის დასაწევად. შველის მე-2 ჯგუფის დიაბეტს.

6.
ყურძნის დაფქული წიპწა – არაჩვეულებრივი კოსმეტიკური საშუალებაა. უებარია კანის, თმისა და ფრჩხილებისთვის. შეგიძლიათ დააყენოთ წიპწის ნაყენი და სვათ, როგორც ჩაი. ასე ორგანიზმს მინერალებით გაამდიდრებთ. დაფქული წიპწა კი დაუმატეთ თქვენს კოსმეტიკურ საშუალებებში.

7.
ალბათ, ყველაზე უჩვეულო თვისება კარტოფილის კანს აქვს. მისი მეშვეობით ჭაღარის გაქრობა შეგიძლიათ. მეთოდი იხილეთ აქ.

8.
სურდოს ან ცხვირიდან სისხლდენის დროს ნესვის კანის წვენი დაგეხმარებთ.
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ჩაიწვეთეთ 2-3 წვეთი დღეში რამდენჯერმე, როცა ცხვირიდან გამონადენი გექნებათ. ხოლო, თუკი ნესვის კანს დაიდებთ გალურჯებულ კანზე, შეამჩნევთ, რომ ის ძალიან სწრაფად გაქრება.

9.
მოაყარეთ ატმის კანის შიდა მხარეს შაქარი და მიიღებთ შესანიშნავ ბუნებრივ პილინგს, რომელიც არა მხოლოდ ღრმად გაწმენდს კანს, არამედ გაამდიდრებს კანს კალიუმითა და ვიტამინით A.

10.
ბანანის კანი – შესანიშნავი სასუქია მცენარეებისთვის. რეცეპტი იხილეთ აქ.

კომენტარები (1)
ირმა
საინტერესოა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
სანაპიროზე ავარიისას დაღუპული 27 წლის ახალგაზრდა ცნობილი ექიმის ვაჟი იყო
21:01 / 24-06-2016
გუშინ სანაპიროზე მომხდარ შემთხვევას 27 წლის თორნიკე სუხიაშვილი ემსხვერპლა. როგორც ცნობილია, იგი მოტოციკლით გადაადგილდებოდა, რა დროსაც მსუბუქ ავტომობილს შეეჯახა და ადგილზე დაიღუპა.
ყოველდღიურად შხამს მივირთმევთ! როგორ გავარჩიოთ გენმოდიფიცირებული პომიდორი ბუნებრივი წესით მოყვანილისგან?
13:32 / 24-06-2016
მომხმარებელთა უკმაყოფილების მიუხედავად, უამრავი კორპორაცია განაგრძობს გენმოდიფიცირებული პროდუქტების წარმოებას. ზოგიერთმა ქვეყანამ მათგან თავის დასაცავად შემოიღო სპეციალური მარკირება პროდუქტებზე და გმო-ს ძალიან იაფად ყიდიან.
ბათუმმა "ჰოთსეილი" მოითხოვა - ყველაზე პოპულარული ფასდაკლებების საიტი უკვე ზღვისპირა ქალაქში
12:42 / 24-06-2016
ყველაზე პოპულარული ექსკლუზიური ფასდაკლებების საიტი "ჰოთსეილი" უკვე ბათუმშია.
ონლაინ მარათონი "იცხოვრე თამამად"
12:36 / 24-06-2016
ოცნებობ, მოხვდე ზღაპრულ ინდოეთში? იქნებ გსურს, გაისეირნო სპილოთი ან აფრინდე საჰაერო ბუშტით?
"თუ მე ვიქნები პროექტ "ცეკვავენ ვარსკვლავების" გამარჯვებული, მინდა განვაცხადო, რომ ბინას, რომელსაც მივიღებ, ჩემს მეგობარს, ჯანო იზორიას გადავცემ"
12:13 / 24-06-2016
სოციალურ ქსელში არ წყდება კამათი "ცეკვავენ ვარსკვლავებში" ჯანო იზორიას ფინალში არმოხვედრის შესახებ.
კიბოს გამომწვევი 7 ძირითადი მიზეზი, რომლებსაც ჩვენ ყოველდღიურად ვიყენებთ
17:19 / 23-06-2016
ყველამ ვიცით, თუ რა შემოსავალი მოაქვს ონკოლოგიური დაავადებების სამკურნალო პრეპარატებს. ამ მიზეზის გამო კიბოს გამომწვევ ფაქტორებს უმალავენ საზოგადოებას.
ჟურნალ ”გემრიელის” იაპონური საღამო ”იაკუძა სუში ბარში”
17:04 / 23-06-2016
ჟურნალმა "გემრიელმა" სტუმრებს "იაკუძა სუში ბარში" უმასპინძლა, რომელიც კეკელიძის 14 ნომერში მდებარეობს.
ამ სასმლის მიღებას ექიმებიც გვირჩევენ! ანადგურებს ქოლესტერინს და წვავს ცხიმს!
13:30 / 23-06-2016
ამ სასმლის რეცეპტი სისხლში ქოლესტერინის დონის დაბლა დასაწევად შემუშავდა. იმას, რომ ეს სასმელი მართლაც მუშაობს, ამტკიცებს ის ფაქტი, რომ ექიმებიც ურჩევენ პაციენტებს მაღალი ქოლესტერინით, მიიღონ ის.
ზოდიაქოს რომელი ნიშნით იბადებიან ცნობილი ადამიანები
11:38 / 23-06-2016
ასტროლოგია და კონკრეტული ადამიანის ზოდიაქოს ნიშანი ამ პიროვნების ცხოვრების გზას და კარიერული წინსვლის შანსებს განაპირობებს.
3 სახეობის პროდუქტი, რომლის მიღება მეორე დღეს კატეგორიულად დაუშვებელია
13:23 / 22-06-2016
ბევრ ჩვენგანს უყვარს წინა დღეს მომზადებული კერძის მირთმევა, განსაკუთრებით, დიდი სუფრის შემდეგ. რა თქმა უნდა, ყველას უყვარს ახლად მომზადებული საკვები, მაგრამ მომზადება - ნაკლებად.
არქივის კალენდარი