ამერიკელმა ფსიქოლოგებმა დაასახელეს ძირითადი ფაქტორი, რომელიც უმეტეს შემთხვევებში, ადამიანებს წონაში აკლებინებს.
მეცნიერები აღნიშნავენ, რომ საჭმლისადმი ემოციური მიჯაჭვულობა დაკავშირებულია ოჯახური და კულტურული ტრადიციების აღქმასთან და არა სტრესული სიტუაციის შემდეგ თავის დაჯილდოებასთან.
ფსიქოლოგები გვირჩევენ პირადი დღიურის წარმოებას, სადაც დაფიქსირდება მიღებული საკვების რაოდენობა და ხარისხი, აგრეთვე ხასიათის ცვლილებები. ასევე სპეციალისტები გვირჩევენ, მოვერიდოთ ისეთ საკვებს, რომელიც სასიამოვნო შეგრძნებებს აღძრავს, რადგან ისინი პირდაპირ კავშირშია ზედმეტ ჭამასთან. გაგრძელება