ოქსფორდის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა მრავალწლიანი კვლევების შედეგად დასკვნა გამოიტანეს.
ზედმეტი კალორიები, რომლებსაც საკვების მიღების დროს ვიღებთ, ორგანიზმის ცხიმოვან ფენებად 3 სთ-ის შემდეგ იწყებს დაგროვებას.
როგორ მოვიქცეთ?
1. მცენარეული ზეთი
აუცილებლად შეამცირეთ მისი მიღება მინიმუმამდე. ის შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათებში, მაგრამ მხოლოდ 1 ჩ/კ. თუ წონის დაკლება გსურთ, ერიდეთ ზეთში მომზადებული პროდუქტის მიღებას.{{ArticleSplitCont}}
2. ნაღების კარაქი, მარგარინი და მაიონეზი
ამ პროდუქტების ცხიმიანობა დაახლოებით 75%-ია. დიეტოლოგები გვირჩევენ, ისინი ყოველდღიური რაციონიდან ამოვიღოთ.{{ArticleSplitCont}}
3. მაგარი და მდნარი ყველი
თუ პროდუქტის ცხიმიანობა 50%-ს აღემატება, შეცვალეთ ის ხაჭოთი.{{ArticleSplitCont}}
4. კანფეტი, ზეფირი და ნამცხვარი
ეს პროდუქტები 50% ცხიმისგან შედგება. ამიტომ, თუ ტკბილი მოგინდებათ, მიირთვით პასტილა, ჩირი და ნატურალური მარმელადი.{{ArticleSplitCont}}
5. ღორის და ძროხის ხორცი
ამ ხორცში 30% ცხიმია. ჩაანაცვლეთ ის თევზით და თეთრი ხორცით.