ცილები:
კვერცხი – ცილის საუკეთესო წყარო;
რძემჟავა პროდუქტები;
ინდაურის ხორცი კანის გარეშე;
ქათმის მკერდი კანის გარეშე;
არაქისის კარაქი;
უცხიმო ხორცი – ღორისა და საქონლის;
ორაგული, სარდინი, ტუნა;
ნუში, ნიგოზი, ქეშიუ და არაქისი – დღეში რამდენიმე ცალი;
პარკოსნები.
ბოსტნეული:
ისპანახი;
კომბოსტო;
ტომატი;
ბროკოლი;
მუქი მწვანე შეფერილობის ბოსტნეული;
ნიახური;
წითელი წიწაკა.
ხილი და კენკრა:
ჟოლო და სხვა კენკრა;
ვაშლი;
ატამი;
ფორთოხალი;
გრეიპფრუტი;
ლიმონი.
მარცვლეული:
შვრიის ფაფა;
მიუსლი;
უჯრედისი.
სითხე:
ცივი წყალი;
მწვანე ჩაი;
ყავა.
ცხიმი:
ერთნახადი ზეითუნის ზეთი.
სხვა პროდუქტები:
ნატურალური იოგურტი;
ბოსტნეულის სუპები;
სანელებლები.
ასევე იხილეთ:
4 ყველაზე ძლიერმოქმედი ცხიმისმწველი კოქტეილი