აღმოსავლეთში ბადრიჯანს დღეგრძელობის ბოსტნეულს უწოდებენ. კალიუმი და სხვა სასარგებლო ნივთიერებები, რომლებსაც შეიცავს ბადრიჯანი, სასიკეთოდ მოქმედებს გულზე, წმენდს სისხლძარღვებს.
ამის გარდა, ბადრიჯანი სასარგებლოა ნივთიერებათა ცვლის დარღვევის, ღვიძლის, თირკმელების და კუჭ-ნაწლავის სისტემის დაავადებების დროს. ბადრიჯანი მდიდარია უჯრედისით, ცილებით, С და В6 ვიტამინებით, მინერალებით (კალციუმი, რკინა, ფოსფორი).
1. ანემიის დროს ყოველდღე მიირთვით მოთუშული ბადრიჯანი. სპილენძი, რომელიც ბადრიჯანში არის დიდი რაოდენობით, ხელს უწყობს ახალი სისხლის წარმოქმნას.
იხილეთ სრულად: reitingi.ge