კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
კულინარული ხრიკები საუკეთესო კერძების მოსამზადებლად
კერძების მომზადება ერთგვარი რიტუალია. მათი მომზადებისას გარკვეული წესების დაცვაა საჭირო. გამოცდილმა დიასახლისმა ზუსტად იცის, როგორი თანმიმდევრობით იმოქმედოს კულინარული შედევრის შესაქმნელად.

გთავაზობთ ეფექტურ და იოლ კულინარულ ხრიკებს, რომლებიც აუცილებლად გამოგადგებათ.

კულინარული ხრიკები

თვალები დაჭრისას რომ არ აგეწვათ, ჩაალბეთ ხახვი წყალში 15 წუთით.



ყავის მოდუღებამდე, დაამატეთ ცოტაოდენი მარილი და დარიჩინი - სასმელი წარმოუდგენლად არომატული გამოვა!


სალათებში მსხვილად დაფქული მარილი დაუმატეთ. იგი გემოს ბევრად აუმჯობესებს!



ნებისმიერ სალათს მარილი ბოლო მომენტში დაამატეთ, სუფრაზე გატანის წინ. უკეთესი გემოსთვის, მარილთან ერთად ცოტაოდენი შაქარიც დაამატეთ.


იდეალური ტორტის
საიდუმლო მარტივია! ცომის მოსამზადებლად ფქვილის, კარაქის, კვერცხისა და შაქრის რაოდენობა გრამებში ტანაბარი უნდა იყოს!


აუცილებლად დაამატეთ მარილი ცომში, თუნდაც ტკბილეულობისთვის. იგი გააუმჯობესებს ცომის ხარისხს და შეჰმატებს სასიამოვნო გემოს!

იდეალური ტაფამწვარის მოსამზადებლად, შეწვით ის არამხოლოდ კარაქში ან ზეთში, არამედ წყლის მეშვეობით. როდესაც ცილა გათეთრდება, დაასხით ცოტაოდენი წყალი. კვერცხი არ მიიწვება და მეტად ნაზი და სასარგებლო გახდება.



ბალზამიკის ძმარი არამხოლოდ შესანიშნავი სანელებელია ბოსტნეულის სალათებისთვის, მისი გამოყენება იტალიური პასტის მომზადებისას და ხორცის მარინადისთვის შეიძლება.



მოაპკურეთ რამდენიმე წვეთი ძმარი დაშაქრულ მარწყვს - ის არაჩვეულებრივ გემოს შეჰმატებს ხილს.

კოტლეტები მეტად წვნიანი და გემრიელი გამოვა, თუ მას პურის ნაცვლად ორცხობილას დავუმატებთ.

გაამშრალეთ ხორცის ნაჭრები შეწვამდე - ხრაშუნა კანი გარანტირებულია!

დაამატეთ ცომში ცოტაოდენი ალკოჰოლი: არაყი, რომი, კონიაკი. ეს ხრიკი ნამცხვარს მეტად არომატულსა და ხრაშუნას გახდის.


მოთუშეთ მწვანე ლობიო ლუდში. შემწვარ ხორცთან და ბოსტნეულთან ერთად ასეთი წესით მომზადებული ლობიო ძალიან გემრიელია!
წაუსვით ხორცს მდოგვი შეწვამდე 2-3 საათით ადრე, მეტად არომატული და გემრიელი კერძის მისაღებად.

დაამატეთ ცოტაოდენი სოდა ცივ, მაგარ ჩაის. ლიმონთან, პიტნასტან და დარიჩინთან ერთად ეს სასმელი გაგაგრილებთ ცხელი ზაფხულის დღეებში.

აუცილებლად გაამშრალეთ დანა გამოყენების და გარეცხვის შემდეგ, რათა დიდ ხანს არ დაბლაგვდეს.

მოაყარეთ უმ ხორცს მომზადებამდე ცოტაოდენი სოდა, გააჩერეთ 15 წუთით, შემდეგ ცივი წყლით გარეცხეთ - ხორცი დარბილდება.

ნებისმიერი კერძის გემოს გასაუმჯობესებლად, ცხელი კერძი აირღუმელში გაცხელებულ ჭურჭელში გაიტანეთ სუფრაზე, ცივი კი - მაცივარში გაცივებულ ჭურჭელში.

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
Warning: Division by zero in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 553 Warning: Division by zero in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 556 Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 419 Notice: Undefined property: wsImage::$dst_img_width in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Notice: Undefined property: wsImage::$dst_img_height in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Warning: imagejpeg() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 1291 Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 1309
Warning: Division by zero in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 553 Warning: Division by zero in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 556 Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 419 Notice: Undefined property: wsImage::$dst_img_width in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Notice: Undefined property: wsImage::$dst_img_height in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 420 Warning: imagejpeg() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 1291 Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/html/libraries/wslib/media/image.php on line 1309
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ბავშვის ზეთის 10 უჩვეულო გამოყენება
13:15 / 20-02-2018
ბავშვის ზეთი იმ ოჯახშიც უნდა იყოს, სადაც ბავშვები ჯერ არ დაბადებულან, ან უკვე გაიზარდნენ, რადგან მისი გამოყენება სხვადასხვა დროს და სხვადასხვა დანიშნულებით შეიძლება.
სვიტერი გარეცხვის შემდეგ შედგა? მისთვის ფორმის დაბრუნება შესაძლებელია!
11:32 / 15-02-2018
ეს ხრიკი დაიმახსოვრეთ და აღარასდროს გადააგდოთ სამოსი, რომელიც რეცხვის შემდეგ ზომაში დაპატარავდა.
5 ძალიან უცნაური ხრიკი, რომელიც აქამდე არ გინახავთ
15:35 / 12-02-2018
5 ძალიან უცნაური ხრიკი, რომელიც აქამდე არ გინახავთ
დაგჭირდება მხოლოდ ფინჯანი, კბილის ჩხირი და ფრჩხილის ლაქი. შედეგი – ფანტასტიკური საჩუქარი ვალენტინობისთვის! (+ვიდეოგაკვეთილი)
12:48 / 12-02-2018
წმინდა ვალენტინის დღისთვის ორიგინალურ საჩუქარს ეძებ? ან იქნებ ახლახან საყვარელი ფინჯანი გაგიტყდა და გულდაწყვეტილი ხარ?ჩვენ შენთვის შესანიშნავი იდეა გვაქვს! შეგიძლია, საკუთარი ხელით შექმნა საოცარი საჩუქარი.
გაჭერით მაკრატლით მხოლოდ ერთი ადგილი და ვალენტინობისთვის საოცარ ნივთს მიიღებთ! (+ვიდეოგაკვეთილი)
11:34 / 12-02-2018
ვალენტინი - პატარა ბარათია, რომელიც ალბათ ყველაზე სასიამოვნო საჩუქარია სიყვარულის დღისთვის. აჩუქეთ ეს ლამაზი სიურპრიზი არა მხოლოდ მათ, ვის მიმართაც რომანტიკული გრძნობა გაქვთ, არამედ დედას, დას ან ძმას, მეგობრებს, მასწავლებლებს და სხვა თქვენთვის ძვირფას ადამიანს.
როგორ გავაქროთ საკვების და ტანსაცმლის ჩრჩილი
14:47 / 10-02-2018
სხვა მწერებისგან განსხვავებით ყურთან არ ბზუის და არ იკბინება, მაგრამ პროდუქტსაც აფუჭებს და სამოსსაც. თუმცა, ჩრჩილის განადგურების მეთოდიც არსებობს.
რჩევები დიასახლისებს: როგორ დავალაგოთ სამზარეულო სწრაფად და დაღლილობის გარეშე
12:37 / 10-02-2018
ალუმინის ქვაბები ხმარებისგან შინაგან ბზინვარებას კარგავს. ამიტომ, პირველადი იერის დასაბრუნებლად, ჩაყარეთ ქვაბში ვაშლისა და კარტოფილის ნაფცქვენები და წამოადუღეთ ან ძმარი აადუღეთ მასში.
სამზარეულოს ხრიკები: როგორ გავფცქვნათ მოხარშული კარტოფილი და კიდევ 7 პროდუქტი წამებში?
12:16 / 09-02-2018
ჩვენ გაგიმხელთ საიდუმლოებებს, რომლებიც კერძებს სწრაფად მოგამზადებინებთ.
ფორთოხლის ქერქის გამოყენების 6 მეთოდი: ონკანის გაწმენდით დაწყებული - კბილების გათეთრებით დამთავრებული
11:34 / 03-02-2018
გაგიკვირდებათ, რამდენად ეფექტურად შეიძლება ხანდახან ისეთი რამეების გამოყენება, რასაც, როგორც წესი, სანაგვეში ვყრით. მაგალითად, ფორთოხლის ქერქი.
საცხობი ქაღალდის 10 მოულოდნელი გამოყენება
11:13 / 03-02-2018
პერგამენტი ან საცხობი ქაღალდი ყოფა-ცხოვრებაში პირველად 1927 წელს გამოჩნდა.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი