5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
5 პროდუქტი, რომელთა გაცხელებაც კატეგორიულად არ შეიძლება
კერძის გაცხელება ნიშნავს – ფაქტობრივად, ხელახლა მოამზადო ის. არასოდეს გააცხელოთ კერძი ერთ ჯერზე მეტად. დიეტოლოგები ამტკიცებენ, რომ ყველაზე სასარგებლო კერძი – ახალმომზადებულია.
თუმცა ახალ-ახალი კერძის მომზადება დიასახლისებისთვის რთულია, ამიტომაც ხშირად გვირჩევნია, ერთხელ გავაკეთოთ დიდი რაოდენობით საჭმელი, რომ რამდენიმე დღე გვეყოს.

ითვალისწინებენ რა დიეტოლოგები და ექიმები თქვენს ძვირფას დროს, გთავაზობენ რამდენიმე პროდუქტს, რომელთა გაცხელებაც რამდენჯერმე კატეგორიულად არ შეიძლება.

1. კარტოფილი – ძალიან ნოყიერი პროფუქტია, თუმცა მხოლოდ მომზადების შემდეგ. უკიდურეს შემთხვევაში, მიირთვით კარტოფილი ცივად, ოღონდ არ გააცხელოთ ის. ახალმომზადებული კარტოფილი შეიცავს დიდი
რაოდენობით სახამებელს, რომელიც დიდი ხნით გვანაყრებს. თუკი მომზადებულ კარტოფილს მაცივარში შეინახავთ ან მას გააცხელებთ, სახამებელი და სხვა სასარგებლო ნივთიერებები მასში გაქრება და მისგან არანაირი სარგებელი აღარ იქნება.

2. ნიახური, სტაფილო და ისპანახი – ეს ის პროდუქტებია, რომლებიც დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს. მაგრამ როცა ჩვენ მათ ვათბობთ, ეს ნივთიერებები მავნებელ, ჯანმრთელობისთვის საშიშ ნიტრატებად გადაიქცევა. აქედან დასკვნა: მოხარშეთ სუპი, მიირთვით მაშინვე. იმ შემთხვევაში, თუკი მაინც მოგიწიათ წვნიანის გაცხელება, ამოიღეთ იქიდან ნიახური და სტაფილო და ისე მიირთვით. ისპანახის შემთხვევაში, მის მეორედ გაცხელებაზე აღარც კი იფიქროთ. ჭარხლის გაცხელებასაც არ გირჩევთ. აჯობებს ის ცივად მიირთვათ. სრულად...


კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
გემრიელი და სასარგებლო ქაცვის ჩაი შემოდგომის სეზონისთვის
14:48 / 19-11-2017
კენკრით, თაფლით და ბალახეულით! ვამზადებთ გემრიელ და სასარგებლო ჩაის, რომელიც გაგათბობთ და განწყობას გაგიუმჯობესებთ.
რასთან ერთად არ უნდა ჭამოთ ყველი: 4 საშიში დუეტი
12:50 / 18-11-2017
ქართული სუფრა ყველის გარეშე წარმოუდგენელია.
როგორ ვიკვებოთ ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
11:51 / 18-11-2017
ასტროლოგია ადამიანების ფსიქოტოპის შესწავლასთან ერთად მათ ფიზიოლოგიურ და ბიოლოგიურ განვითარებსაც სწავლობს.
5 მიზეზი, თუ რატომ უნდა ვესტუმროთ კაფე "პიატოს"
13:16 / 17-11-2017
5 მიზეზი, თუ რატომ უნდა ვესტუმროთ კაფე "პიატოს"
სინამდვილეში რამდენ ხანს უნდა ხარშოთ და როგორ უნდა შეინახოთ ნახევარფაბრიკატები?
12:42 / 15-11-2017
როცა ძალიან გვეჩქარება და ვერ ვასწრებთ შინ მომზადებას, ნახევარფაბრიკატები კარგი გამოსავალია.
სამი მარტივი ბუტერბროდი იდეალური საუზმისთვის „ნიკორასგან“
11:33 / 15-11-2017
რომელი სახეობის ძეხვს რომელი პური უფრო უხდება.
შოკოლადის კექსი ალუბლის ჯემით
11:18 / 13-11-2017
ამ რეცეპტით მომზადებული კექსის გემოს ვერასოდეს დაივიწყებთ.
10 პოპულარული კერძი, რომელიც უბრალო ადამიანებმა მოიგონეს
12:56 / 11-11-2017
ყველაზე გემრიელი და პოპულარული კერძები ჩვეულებრივმა ადამიანებმა მოიგონეს და არა მარტო დიასახლისებმა, როგორც ეს ბევრს ჰგონია.
”გამასინჯე” - ოჯახში დამზადებული კერძების შეკვეთა და ჯანსაღი კვების სრულიად ახალი შესაძლებლობა
13:18 / 09-11-2017
დასაქმებული ადამიანისთვის მოწესრიგებული და ჯანსაღი კვების რეჟიმი ის საკითხებია, რომლებიც მას ძალიან აწუხებს, თუმცა მის დაცვას, დიდი ძალისხმევის მიუხედავად, იშვიათად თუ ახერხებს.
რომელი მწვანილი რომელ კერძს უხდება (+ვიდეო)
12:50 / 09-11-2017
თუ კერძის გაკეთება გადაწყვიტეთ და არ იცით, რომელი მწვანილი უხდება, გაეცანით 10 სახეობის მწვანილს...
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
3031 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30