შაკშუკა - ასეთი უცნაური სახელი ჰქვია ტრადიციულ ებრაულ კერძს, რომელიც პომიდვრის, კვერცხისა და სანელებლებისგან მზადდება. ეს კერძი ძალიან ჰგავს ჩვენთვის კარგად ნაცნობ საუზმეს, ჩიჟიბიჟის - ერთი განსხვავებით, აქ კვერცხები მთელ-მთელი იწვება.
ამ რეცეპტით ექსპერიმენტირებაც შეგიძლიათ. ამიტომაც ყველა ოჯახში ის თავისებურად გემრიელი გამოდის.
ინგრედიენტები:
კვერცხი 8 ცალი;
ხახვი 2 მოზრდილი თავი;
ნიორი 2-3 კბილი;
ტომატ-პასტა 1 ს/კ;
პომიდორი საშუალო ზომის 4-5 ცალი;
ზეთი;
მარილი და პილპილი.
მომზადების წესი იხილეთ...