რა გავაკეთოთ ვაშლატამასგან საზამთროდ - რა ეშლებათ დიასახლისებს
რა გავაკეთოთ ვაშლატამასგან საზამთროდ - რა ეშლებათ დიასახლისებს
რატომღაც ბევრ დიასახლისს ჰგონია, რომ ვაშლატამა მხოლოდ სეზონური საკვებია და მისგან ზამთრის მარაგი არ მზადდება.
სინამდვილეში ვაშლატამას კომპოტი შეუდარებელია, მურაბა კი - საოცრად არომატული. ჯემიც შეგიძლიათ მოამზადოთ. ვინაიდან ახლა სეზონია და თანაც, საკმაოდ იაფი ხილის გახლავთ, გთავაზობთ ვაშლატამას კომპოტის, მურაბის და ჯემის რეცეპტებს. სხვათა შორის, ვაშლატამას გაფცქვნა არ დაგჭირდებათ. მურაბაც და კომპოტიც გაუფცქვნელი ნაყოფისგან უკეთესია.

კომპოტი
მაგარი და მომცრო ზომის ვაშლატამები ქილებში გაანაწილეთ ისე, რომ ნახევარზე ოდნავ მეტადაც გაავსოს. დააყარეთ იმდენი შაქარი, რამდენლიტრიან ქილაშიც ამზადებთ და გაასტერილეთ 10-15 წუთი (ადუღებიდან).
იხილეთ ვაშლატამას მურაბის და ჯემის რეცეპტები


კომენტარები (4)
იზი
იმდენი მოვიდა ეს დალოცვილი როგორ გავასაღოთ აღარ ვიცით.
ნინო
მადლობა ელენს! მივიღე რჩევა...მართლაც უგემრიელესია საწებელი...
სოფო
შაქარი რამდენი? კგ? 100 გრამი თუ როგორ?
ელენ
ვაშლატამისგან ასევე ძალიან კარგი გამოდის საწებელი, გარეცხე, დაჭერი, როდესაც გაცივდება დააბლენდერე და შეანელეთ როგორც ტყვემლის საწებელას ვაკეთებთ ზუსტად ისე. უგემრიელესია....
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
საოცრად გემრიელი ყავის 6 რეცეპტი
14:30 / 24-01-2018
1. კოქტეილი "ყავა და ჰალვა"- ინგრედიენტები (2 პერსონისთვის): 50 გრამი არაქისის ჰალვა; 100 მლ ნაღები; 125 მლ ესპრესო; 4 ჩაის კოვზი ნეკერჩხლის ვაჟინი.
მარტივი და გემრიელი ფრანგული საუზმე - "კროკ-მადამი"
12:06 / 24-01-2018
კროკ-მადამი — მარტივი და გემრიელი ფრანგული საუზმეა.
ყველაზე გემრიელი "მადამ ბოვარი"
15:42 / 19-01-2018
კარტოფილი უნდა იყოს წინასწარ მოხარშული ან თუნდაც შემწვარი. მაგალითად, თუ წინა სადილიდან შემწვარი კარტოფილი დაგრჩათ, გამოიყენეთ ამ კერძში.
ყველის შენახვა მინის ქილებში - ბებოს ნასწავლი მეთოდი
18:07 / 18-01-2018
ყველის შესანახად წათხი თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება. დიასახლისები ყოველთვის ყურადღებით ინიშნავენ კარგი წათხის რეცეპტებს, რადგან შენახვისას ყველს გემოს შეცვლა ახასიათებს. კარგი წათხი კი ამ უსიამოვნებას აგარიდებთ თავიდან.
იცით თუ არა, რომ პირველი პიცა იტალიაში სულაც არ დაუმზადებიათ?
19:16 / 15-01-2018
პიცა, რომელიც იტალიურ ტრადიციულ კერძად მიიჩნევა, პირველად იტალიაში სულაც არ მოუმზადებიათ.
თევზის მომზადების 12 საიდუმლო, რომელიც საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ
13:20 / 11-01-2018
თევზი სასარგებლო და გემრიელი საკვებია. მისი მომზადება ბევრ დიასახლისს არ უყვარს. თუნდაც, სუნის ან გასუფთავების გამო.
9 მეთოდი, თუ როგორ გამოვიყენოთ ამჟავებული რძე
12:36 / 10-01-2018
ამჟავებული რძის სუნი დილით კაპუჩინოსა და ფაფის გარეშე გვტოვებს, მაგრამ ნუ იჩქარებთ მის გადაღვრას.
ალოე ვერა - მცენარეული ინგრედიენტი, რომელიც ნებისმიერ პროდუქტს სამკურნალო თვისებებით ამდიდრებს
12:38 / 04-01-2018
ალოე ვერა განსაკუთრებული თვისებების მქონე მარადმწვანე მცენარეა. მისი სამშობლო აფრიკაა, თუმცა დღეს ის უამრავ რეგიონშია გავრცელებული.
 26 კულინარიული საიდუმლო, რომელიც სამუდამოდ შეგაყვარებთ სამზარეულოს
16:39 / 03-01-2018
ყველაფერი ბევრად იმაზე მარტივადაა, ვიდრე თქვენ გგონიათ...
როგორ გავფცქვნათ მარტივად და სწრაფად კივი (+ვიდეოგაკვეთილი)
12:44 / 03-01-2018
დაგვეთანხმებით, კივის ბუსუსებიანი კანის დიდხანს ხელში ჭერა და მისი დანით გაფცქვნა სასიამოვნო პროცესი არ არის.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი