სამი მარტივი ბუტერბროდი იდეალური საუზმისთვის „ნიკორასგან“
სამი მარტივი ბუტერბროდი იდეალური საუზმისთვის „ნიკორასგან“
რომელი სახეობის ძეხვს რომელი პური უფრო უხდება.
ჯანსაღი საუზმე რომ უმნიშვნელოვანესია, ეს ყველამ ძალიან კარგად იცის, მაგრამ ადამიანების უმრავლესობა საუზმის მირთმევას დილაობით ვერც კი ასწრებს. როდესაც სამსახურში გეჩქარება, ბავშვები სკოლაში უნდა წაიყვანო, ჭამის დრო, ფაქტობრივად, არ გრჩება.
ბუტერბროდები, სენდვიჩები ასეთი შემთხვევისთვის იდეალური გამოსავალია! ის ნოყიერი, გემრიელია და რაც მთავარია, ძალიან სწრაფად მზადდება.

“ნიკორა“ გთავაზობთ რამდენიმე რეცეპტს და რჩევებს სწრაფი და გემრიელი საუზმისთვის.

როგორ ავარჩიოთ ძეხვი ბუტერბროდებისთვის?

იმისათვის, რომ ბუტერბროდი არა მარტო გემრიელი, არამედ სასარგებლოც გავხადოთ, უნდა ვიცოდეთ,
რომელი ძეხვი შევუხამოთ რომელი სახეობის პურს.

სალიამის ტიპის, შებოლილი ძეხვის სახეობებს განსაკუთრებულად უხდება რუხი და შავი პური. ამ ტიპის ძეხვეულის არომატი შავი პურის არომატს საუკეთესოდ ერწყმის და მის ცხიმიან სტრუქტურას უფრო მსუბუქს ხდის.

მოხარშული ძეხვის სახეობები, რომლებიც უფრო მსუბუქი და ნაზია, ძალიან გემრიელია ბაგეტთან, თეთრ, საბუტერბროდე ფუნთუშებსა და ტოსტის პურთან ერთად. თეთრ პურს ასევე ძალიან უხდება ლორი.

გულსართიანი სენდვიჩი


ეს სენდვიჩი იდეალური გამოსავალია იმ შემთხვევაში, თუ დილით საუზმის მოსამზადებლად დრო არ გრჩებათ. საუკეთესო არჩევანია ექსკურსიებისა და პიკნიკებისთვისაც.

1 ცალი თეთრი, მოგრძო ფორმის პური, 250 გ მდნარი ყველი, 250 გ კარაქი, 300 გ ძეხვი „საექიმო“, 4 ცალი პატარა კიტრის მწნილი, 300 გ ემენტალი ან გაუდა, 4 ცალი მოხარშული კვერცხი, 2 ცალი წითელი და მწვანე ტკბილი წიწაკა, მარილი.

მომზადების წესი:

პურს ამოაცალეთ გული ისე, რომ არ გაჭრათ. კარგად აზილეთ კარაქი და მდნარი ყველი. ყველა ინგრედიენტი (პურის გარდა) წვრილად დაჭერით და შეურიეთ კარაქისა და ყველის მასას. მომზადებული მასით ამოავსეთ პური და კარგად ჩატკეპნეთ. პური გაახვიეთ ფოლგაში და მთელი ღამით დადეთ მაცივარში. დილით კი გემრიელად მიირთვით.

ტოსტი ყველითა და ლორით „ბოლერო“


2 ნაჭერი ტოსტის პური, 2 ნაჭერი ლორი „ბოლერო“, 2 ნაჭერი პამიდორი, 2 ცალი სალათის ფოთოლი, 1-2 თხელი ნაჭერი მოცარელა ან სულგუნი, 1/3 ტკბილი, ყვითელი წიწაკა, 2 ჩ.კ. მაიონეზი.

მომზადების წესი:

პურის ნაჭრები ტოსტერში გახუხეთ. ერთ ნაჭერს წაუსვით მაიონეზი, ზედ დაადეთ სალათის ფოთლები, პამიდორი, წიწაკა და ყველი. ბოლოს ლამაზად დაადეთ დაკეცილი ლორი „ბოლერო“, დააფარეთ მეორე ნაჭერი და ორად გაჭერით. მიირთვით ცხელი.

ბუტერბროდი რუხი პურით - ნოყიერი საუზმე მთელი დღისთვის


2 ნაჭერი პური ბოროდინული ან ბოროდინული დელიკატესური, 1 პატარა კონა სალათის ფოთლების მიქსი, 0,5 ცალი კიტრი, თხლად დაჭრილი, კლასიკური ჩალაღაჯის 3 თხელი ნაჭერი (შესაძლებელია გამოიყენოთ შაშხი -დაპრესილიც), 3 ნაჭერი თხელი, შვეიცარიული ყველი, მოტკბო მდოგვი - სერვირებისთვის.

მომზადების წესი:

პურის ნაჭრებს წაუსვით მდოგვი. ერთ ნაჭერზე დააწყვეთ სალათის ფოთლები, დაკეცილი შაშხი, ყველი და კიტრი. ზემოდან დააფარეთ პურის მეორე ნაჭერი და ჯანსაღი საუზმე მზადაა.

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
14:03 / 13-12-2017
ძეხვი და სოსისი - ალბათ, არ არსებობს ადამიანი, ვისაც ეს ორი პროდუქტი განსაკუთრებულად არ უყვარს.
12:44 / 29-11-2017
ალბათ, ერთხელ მაინც მოგისმენიათ ან გითქვამთ ფრაზა: „საღამოს ექვსი საათის შემდეგ არაფერს შევჭამ!“ სამწუხაროდ, მოსაზრება იმაზე, რომ საღამოს 6-ის მერე თუ ივახშმებთ, წონაში მოიმატებთ, არასწორადაა დამკვიდრებული საზოგადოებაში.
14:48 / 19-11-2017
კენკრით, თაფლით და ბალახეულით! ვამზადებთ გემრიელ და სასარგებლო ჩაის, რომელიც გაგათბობთ და განწყობას გაგიუმჯობესებთ.
12:42 / 15-11-2017
როცა ძალიან გვეჩქარება და ვერ ვასწრებთ შინ მომზადებას, ნახევარფაბრიკატები კარგი გამოსავალია.
12:50 / 09-11-2017
ლეგენდარული ისლანდიელი მუსიკოსის, ბიორკის მოსასმენად თბილისს მსმენელები სხვა ქვეყნებიდაც ეწვივნენ.
12:00 / 06-11-2017
სახის წარმოუდგენელი დაჭიმვა და გაახალგაზრდავება ბრინჯით – ეს მართლაც საოცარი მეთოდია. ბრინჯი შეიცავს ლანოლინის მჟავას და სკვალენს – უძლიერეს ანტიოქსიდანტს, რომელიც ასტიმულირებს კოლაგენის გამოყოფას.
14:06 / 25-10-2017
საქართველოს ყველა კუთხე თავისი სახასიათო კერძებით გამოირჩევა. თუ აჭარა ბორანოსა და სინორით იწონებს თავს, სამეგრელოში ელარჯსა და გებჟალიას აკეთებენ, სვანეთში კი - კუბდარსა და თაშმიჯაბს, რაჭაში დაგხვდებიან განსაკუთრებული ლობიოს შეჭამანდითა და ლობიანით, რომელიც ლორით შეზავებული ლობიოს გულსართით მზადდება.
16:15 / 02-08-2017
უამრავი ქალის ცნობიერებაში სიტყვა "დიეტა" აუცილებლად რაიმე უგემურთან და სტრესთან ასოცირდება. არ ვარ უმოწყალო შიმშილობის მომხრე, რომელსაც სავალალო შედეგი მოსდევს. კარგავ კილოგრამებს და კუჭის დაავადებებს იღებ სანაცვლოდ.
16:25 / 20-06-2017
ვინ არ ოცნებობს მოგზაურობაზე? ჩემი აზრით, ცხოვრებაში ამაზე უკეთესს ვერაფერს გააკეთებს ადამიანი.
11:04 / 06-06-2017
ხორცეულის მოხმარება ადამიანის ორგანიზმისთვის აუცილებელია, თუმცა მას განსაკუთრებული შერჩევა სჭირდება.
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
საოცრად გემრიელი ყავის 6 რეცეპტი
14:30 / 24-01-2018
1. კოქტეილი "ყავა და ჰალვა"- ინგრედიენტები (2 პერსონისთვის): 50 გრამი არაქისის ჰალვა; 100 მლ ნაღები; 125 მლ ესპრესო; 4 ჩაის კოვზი ნეკერჩხლის ვაჟინი.
მარტივი და გემრიელი ფრანგული საუზმე - "კროკ-მადამი"
12:06 / 24-01-2018
კროკ-მადამი — მარტივი და გემრიელი ფრანგული საუზმეა.
ყველაზე გემრიელი "მადამ ბოვარი"
15:42 / 19-01-2018
კარტოფილი უნდა იყოს წინასწარ მოხარშული ან თუნდაც შემწვარი. მაგალითად, თუ წინა სადილიდან შემწვარი კარტოფილი დაგრჩათ, გამოიყენეთ ამ კერძში.
ყველის შენახვა მინის ქილებში - ბებოს ნასწავლი მეთოდი
18:07 / 18-01-2018
ყველის შესანახად წათხი თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება. დიასახლისები ყოველთვის ყურადღებით ინიშნავენ კარგი წათხის რეცეპტებს, რადგან შენახვისას ყველს გემოს შეცვლა ახასიათებს. კარგი წათხი კი ამ უსიამოვნებას აგარიდებთ თავიდან.
იცით თუ არა, რომ პირველი პიცა იტალიაში სულაც არ დაუმზადებიათ?
19:16 / 15-01-2018
პიცა, რომელიც იტალიურ ტრადიციულ კერძად მიიჩნევა, პირველად იტალიაში სულაც არ მოუმზადებიათ.
თევზის მომზადების 12 საიდუმლო, რომელიც საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ
13:20 / 11-01-2018
თევზი სასარგებლო და გემრიელი საკვებია. მისი მომზადება ბევრ დიასახლისს არ უყვარს. თუნდაც, სუნის ან გასუფთავების გამო.
9 მეთოდი, თუ როგორ გამოვიყენოთ ამჟავებული რძე
12:36 / 10-01-2018
ამჟავებული რძის სუნი დილით კაპუჩინოსა და ფაფის გარეშე გვტოვებს, მაგრამ ნუ იჩქარებთ მის გადაღვრას.
ალოე ვერა - მცენარეული ინგრედიენტი, რომელიც ნებისმიერ პროდუქტს სამკურნალო თვისებებით ამდიდრებს
12:38 / 04-01-2018
ალოე ვერა განსაკუთრებული თვისებების მქონე მარადმწვანე მცენარეა. მისი სამშობლო აფრიკაა, თუმცა დღეს ის უამრავ რეგიონშია გავრცელებული.
 26 კულინარიული საიდუმლო, რომელიც სამუდამოდ შეგაყვარებთ სამზარეულოს
16:39 / 03-01-2018
ყველაფერი ბევრად იმაზე მარტივადაა, ვიდრე თქვენ გგონიათ...
როგორ გავფცქვნათ მარტივად და სწრაფად კივი (+ვიდეოგაკვეთილი)
12:44 / 03-01-2018
დაგვეთანხმებით, კივის ბუსუსებიანი კანის დიდხანს ხელში ჭერა და მისი დანით გაფცქვნა სასიამოვნო პროცესი არ არის.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი