ქართული სუფრა ყველის გარეშე წარმოუდგენელია.
თუმცა, არსებობს გაფრთხილება, რასთან ერთდ არ უნდა ჭამოთ ყველი, რათა უსიამოვნებები აირიდოთ თავიდან.
ნუ შეჭამთ ერთად კვერცხსა და ყველს - ერთდროულად ორი ცილოვანი პროდუქტის ათვისება ორგანიზმს უჭირს.
კარაქი და ყველიც ცუდი დუეტია - ცხიმისა და ცილის გადამუშავებას სხვადასხვა დრო და ფერმენტი სჭირდება და ორგანიზმs ურთულდება მისია.
ხორცი და ყველი - პირველი თუთიითა მდიდარი მეორე - ფოსფორით. ორგანიზმი კარგად ვერც ერთს ვერ ითვისებს, ერთმანეთს ხელს უშლიან.
ნუ შეჭამთ თეთრ ყველს (რიკოტა, მასკარპონე, როდალე, ფონტაბლიე) პომიდორთან ერთად. საშიშია სახსრებისთვის. ყველი კალციუმს შეიცავს, პომიდორი - მჟავას. მათმა ხანგრძლივმა მოხმარებამ შეიძლება მძაფრი რეაქცია და სახსრების ტკივილიც გამოიწვიოს.
სრული სიმართლე გენმოდიფიცირებულ პროდუქტებზე