ციტრუსები
ლიმონის კურკამ შეიძლება ასპირინი შეგიცვალოთ და თავის ტკივილი დაგიამოთ. ფორთოხლის კურკა კი В17 ვიტამინს შეიცავს, რომელიც სოკოვან დაავადებებსა და კიბოს ებრძვის.ზეთისხილი
ნუ შეიძენთ უკურკოს. ზეთისხილის კურკა საუკეთესო სორბენტია და იგი დაგეხმარებათ, ორგანიზმიდან ტოქსინები გამოდევნოთ. თუ თქვეში 15 ცალ ზეთისხილს შეჭამთ კურკებიანად, ნაღვლის ბუშტსა და თირკმელებში კენჭები აღარ დაგიგროვდებათ. ბროწეული
მისი კურკა დაგეხმარებათ, ჯანმრთელად გქონდეთ გული და დაიცვათ თავი კიბოსგან. შინდი
ისეთივე ეფექტი აქვს,
ყურძენი
მისი კურკა დაგიცავთ ისეთი ვერაგი დაავადებისგან, როგორიც ალცჰაიმერია. აგრეთვე, აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვოვანი სისტემის მუშაობას.ნესვი
კარგად დაღეჭეთ და თუ არ მოგინდებათ, ნუ ჩაყლაპავთ. ნესვის კურკა მდიდარია ცილით, კალიუმით, ფოსფორითა და А ვიტამინით.ვაშლი
6-7 ცალი იოდისა და Е ვიტამინის დღიური წყაროა. დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე. თუმცა, გაფრთხილდით, რომ ზედმეტი არ მოგივიდეთ, ვაშლის კურკის გადაჭარბებულ მიღებას მოწამვლა შეუძლია.
კივი
იმედია, სხვა ხილისგან განსხვავებით, კივის კურკიანად მიირთმევთ. იგი მდიდარია Е ვიტამინითა და ომეგა 3-ის მჟავით. თუ კივის (კურკებიანად) რეგულარულად მიირთმევთ, თვალები აღარ შეგიშუპდებათ.