პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პიცა სოსისითა და პარმეზანით - მარტივი და ძალიან გემრიელი
პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ.
საჭირო მასალა

ცომი


ფქვილი – 500 გრ
საფუარი – 4 ჩ.კ.
თბილი წყალი – 200 მლ
მარილი – 1/2 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.

ტოპინგი

3 ს.კ. პამიდვრის პიურე
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ცალი თხლად დაჭრილი პამიდორი
6 ცალი რძიანი სოსისი
4 ცალი რკალებად დაჭრილი ტკბილი წიწაკა
3 ს.კ. ნადუღი
200 გრ გახეხილი პარმეზანი
2-3 ს.კ. წვრილად დაჭრილი რეჰანი
მარილი
წიწაკა

მომზადება

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შევურიოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი გადავიტანოთ თასში, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად. როდესაც ცომი ამოვა, ოდნავ ზეთიანი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხელით ისევ ჩავზილოთ და კვლავ შევფუთოთ.

ხელმეორედ ამოსვლის შემდეგ ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფორმაში. წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და პამიდვრის პიურე. ზედ დავაწყოთ პამიდორი, დაჭრილი სოსისი, ტკბილი წიწაკა და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.

აქა-იქა მოვაყაროთ ნადუღი, შემდეგ დაჭრილი რეჰანი, ცხარე წიწაკა და ბოლოს გახეხილი პარმეზანი. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია სხვა მაგარი ტიპის ყველიც გამოვიყენოთ. პიცა შევდგათ გამოსაცხობად 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

კულინარიული ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
კომენტარები (11)
სალომე
კაია მომეწონა
თეა
დედა რაღა გვეშველება ახლა პიცა თუ იტალიაში არ ვჭამე... ჩემს გამომცხვარცაც მშვენივრად მივირთმევ... იქეთ ვასწავლით ევროპას კულინარიას ჩემო კარგებო...
ნინა
ვაი ტქვენს პატრონს
გოდე
ვინც იტალიასჰია აქვს პიცა ნაცჰამი ამას პიცას არდაარქმევს
იტალია
პიცის ქვეყანა იტალიააა..იტალიურს არ გავს..რა ნადუხი და რა პარმიჯანო..მოცარელა (ყველია(პიცის..გუდის ყველიტ ხაჯაპურს აკეტებენ??ასეა ესეც.
ლალი
კარტული ხაჯაპური მირჯევნია იტალიურ პიცას
ინგა
ძალიან გემრიელი იქნება.
პიგვინი და ბეღურა
ეჰჰჰ სულ ამ 41-ის ბრალია რაა!მასალაც რომ აღარ იშოვება!! არც დაპირებული ფული,დენი და გაზია!!!!!
ირინა
მომეწონა:)
ნიცა
ნეტა საიდან მოვიტანო პიცის მასალა,გამხმარ პურზე ვარტ გადასული
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
რატომ უნდა ვჭამოთ ძვლის ბულიონი - მოერიდეთ ჰორმონებსა და ანტიბიოტიკებს
16:59 / 14-08-2017
ძვლის ბულიონი ამაღლებს იმუნიტეტს, იცავს ნაწლავებს სხვადასხვა პრობლემისაგან, ებრძვის ალერგიას და საკვების აუთვისებლობას.
როგორ შევინახოთ სანთლის მეშვეობით საზამთრო ცოცხლად ახალ წლამდე
13:00 / 14-08-2017
ალბათ, ცოტა ადამიანი თუ მოიძებნება, ვისაც საზამთრო არ უყვარს. ზოგიერთ აღმოსავლურ ქვეყანაში იმდენად უყვართ ეს ხილი, რომ საშობაოდაც ინახავენ.
კიკეთში აღმოჩენილი უცნაური გემო - მარიკა დარჩიას ბლოგი
14:45 / 11-08-2017
მიყვარს ზაფხული... ჩემი ახლანდელი ზაფხულები განსაკუთრებულად კარგია, მაგრამ ცოტა არეული... არეული რატომ?.. და აი, რატომ...
არადა, როგორ მინდოდა რაიმე გემრიელი! 10 შემთხვევა, როცა ადამიანებმა ვერ გამოიცნეს საჭმელი
11:30 / 08-08-2017
არსებობს ასეთი გამონათქვამი: "თუ ყველს ბევრი ხვრელი აქვს, ის გემრიელი იქნება. თუ მხოლოდ ერთი აქვს, ის გემრიელი გუშინ იყო" .
რომელი ქვაბი უფრო გამძლეა და პრაქტიკული - წარმოგიდგენთ 6 სახის ქვაბის ღირსებებს და ნაკლოვანებებს
17:35 / 01-08-2017
ხარისხიანი ქვაბის გარეშე ჯანსაღი კერძი ვერ მომზადდება. თანამედროვე მწარმოებლები ქვაბების ფართო ასორტიმენტს გვთავაზობენ - ყველაზე უარესიდან საუკეთესომდე. მთავარია, ვიცოდეთ, რომელი მასალისგან დამზადებული ქვაბია უფრო უსაფრთხო და პრაქტიკული.
ახალი, სწრაფი და გემრიელი რეცეპტები შენთვის და მისთვის: როცა გინდა, საყვარელ ადამიანებს ასიამოვნო
12:10 / 10-07-2017
მამაკაცებს გამორჩეულად უყვართ სოსისები, სარდელები, შაშხი, შებოლილი ძეხვეული და მათგან მომზადებული გემრიელი კერძები.
როგორ გავაქროთ თევზისა და ხახვის სუნი (+ 20 რჩევა ბებოს სკივრიდან)
12:11 / 07-07-2017
1. ქილაში ფენა-ფენად ჩააწყვეთ ვარდის, შროშანის ან სხვა სურნელოვანი ყვავილის ფურცლები, ზემოდან მოაყარეთ წმინდად დაფქული მარილი, კვლავ ჩააწყვეთ ფურცლების ფენა და ისევ მოაყარეთ მარილი.
რა ვჭამოთ ზაფხულში და რით ჩავანაცვლოთ ცხელი, ხორციანი სადილები
13:04 / 05-07-2017
ზაფხული უკვე აქტიურ ფაზაში შევიდა. ახლა ის დროა, როცა მხოლოდ დასვენება, აუზში ნებივრობა და გამაგრილებელი სასმელები გინდება, რადგან სიცხეში არც უწინდებური მადა გაქვს და აღარც საჭმელების კეთების უნარი შეგწევს.
საზამთროს სიმწიფის განსაზღვრა უკვე მობილურითაცაა შესაძლებელი
13:39 / 30-06-2017
იმისათვის, რომ საზამთროს ყიდვა ლატარიის თამაშს არ დავამსგავსოთ, იღბალს არ მივენდოთ და არჩევანში არ შევცდეთ, საჭიროა რამოდენიმე მარტივი ხრიკის შესწავლა, რომელიც დაგეხმარებათ გემრიელი, ნატურალური და საღი საზამთროს შერჩევაში.
მარწყვი მალე ფუჭდება... ექსპერტი ფერმერი გვირჩევს, როგორ შევინახოთ ის 1 კვირა!
12:21 / 27-06-2017
მარწყვი უამრავ სასარგებლო ვიტამინსა და მიკროელემენტს შეიცავს. აუმჯობესებს იმუნიტეტს, სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვოვანი სისტემისთვის.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31