ბოლო წლებში, ღორის ხორცი დიდწილად ხასიათდება, როგორც არაჯანსაღი ხორცი და ფიქრობენ, რომ ეს არის საფუძველი ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული პრობლემის წარმოქმნისა.
როგორც აღმოჩნდა, ღორის ხორცი კიდევ უფრო სასარგებლოა, ვიდრე დიეტოლოგებისგან რეკომენდებული კვების ალტერნატივა: ფრინველისა და საქონლის ხორცი.
ღორის ხორცის გამოყენება სასურველია ადრეული ასაკიდან. ღორის ქონი არის ნაკლებად გაჯერებული ცუდი ქოლესტერინით და უფრო სასარგებლოა, ვიდრე საქონლის ხორცი.
ღორი არ "იცოხნება", შესაბამისად, იგი არ გადაამუშავებს საკვებს ხელმეორედ და ამიტომ ღორის სხვა მახასიათებლები უფრო თავსებადია ადამიანის ჯანმრთელობასთან, ვიდრე საქონლისა.
"თუ ღორი იზრდება ღია ცის ქვეშ - ამ შემთხვევაში მის ხორცში დიდი რაოდენობით ომეგა 3 იქნება" - ამბობს დიეტოლოგი. გაგრძელება