ჩვენ გეტყვით, რატომ არის პალმის ზეთი საშიში და რა პროდუქტებს უნდა მოერიდოთ ამ ზეთის თავიდან ასარიდებლად.
პალმის ზეთი არის ყველაზე პოპულარული მცენარეული ზეთი პლანეტაზე, რომლის 72% გამოიყენება კვების მრეწველობაში. იმავდროულად, ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, მისი რეგულარული გამოყენება იწვევს ბევრ საშიშ დაავადებას, მათ შორის ათეროსკლეროზს და გულის კორონარული დაავადებას.
ფუნთუშა
პალმის ზეთი გვხვდება მაღაზიაში შეძენილ ნამცხვრებსა და ფუნთუშებში. ფაქტია, რომ ის ხელს უწყობს ცომის მოცულობის შემცირებას და არბილებს მას, რაც გაყიდვების კუთხით საკმაოდ მომგებიანია.
ორცხობილები
ძალიან ხშირად, პალმის ზეთს უმატებენ უშაქრო ორცხობილებს. თუ ორცხობილა ძალიან რბილია, ესე იგი ის სავარაუდოდ პალმის ზეთითაა დამზადებული.
მარგარინი
პალმის ზეთი ხელს უშლის დაჟანგვას, ამიტომ ის მარგარინს უფრო გრძელვადიან საკვებად აქცევს.
მარცვლეულის ფაფა
პალმის ზეთი არის რეგულარული ინგრედიენტი ბევრ მარცვლეულში, რომელსაც თქვენ ყოველდღიურად მიირთმევთ.
შოკოლადი (და შოკოლადის პასტა)
შოკოლადის ფილის ან პასტის არჩევისას, ყურადღებით შეისწავლეთ შემადგენლობა და შეძლებისდაგვარად მოერიდეთ ტკბილეულს პალმის ზეთით.
ჩიფსები
თითქმის ყველა ჩიფსი პალმის ზეთშია შემწვარი, რადგან ის სხვა მცენარეული ზეთების იაფი ალტერნატივაა.
გაყინული კერძები
გაყინულ ნახევარფაბრიკატებს ხშირად ამატებენ პალმის ზეთს, რომელიც კონსერვანტის როლს ასრულებს.
ნაყინი
პალმის ზეთი არ ემატება ყველა ნაყინს. როგორც წესი, ეს ინგრედიენტი გვხვდება მხოლოდ იაფ დესერტებში, რომელთა გემოც ძალიან განსხვავდება კარაქით და რძით დამზადებული ნაყინისგან.
ნაღები
ნაღების მიღებისას თითქმის ყოველთვის გამოიყენება პალმის ზეთი. ეს ნაღებს ეხმარება შეინარჩუნოს ფორმა და სტრუქტურა.
წვნიანის შენახვა: რა საფრთხეს შეიცავს მეორე დღეს წვნიანის ჭამა
რამდენ ხანს აქვს ვადა გაყინულ საკვებ პროდუქტებს - ზაზა თელიას ახალი რეკომენდაციები