ბევრი თვლის, რომ გაყინულ პროდუქტში ვიტამინები იკარგება და მისგან სარგებელი ნაკლებია. არადა, ცდებიან!
დიეტოლოგები თვლიან, რომ ზამთარში ბოსტნეულის შეძენისას უპირატესობა გაყინულს უნდა მივანიჭოთ.
გაყინვის თანამედროვე მეთოდები არ კარგავს პროდუქტებში შემავალ ვიტამინებს; მეტიც, იმაზე მეტად უნარჩუნებს, ვიდრე ქორფაშია.
შედეგად, გაუყინავ ბოსტნეულს უფრო ნაკლები სარგებელი აქვს, ვიდრე გაყინულს.
სტაფილო
ზამთრის პერიოდში გაყინული სტაფილო 10%-ით სასარგებლოა, ვიდრე ქორფა.
პარკი ლობიო
გაყინული 45%-ით სასარგებლოა. შეიცავს ვიტამინს K, რომელიც საოცრად სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის.
ბარდა
გაყინული ბარდა 15%-ით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს ზამთარში. ის მდიდარია მარგანეცით და ვიტამინებით B1, B6.
ბროკოლი
25%-ით სასარგებლოა გაყინულ მდგომარეობაში, ვიდრე ქორფა. აქვს ანტიკიბოს თვისებები, გაჯერებულია ფოლიუმის მჟავით.
სიმინდი
44%-ით სასარგებლოა გაყინულ მდგომარეობაში ზამთრის პერიოდში. გაყინულ სიმინდში უკეთესად ინახება ანტიოქსიდანტები, რომლებსაც ეს პროდუქტი დიდი რაოდენობით შეიცავს.
ასევე იხილეთ:
საყინულეში შენახული ზაფხული